Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 7 hónapos baba mit ehet már...

7 hónapos baba mit ehet már meg abból amit magunknak főzök?

Figyelt kérdés
2010. febr. 14. 16:05
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem semmit.
2010. febr. 14. 16:09
 2/16 anonim ***** válasza:
94%
Én még külön főznék neki, de sokan a húsleesből szedik ki az ilyen idős babának a zöldségeket...én nem tenném,de ez mindenkinek a saját döntése...
2010. febr. 14. 16:16
 3/16 anonim ***** válasza:

Attól függ, mikor kezdtétek a hozzátáplálást.

Mi 4 hósan, mert a picim tápszeres, és igen, eszik húslevest, rizst, tésztát, petrezselymes krumplit, szóval elég sok olyan dolgot, amit mi is.

2010. febr. 14. 17:44
 4/16 anonim ***** válasza:
0%
Amit nem ehet: bab, lencse, káposzta.
2010. febr. 14. 18:53
 5/16 A kérdező kommentje:
4 hósan kezdtük. Húslevest már eszik, tésztát, rizset, csirkemellet, májat is. Lassan elkezdem a túró, joghurt, sajt bevezetését. Pl. túrós tészta? Ilyenekre gondoltam.
2010. febr. 14. 18:55
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a kis gyomrának még nehéz a házi koszt, miért nem készítesz neki külön? Egy éves kor alatt nem javasolják a fűszeres ételeket.
2010. febr. 16. 11:03
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

A babáknak inkább sok zöldség főzeléknek, gyümölcs, husi, tejtermékek. Felnőtteknek is ez az ideális.

Köretnek nekik elsősorban főzelék. 3 dl főzelék, szósz elkészítése kb. 15 perc. ennyit megérdemel szerintem a kis emésztőrendszere...

Mi átszoktunk a főzelékre. Elfelejtjük a rizs, tészta, krumpli köretet. persze néha van, de az ritka.

2010. febr. 16. 11:05
 8/16 anonim ***** válasza:
75%
Mi is négy honaposan kezdtük a hozzátáplálást,amikor 7 hónapos volt kapott párszor a huslevesünkből zöldséget,most már 8 és fél hónapos,kicsit emeltem az adagot amit kaphat a mi huslevesünkből,de még mindig csak heti egyszer max,meg ha olyan kaja von akkor kap például a főttkrumpliból(olyat ami nem volt megsózva)meg a csibehusiból is pár falatot,kóstolásképp,nem fő kajának.Túróstésztát ha nem tul fuszeres,vagy olajos,most mernék neki adni,de nem egy komplett étkezésnek,hanem esetleg egy két falatot kóstolás képp.Szerintem még főzz neki külön,de néha megkostolhatja ha valami olyat esztek.
2010. febr. 16. 11:22
 9/16 anonim ***** válasza:
20%
A fiam hethonaposan mar disznotorost is evett. Egyszeruen nem volt hajlando soha bebieteleket enni. Imadja, ha valaminek van izze. Vasarnap gyumolcsjoghurtot es kolbaszt evett, ebedre hortobagyipalacsintat kapott. tegnap gnocchi-t vacsorazott meg ilyenek. Vannak ilyen gyerekek..
2010. febr. 16. 11:30
 10/16 anonim ***** válasza:

semmit!

zöldségeket, esetleg csirkehúst, nem fűszeresen!

de a zöldségekből sem túl sok fajtát.

túrós tésztát semmiképpen!

túrót, joghurtot, sajtot majd kb. 2 hónap múlva.

2010. febr. 16. 13:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!