Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Olvastam az aludj jól gyermeke...

Olvastam az aludj jól gyermekem módszert. Szerintetek 22 hós babánál is menni fog? Van értelme nekiállni?

Figyelt kérdés
Iszonyú nehezen alszik el a babám este,és sokszor kel(pedig neki már nem kéne).Ennyi idősen is neki lehet állni?És ha igen,mennyivel lesz nehezebb,mint ha még kicsi lenne?
2010. febr. 11. 12:34
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
az én fiam kisírná a lelkét, ha csak úgy hagynám aludni, én meg ehhez gyenge vagyok, ezért írtam, hogy nem tenném
2010. febr. 11. 13:23
 12/19 anonim ***** válasza:
A két nagylányom 4 éves koráig nem aludta át az éjszakát,most a pici fiam 14 és fél hónapos.Jó esélyem van még pár év éjszakázásra,sajnos ő sem töri meg a hagyományt.Bármilyen fáradt vagyok,kelek hozzá.Egyszer csak abbahagyja ő is:)Te ismered a a babádat,hogy milyen természetű.Én nem tudom sírni hagyni,inkább babusgatom egy picit és visszaalszik.
2010. febr. 11. 13:28
 13/19 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!Nem egyszerű ez az alvás-téma.A kisfiam nagyon ragaszkodó(sokszor túlságosan is),lehet hogy így nem sokra megyek vele.Köszi mégegyszer.
2010. febr. 11. 13:35
 14/19 anonim ***** válasza:

Én írtam,h megtörne.

4 gyerekem van,tudom,h más módon is meg lehet oldani az alvást,nem csak ezzel a brutális módszerrel.Ne haragudj,de a hideg ráz a gondolattól is,h a gyerekem ott sír az ágyában,én meg kintről hallgatom.

A gyerekeim kb 2 éves korukig szopival aludtak el,utána áttértünk arra,h csak hozzám bújtak.Néhány hét után már csak mellettük feküdtem amíg elaludtak,végül már csak az ágyukon ülök,elolvasom a mesét,lekapcsolom a nagy villanyt,fel a sólámpát,és kijövök.

Nem mondom,h ez az egyedül üdvözítő módszer,nekem működött a négy gyereknél,sosem volt sírás este vagy éjszaka.

Vannak egyéb szelídebb módszerek,a Suttogó,és van még egy,nem jut eszembe a neve,majd biztosan írja valaki.

2010. febr. 11. 13:44
 15/19 A kérdező kommentje:
És a te gyerekeid alszanak éjjel?Mert az egy dolog,hogy nem alszik el egyedül,de az én fiam 4-5 alkalommal kel éjjelente.
2010. febr. 11. 13:52
 16/19 anonim ***** válasza:

Én 15 hónaposan csináltam ezt a módszert, úgy, hogy előtte a gyerek a nagyágy mellé tolt kiságyban aludt, egész pontosan a lába volt az ágyában, a feje-teste meg rajtam keresztben...

Én neki elmagyaráztam, hogy most már nagylány, ezért alszik külön, stb-stb. Egy 22 hós tutira meg fogja érteni és nem beletörődik, v. beletörik, hanem ésszel felfogja. Naná, hogy sírni fog, de nem azért, mert nem érti, hanem, mert nem tetszik neki. A lányom 1. nap fél órát, 2. nap negyed órát, 3. nap öt percet bömbölt és kész. Csak lelkileg készülj fel rá, nehogy feladd!!! Sok sikert! Ja, utolsó kérdésedre válaszolva: sztem könnyebb ennyi idősen, mint egy picinél.

2010. febr. 11. 14:17
 17/19 anonim ***** válasza:
Tényleg nem egyszeru téma!Az én babám 17 hónapos,cicivel alszik el,éjjel 5-6-szor kel és mindig cicivel alszik vissza.Elég fárasztó,de sosem hagynám magára,hogy sírjon!Elmúlik ez az idoszak is,én kb.2 éves kora korul leszoktatom a cicirol,utána remélem olyan konnyen fog menni az altatás,mint az egyik válaszolónak,akinek 4 gyereke van.Szóval nem vagy egyedul,kitartás!
2010. febr. 11. 15:55
 18/19 anonim ***** válasza:
Utolsónak! Miért nem próbálod meg azt, hogy ha sír felveszed, ölelgeted, de cicit nem kap. Ugyanis pontosan azért kel fel,mert megszokta, hogy cici van. Hidd el, ha nem kap cicit nem lesz miért felkelni. Ennyi idősen már nem azért kel mert éhes. Nálunk nagyon könnyen ment a leszoktatás, azóta alszik éjjel, pedig ugyanez a szitu volt mint nálatok. Csak ő még 10 hós.
2010. febr. 12. 07:56
 19/19 anonim ***** válasza:
15:55-os vagyok.Tudom,hogy nem az éhség miatt kel,de az a baj,hogy ha nem adok neki cicit,csak sír és teljesen felébred.Az nem mukodik,hogy felveszem és visszaalszik.Most egyszerubb így,majd késobb leszoktatom rola.
2010. febr. 12. 14:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!