Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Depis, magába fordult anyuka...

Depis, magába fordult anyuka kaphatna segítséget?

Figyelt kérdés

Kisfiam közel 10 hónapos, gyönyörű, vidám baba, nincs vele sok gond. De mostanában eléggé befordultam, olyan mint a szülés utáni depresszió volt, csak hogy az nálam 2 napig tartott! Ez a nyomasztó érzés meg már hetek , hónapok óta. :( Állandóan rossz kedvem van, türelmetlen, ingerült vagyok. Semmi nem vidít fel, nem tudok örülni semminek :(Nem foglal le semmi, nincs kedvem semmihez. Azt hittem elmúlik, ha jön a jó idő és hasonlók, de nem változott semmi.

Annyira nem drámai hogy orvoshoz keljen fordulnom, csak zavar a saját viselkedésem. Esetleg tudtok ajánlani valami teát, homeopátiás szert ami segíthetne, legalább elindulni a gyógyulás útján?

2010. máj. 6. 10:31
 1/7 anonim ***** válasza:
75%
Keresd meg a depi okát! Lehet, hogy az is segít, ha keresel valami társaságok, baba-mama klub, vagy ilyesmi!
2010. máj. 6. 10:46
 2/7 anonim ***** válasza:
Vagyunk igy egy páran, nem vagy egyedül:) rossz, tudom. Mintha nem is önmagad lennél. Leírtad, minek kellene örülnöd, hálát adnod, de mégsem megy...ki érti ezt? Jól megváltozott a picivel az életünk, nem igaz? Hát előbb-utóbb fel fogjuk dolgozni és minden rendben lesz! Én sedatif pc-t szedek, mert aludni is nehezen tudok, jár az agyam, mikor felkelek éjjel...ingerült vagyok nappal. Magne b6- ot is szedek mellé. Ismét kezdtem ezek szedését, korábban beválltak, de most megint fura vagyok, mert alig eszik a fiam, borzasztó feszült vagyok ettől. Próbálj új dolgkat kitalálni, pl másfelé sétálni a megszokottól, nézzetek ki a játszótérre, csúzdázz a picivel ugy, hogy az öledbe fogod és együtt csúsztok, ugyanigy hintázhatsz is vele egy jót! Homokozóba még talán kicsi, a fiam ilyenkorban ette a homokot:))nyugi! Minden rendben lesz!
2010. máj. 6. 10:47
 3/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Ne ijedj meg, ez nem végleges. Sok minden kiválthatja a letörtséget és a rossz kedvet.

Én mikor így voltam az 1 éves kisfiammal, megfogadtam egy barátom tanácsát. Mégpedig, hogy töltsek magammal mindennap 1 kerek órát minimum!

Ez kezdetben egy forró fürdő volt, valami kis illó olajjal, ami ellazított, ezt beszerezheted bárhol. Rakj gyertyát, hallgass nyugtató zenét.

Aztán reggelente, ha nem is mész sehová, öltözz fel csinosan, mintha bulizni mennél, sminkeld ki magad, csináld meg a hajad.

Töltsetek közös romantikus perceket a pároddal, ha megoldható vigyázzon valaki a babára addig. Menjetek el valahová, sétálni, bulizni akár.

Nagy hibát követnek el sokan, mikor azt hiszik, hogy ha megszületett a baba, onnantól fogva Ő a középpont, ez nem így van!

Persze új élmény és szeretjük, imádjuk, de az életünknek nem muszáj 180fokot fordulnia.

Ha bármikor dumálnál írj bátran!

Szép és mosolygós napot! :D

2010. máj. 6. 11:46
 4/7 anonim ***** válasza:

Nálam is szokott ilyen lenni, mi 4 hónaposak leszünk, jó baba, mosolygós, imádom, de néha már semmi nem vidít fel. Egy napig tart általában, másnapra elmúlik, aztán megint egy nap. Én magne-b6-ot szoktam bevenni, segít valamennyit, vagy forró fürdőt veszek, pihenek egy kicsit. Sajnos mostanában megint rosszabb egy kicsit a helyzet, mert alig akar cicizni a babám, így tejci is kevesebb. Remélem elmúlnak ezek a frontok, mert szerintem ez is okozhatja az étvágytalanságot, meg a rossz kedvet.

Kitartás, próbálj babáddal játszani, olvasni, énekelni, vagy a pároddal lenni egy kicsit.

2010. máj. 6. 12:19
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a biztatást! :) igyekszem mindig magamra is hagyni egy kis időt, szerencsére a babám engedi. Az a nagy baj inkább hogy sokszor annyira kedvtelen vagyok, hogy még magamhoz sincs kedvem, lelkierőm :D
2010. máj. 6. 12:46
 6/7 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem 13 hónapos a lányom és én is így voltam, aztán kiderült hogy vashiányos vagyok. Elkezdtem szedni a vasat és azóta komolyan mondom mint akit kicseréltek, vissza jött az energiám, a jókedvem, sokkal könnyebben veszem az akadályokat.
2010. máj. 6. 13:35
 7/7 anonim ***** válasza:
A Sedatif-PC mellé még tudom ajánla az orbáncfű teát. Nekem az nagyon bevált és szinte azonnal hat, nem kell egy hetet várni, míg kifejti a hatását. Ha már nem szoptatsz, akkor szedheted a remotív extra tablettát is, abban is orbáncfű meg nem tom mi van. De vagy az egyik, vagy a másik tabletta, a kettőt ne szedd együtt. Ha a remotívot szeded, akkor a teát se idd. Nagyon hatásosak. És próbálj meg minél többet pihenni és vitamint enni.
2010. máj. 6. 16:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!