Tápszert használó anyukák segítségét kérném. (? )
Az elkészített tápszert 2 óráig lehet felhasználni.
Meleg vizet tehetsz termoszba, de kész tápszert ne.
De, ugyanannyi anyatejnek felel meg. (csak lassabban emészti meg a baba, ezért később lesz éhes)
Persze, hogy rá van írva, hogy minél többet vegyenek belöle, mert mindnki kiöntögeti a megmaradtat...Amúgy, 3-4 hónaposan szerintem simán tárolhated hütöben egy éjjelen át. mi így csináljuk, semmiféle probléma nincs.
Itt egy hasonló kérdés: http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szopta..
Én simán ha meghagyott valamennyit a babám, akkor következő kajáig beraktam a hűtőbe.Ha este hagyott akkor pedig reggelig.Volt olyan is, hogy este megcsináltam neki a tápit, és ha éjjel kelt csak ki kellett kapnom a hűtőből és beraktam a mikróba.A lányomnak semmi baja nem lett!
Én tejtároló pohárkába raktam el.
Igaz, rá van írva, hogy két óráig lehet felhasználni, de ha hűtőbe teszed, akkor azért az kibírja a következő étkezésig, inkább az a gond, hogy már ivott belőle, valamennyire összekeveredik nyállal, amitől már gyorsabban romlik meg, mert hamarabb bomlik.
Termoszba ne tedd, melegen méginkább megromlik. Akkor inkább meleg vizet tegyél termoszba, és ahhoz keverd hozzá a port, az tényleg csak fél pillanat.
elvileg nem, de gyakorlatilag elkészíthetsz egy 24 órányi adagot. nálunk a koraszülöttosztályon is így csinálták és én is, amgí még 3 óránként evett a baba. de mindig rakd be a hűtőbe, ne szobahőmérsékleten tartsd, főleg ne termoszban. Mikróban megmelegítheted, csak jól rázd össze a végén, nehogy forró legyen.
70 ml tápszer= 70 ml anyatej.
a 3 óránként 70-80 ml az tűrhető mennyiség, az első babám ennél kevesebbet evett. a súlynövekedését figyeld.
Mi úgy csináljuk,hogy annyit csinálok neki amennyit kb megszokott enni,ha kevés akkor 30-60ml készítek még neki.
a vizet reggel felforralom egy tetős műanyag kiöntőbe pedig beteszem a hűtőbe,és csak mikrózni kell.
A dokink pedig azt javasolta,hogy csináljak meg egy napi adag tápszert és tegyem azt a hűtőbe,mert a klórházban is így csinálják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!