Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tápszert használó anyukák...

Tápszert használó anyukák segítségét kérném. (? )

Figyelt kérdés
Babám 2 hónapos, sajnos nem tudom már szoptatni, ezért tápszert kap. Meddig tudom felhasználni azt a tápszert, amit meghagy az üvegben? Mert néha túl sokat keverek be és marad, amit eddig kiöntöttem. Éjszakára esetleg elkészíthetem neki előre és betehetem termoszba? Hogy ne kelljen éjjel még azzal foglalkoznom. A tápszer mennyisége, pl. 70 ml nem ugyanennyi anyatejnek felel meg, igaz? Mert a tápi sűrűbb. Csak azért mert kislányom olyan keveseket eszik meg 3 óránként 70-80at. Vagy ez nem kevés? Köszönöm a segítséget.
2011. szept. 30. 08:58
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Azok a tápszeretk amik prebiotikumot vagy probiotikumokat tartalmaznak csak frissen adható. A többi tápszert el lehet készíteni előre egy napra. A Beba pro a Milupa prebiotikumot tartalmaz
2011. szept. 30. 10:21
 12/19 anonim ***** válasza:

Köv. etetésig mindig eltettem hűtőbe a maradékot, és hozzáöntöttem az új adaghoz.

Sőt, volt, hogy fél napot a hűtőben volt, mert elfelejtettem, még azt is megkapta. Nekem is azt mondták, hogy 24 órán át tárolható hűtőben.

A kórházakban is előre megcsinálják egy napra, ott meg csak értenek hozzá.

2011. szept. 30. 10:53
 13/19 anonim ***** válasza:
46%
hát, én egyszer kipróbáltam, de amikor beleszagoltam az üvegbe, majdnem rosszul lettem. Pedig nem bóvli tápszer (Aptamil), és hűtőben volt. Szagold meg esetleg te is, és az alapján eldöntöd. Az enyémek elég kellemetlen, már nem is emlékszem pontosan, milyen illata volt.
2011. szept. 30. 12:54
 14/19 anonim ***** válasza:
Szia, úgy gondolom, az, hogy mi van ráírva, az csupán iránymutató. Valóban, a kész tápszert 24 órát lehet (kizárólag hűtőben!) tárolni. Én éjszakára mindíg előre bekészítem, hogy ne éjjel kelljen vele szerencsétlenkedni, viszont, azt, amit nem evett meg, azt csak a következő etetésig rakom el, tovább nem.
2011. szept. 30. 13:05
 15/19 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Ha megmarad azt beteszem a hűtőbe. Egyébként én 4adagot keverek ki egyszerre, hűtőben tartom és mindig annyit öntök ki belőle a cumisüvegbe amennyi kell egy etetésre. Azt megmelegítem a mikróban. Eleinte nem így csináltam, de a tápszerünk nagyon csomósodott és nehéz volt megcsinálni úgy, hogy ne legyenek benne csomók. Most már mixerben összerázom, lezárom a tetejét és berakom a hűtőbe. Nincsenek benne csomók és megtudja enni a babám.

2011. szept. 30. 15:20
 16/19 anonim ***** válasza:
Az én lányom is 2hónapos,3-4óránként eszik 150-170ml-t,Beba HA Start-ot kap.Én 4 adagot megcsinálok előre és hűtőben tárolom,majd felhasználás előtt mikrózom 30mp-et,maradékot kiöntöm.
2011. szept. 30. 15:31
 17/19 anonim ***** válasza:
A maradékot én is fel szoktam használni a kov. etetésnél. De nem értem azokat, akik tobb adagot készítenek egyszerre. Nem olyan nagy dolog tápszert készíteni. En ugy szoktam elkészíteni, hogy csak a vizet mikrozom és utána teszem bele a port és egyutt rázom ossze. A dobozra az is rá van írva, hogy nem szabad mikrózni mert így megsemmisítodik a pre és a probiotikumok. En Nutrilont használok (Szlovákia)
2011. szept. 30. 15:31
 18/19 anonim ***** válasza:

2óráig nem kell kiönteni,addig felhasználható.a mennyiség attól függ mekkora,hány kg a baba...150mlxkg..így jön ki a napi össz adag..ezt kell elosztani a az étkezések számával és így kijön az egyszeri adag

..Mi így csináljuk..ha többet adok fáj a hasa..ezért betartjuk ezt-doki mondta hogy így számoljam

2011. szept. 30. 18:55
 19/19 anonim ***** válasza:

Kedves: A válasz írója 81%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 15:31

Mint írtam azért csinálok egyszerre több adagot, mert a mi tápszerünket lehetetlen csomómentesen kikeverni. Hiába ráztam a cumisüveget, kevergettem stb.. mindig maradtak benne csomók és folyton eldugult a cumisüveg. A barátnőm (akinek 3 gyereke van),a védőnő és itt is azt tanácsolták, hogy így csináljam. Nem azért,mert nem tudnám megcsinálni etetés előtt.

2011. okt. 1. 08:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!