Depis, magába fordult anyuka kaphatna segítséget?
Kisfiam közel 10 hónapos, gyönyörű, vidám baba, nincs vele sok gond. De mostanában eléggé befordultam, olyan mint a szülés utáni depresszió volt, csak hogy az nálam 2 napig tartott! Ez a nyomasztó érzés meg már hetek , hónapok óta. :( Állandóan rossz kedvem van, türelmetlen, ingerült vagyok. Semmi nem vidít fel, nem tudok örülni semminek :(Nem foglal le semmi, nincs kedvem semmihez. Azt hittem elmúlik, ha jön a jó idő és hasonlók, de nem változott semmi.
Annyira nem drámai hogy orvoshoz keljen fordulnom, csak zavar a saját viselkedésem. Esetleg tudtok ajánlani valami teát, homeopátiás szert ami segíthetne, legalább elindulni a gyógyulás útján?
Szia!
Ne ijedj meg, ez nem végleges. Sok minden kiválthatja a letörtséget és a rossz kedvet.
Én mikor így voltam az 1 éves kisfiammal, megfogadtam egy barátom tanácsát. Mégpedig, hogy töltsek magammal mindennap 1 kerek órát minimum!
Ez kezdetben egy forró fürdő volt, valami kis illó olajjal, ami ellazított, ezt beszerezheted bárhol. Rakj gyertyát, hallgass nyugtató zenét.
Aztán reggelente, ha nem is mész sehová, öltözz fel csinosan, mintha bulizni mennél, sminkeld ki magad, csináld meg a hajad.
Töltsetek közös romantikus perceket a pároddal, ha megoldható vigyázzon valaki a babára addig. Menjetek el valahová, sétálni, bulizni akár.
Nagy hibát követnek el sokan, mikor azt hiszik, hogy ha megszületett a baba, onnantól fogva Ő a középpont, ez nem így van!
Persze új élmény és szeretjük, imádjuk, de az életünknek nem muszáj 180fokot fordulnia.
Ha bármikor dumálnál írj bátran!
Szép és mosolygós napot! :D
Nálam is szokott ilyen lenni, mi 4 hónaposak leszünk, jó baba, mosolygós, imádom, de néha már semmi nem vidít fel. Egy napig tart általában, másnapra elmúlik, aztán megint egy nap. Én magne-b6-ot szoktam bevenni, segít valamennyit, vagy forró fürdőt veszek, pihenek egy kicsit. Sajnos mostanában megint rosszabb egy kicsit a helyzet, mert alig akar cicizni a babám, így tejci is kevesebb. Remélem elmúlnak ezek a frontok, mert szerintem ez is okozhatja az étvágytalanságot, meg a rossz kedvet.
Kitartás, próbálj babáddal játszani, olvasni, énekelni, vagy a pároddal lenni egy kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!