Ti mit tennétek a helyemben? Milyen elgondolás az alábbi? Nagyon elvetendő, vagy elítélendő? Kérek mindenkit, adjatok tanácsot, mert nagyon el vagyok keseredve.
Az, hogy 8évig maradnál otthon, ezt úgy értetted, hogy 2év gyed 1év gyes és még 5év főállású anyasági?
Az tudod, hogy nagyon kevés pénz jár akkor neked 2év után. Kb25ezer ft a gyes-gyet összege +48ezer a 3gyerekre a családi pótlék. Havi 73ezer ft 6évig havonta kb. (5fős családra) Ha a férjed jól keres és ez nem gond- akkor persze végig lehet csinálni. Ha 3gyerek lesz, akkor perseze a feladatok is hatványozódnak mellettük- nekünk is három van- és az állandó logisztika az nagy feladat. De szerintem, ha már a legkisebb is ovis lenne és otthon maradnál még, akkor fogsz tudni tanulni is.
Egyébként én csak a munkahely miatt - ha nem volt tervben a 3. baba, nem vállalnám be, akkor inkább keress másik munkahelyet. Ha 8évig otthon maradsz, akkor a gyes után már egyébként sem tartják a helyedet, ugyhogy valószínű, hogy a mostani helyedre ugysem tudnál visszamenni, ergó mindenképpen új munkahely után kell majd nézned.
Ezt a döntést neked kell meghozni.
Munkahely váltáson nem gondolkodtál? Suliba járni lehet levelezőn is, meló mellett. Én úgy csináltam. 2 gyerek mellett necces, 3 mellett viszont szerintem kivitelezhetetlen, amíg kicsik.
Azért gyereket szülni, hogy megoldódjon a munkahelyi dolog nem ajánlatos, ezt te is érzed. A gyermek egy kincs, egy érték, akinek rengeteg szeretetre, törődésre van szüksége. Ideális esetben szeretetből fogan és nem érdekből.
Szóval egy picit gondold ezt végig. Ha Amúgy is terveztek harmadikat, mert a család szeretne, az más. De ez semmiképpen nem lehet érdek.
Szóval én első körben körülnéznék a munkaerő piacon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!