Nem merek vezetni mióta megszületett a lányom, pedig így
be vagyunk zárva a kertvárosba. Kérlek adjatok tanácsot,
mit tegyek?
Figyelt kérdés
Már se fodrászhoz, se kozmetikushoz, se szoiba nem járok, Vásárolni is a férjem visz nagy ritkán ha kikönyörgöm. Rettenet, hogy nem merek vezetni, így meg vagyok lőve, kiszorultam a világból.
Nem vezettem túl jól, de azért ha nagyon megerőltettem magam azért a fontos dolgokat elintéztem, de mióta kislányom megszületett 11 hónapja egyszerűen remegek, ha a volánhoz kell ülnöm. Mit tegyek???
Próbáld először gyerek nélkül, és ha sikerül akkor már mehet is a dolog.
2010. febr. 11. 14:18
2/16 anonim válasza:
ha félsz, akkor ne vezess babával. én ezt tanácsolom.
esetleg tavasszal kezdj el nélküle megint, és kisebb távokra aztán vidd magaddal és fokozatosan szoktasd hozzá magad a dologhoz, hátha ez segít.
2010. febr. 11. 14:18
3/16 anonim válasza:
De miért félsz?Akkor ha veled van a lányod,vagy egyedül is?Vagy attól hogy kiestél a gyakorlatból?
2010. febr. 11. 14:19
4/16 anonim válasza:
én is csak azt tudom tanácsolni, hogy egyedül vezess először. ezt viszont minél hamarabb el kéne kezdeni, mert minél több idő telik el az utolsó vezetés óta, annál jobban megkopik a rutin, és ezzel párhuzamosan növekszik a feszültség, hogy mi van, ha valami nem sikerül. szokták még azt tanácsolni (hosszabb betegség, baleset miatti kihagyás után is), hogy menj el 1-2-szer rutinpályára. a legtöbb autósiskolában van rá lehetőség, hogy olyanok is használják a rutinpályát, akiknek már van jogsijuk. érdemes, mert megjön tőle az önbizalmad, és könnyebben visszarázódsz.
2010. febr. 11. 14:23
5/16 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi a válaszokat! A rutinpálya egész jó ötlet.
egyedül is félek, de ha a gyerek hátul van egyszerűen lefagyok. Sokszor álmodok, hogy vezetek és nem tudok megállni mindig felriadok.
2010. febr. 11. 14:32
6/16 anonim válasza:
Ezzel én is ugyan így vagyok. A bab előtt 1 évvel szereztem meg a jogsit. Elég pánikolós voltam akkor is, nem érztem azt a magabiztosságot, hogy vészhelyzetben jól tudok-e dönteni szempillantás alatt. Hát most babával ez még nehezebb, hogy volán mögé üljek. De én döntöttem. Nem vezetek. Így vagyok nyugodt, még ha beszarinak tűnök is a szemetekben. Mindig arra gondolok, hogy más is leélte az életeét vezetés nélkül. Ezt a dolgot nem nekem találták ki, én nem vagyok rá alkalmas. A férjem unszolására szereztem jogsit. Ámbár tudom azt, hogy nagy szabadságot ad ha jól tud vazatni az anyuka és autóval jobban kinyílik számukra a világ.
2010. febr. 11. 14:44
7/16 anonim válasza:
Én a babó előtt is csak úgy vezettem, ha a párom velem volt, és mondta, hogy merre menjek. Bár tudom, hogy egyszer kéne rászánnom magam, hogy egyedül elinduljak mondjuk csak olyan útra, amit már többször megjártunk, és utána már menne.
De a babával egyedül nem is tudom elképzelni, mert nálunk csak hátra lehet tenni a gyerekülést, mert elöl légzsák van... Majd egyszer talán én is ráveszem magam egy körre egydül, ha tényleg szügség lesz rá.
Szerintem neked is elhatározás kérdése. De amíg nem határozod el magad, inkább ne menj, vagy csak egyedül, bébi nélkül.
2010. febr. 11. 15:04
8/16 anonim válasza:
Ha félsz a volán mögött abból jó nem sül ki. Inkább ne vezess. Majd a párod vásárol, vagy elvisz. Bár gyalogosan is lehet közlekedni.
2010. febr. 11. 15:07
9/16 anonim válasza:
14:23-as vagyok, azért javasoltam ezt a rutinpályás dolgot, mert a tesómnak bevált. súlyos beteg volt, 1,5 évig kezelték, mire meggyógyult, közben elszokott a vezetéstől, és kb. úgy reagált, mint a kérdező. egyébként én is voltam pályán egyszer mióta van jogsim, akkor ilyen télivezetés-szimuláció volt, nagyon tanulságos. azóta biztosabb a kezem éles helyzetben :) egyébként 28 vagyok, 11 éve van jogsim, és még mindig tudtak újat mondani :) hajrá, és sok sikert! fog az menni, és sokkal mozgalmasabb életetek lehet a babával :)
2010. febr. 11. 15:08
10/16 anonim válasza:
tényleg nem bántásból írom, de inkább ne vezess, ne veszélyeztesd a babád, a magad és mások biztonságát!!! nagyon sok baleset van a gyakorlatlan vezetők miatt (persze nem csak miattuk), inkább irány a gyakorló pálya, hidd el belejössz hamar!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!