Kiütéses, nagyon problémás bőrű baba. Van valakinek hasonló tapasztalata? Már úgy el vagyok keseredve. Részletek lent.
A mosódió, mosószóda használata, nagyon jó ötlet.
De a kencéket is vegyszermentesen kellene csinálni. Semmi gyógyszertári, kőolajos, bolti vacak.
(erről nagyon sokat lehetne írni, kezdetben tájékozódj az antalvali.com oldalon).
Ezeket hagy el első lépésben.
A tejfehérje mentes diétát pedig folytasd, hosszabb idő is lehet, míg mindkettőtök szervezetéből kiürül. Lehet kell még egy-két hét, mire csökken.
De egy ilyen érzékeny bőrre semmit ne kenj rá, ami nem száz százalékig természetes.
Nálunk is állandó probléma ez. Három éves múlt a lányom. Ahogy beköszönt az ősz, fokozódik a probléma. Neki is száraz, kiütéses, ekcémás jellegű a bőre, és koszmósodik a feje. Mi is voltunk allergia vizsgálaton, nálunk is azt a 15 allergént tartalmazó panelt csinálták meg, mint az előző válaszolónak. Természetesen ezekre nem allergiás, de szerintem még ezer dolog lehet, amit meg sem néztek! A gyermekorvos Aerius-t írt fel, ettől szépen helyrejött a bőre, majd mikor véget ért a kúra szépen visszaállt minden. Mivel ez segített, gondolom talán mégis érzékeny valamire. Sajnos kénytelen leszek magán úton kivizsgáltatni, mert mindenki csak a kezét tárogatja, és nyomná tele gyógyszerrel úgy, hogy nincs meg az ok.
Szerintem próbáld meg kivizsgáltatni, talán kiderül, hogy mi az, amit tényleg kerülni kell.
Szia, az én kislányom 11 hónapos, és ő ekcémás. Küzdünk vele mi is már 3-4 hónapja. A gyerekorvos írt fel neki szteroidos krémet, az ideig óráig jó volt. Sajnos ahogy jött az egyre hidegebb idő, úgy lett egyre csúnyább a kislányom bőre. Agyonra kiszáradva, kirepedve, a hajlatok tiszta pirosak. Javasolta egyik ismerősöm, hogy a Biodermának van olyan fürdetője, és testápolója ami ekcémás babáknak van. Megvettem kipróbáltuk, és két nap alatt még sokkal jobban felerősítette a tüneteket. Most már ott tartottunk, hogy a kis arca is tiszta piros folt lett. Tehát a sz arnak adtam egy pofont, potom 10 ezer forintért. Tegnap vittük bőrgyógyászhoz a férjemmel, magán úton, 3 féle gyógyszertári kikeverős krémet írt föl a doki, és már mára sokkal jobb lett a helyzet. Sokkal szebb lett a bőre, és végre nem viszket neki. A kis kezét dörzsölte mindenhez ami érdes. Nagyon sajnáltam. Nálunk öröklött ekcéma, mert a férjemnek is volt kis korában, és nekem is volt/van. Nekem felnőttként is vissza jött sajnos. Én is azt ajánlom, hogy vidd el magán úton, mert a háziorvos tényleg nem kompetens ebben a témában. A miénk is nagyon aranyos, de nem ez a szakterülete. A bőrgyógyász akihez vittük tegnap csak ránézett, és már mondta is mi a probléma, és írta a receptet. Ha esetleg budapesti vagy, vagy pest környéki és gondolod szívesen megadom az elérhetőségét. Én csak ajánlani tudom.
Remélem hamar megoldódig a babád bőrproblémája.
Sziasztok!
Nagyon köszönöm, kérlek szépen írd meg az elérhetőségét, nem vagyunk budapestiek, de nem lakunk olyan messze.
Amit nem értek, hogy ma is reggelre sokkal szebb volt (este lefekvés előtt bekentem a felírt testápolóval), de aztán nemsokára újra rosszabb lett. Ha allergia, akkor mitől lett jobb reggelre? Nem is értem.
A másik furcsaság, hogy a pöttyök, foltok kiütésesek csak elől vannak, a háta teljesen üres.
Igazatok van, elviszem szakorvoshoz.
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!