Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tegyek, ha a kisbabám...

Mit tegyek, ha a kisbabám nagyon ragaszkodik?

Figyelt kérdés
Három hónapos a lányom, de le nem akar szállni. Szopizás után is bújik, csak akkor hallgat el, ha felveszem, és ha elmegyek a szobájából, sokszor nyöszörög, engem kér. Engem viszont ez nagyon lefáraszt, ott a pici magánshférám is, amivel olyan jó lenne foglalkozni csak minimálisan, ráadásul fáradt vagyok. Nem akarom ezek után, hogy mellettem aludjon, mert túlkapol a végén és csak még jobban ragaszkodna. Mit tehetnék? Miért ilyen?

2015. jan. 25. 23:45
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
100%

A nyöszörgéssel biztos, hogy téged hív? Mert nem sírást írtál.

Anno két hónapos volt a lányom, amikor anyósom is itt volt. Nyöszörgött, én ugrottam, anyósom pedig mondta, hogy szerinte ne menjek, mert ezzel altatja magát, mindkét gyereke ugyanezt csinálta. Ha felkapkodom ilyenkor, akkor a félálomban levő gyerek szeméből verem ki az álmot.

Leültem várakozó pozícióba. Némi monoton gőgicsélés után tényleg elaludt. És ahogy mondta, innentől így aludt el, néhány perc monoton motyogás, aztán húzta a lóbőrt. Ez a szokása azóta is megvan, valóban altatja magát.

2015. jan. 26. 07:47
 22/33 anonim ***** válasza:
90%
Ragaszkodj te is hozzá. Gyereket akartál, nem?
2015. jan. 26. 08:08
 23/33 anonim ***** válasza:
Probald meg egy kicsit szorakoztatni. Hogy nez ki egy napotok? Mentek setalni, szoktatok jatszani? Egy ilyen picinek az is szorakozas, ha teged figyelhet. Siman lehet, hogy unatkozik.
2015. jan. 26. 09:09
 24/33 anonim ***** válasza:
26%

Lányok, most komolyan! Miért kell bántani a másikat? Nehéz tud lenni, valljuk be.

Kérdező! Kitartás. Sok ilyen kis tépőzáras baba van. Nekem két hós a második.

Be lehet fogni apukát is egypár félórára, amíg te fürdesz, eszel, vagy csak a dolgod végzed.

De az sem tragédia, ha picit nyafog.

2015. jan. 26. 09:40
 25/33 anonim ***** válasza:

Szerintem senki nem bántotta, bennem inkább a mély döbbenet van, hogy egy friss anyuka hogy nyilatkozhat így még ha fárasztó is.

(Én is tudom milyen a fárasztó anyasors, nem ismeretlen az óránként ébredés, a hasfájás, a hajnal 3-kor kakiltatás, a fogzás miatti üvöltés, a sehol és senkinél nem maradik meg, csak anyánál napok, mégse tudnék ilyen ridegen nyilatkozni. Na de nem vagyunk egyformák hála ég...

2015. jan. 26. 09:54
 26/33 anonim ***** válasza:
14%
Nem vagy egyedül ezzel a problémával.5 honapos kislány anyukája vagyok és csak 2 hete kezdtem el élvezni az anyaságot.Ide ne irj ilyen kérdést mert bekapnak.Én már megtanultam.Nagyon szük látokörüek itt az emberek.A ragaszkodás oka hogy felszoktattad.Én is igy jártam.Mivel elsö baba minden nyekkenésére ugrottam...ennek a vége pedig az lett hogy még vcre sem tudtam elmenni töle.Nagy szenvedésként éltem ezt meg...és nemértettem ezt más anyukák hogyan élvezhetik.De ma már tudom hogy a gyerek olyan lessz és ugy viselkedik amire megtanitod.Ha folyton felkapod az lessz a vége hogy mozdulni sem tudsz majd töle,merthát a jot nagyon gyorsan megszokja az ember,még a 3 honapos is..sött.Ha meg van etetve,tiszta a pelusa és nem a hasa fáj akkor nem, baj hgogy sir,hagyd lent,NE vedd fel!Mert akkor eggyértelmüen utánad sir.Sokat fog áriázni emiatt de meg fogja szokni és akkor te is boldog anyuka lehetsz.Én ezt csináltam,a gyerek egyedül eljátszik a játszoszönyegén nem kell folyton tutujgatni mint azelött.
2015. jan. 26. 12:59
 27/33 anonim ***** válasza:
47%
én azt tudom tanácsolni,h alakitsatok ki egy napirendet-a suttogó könyvben nagyon jól le vannak ezek irva,ott lesz egy olyan idő,amit Én -időnek neveznek.ebben te következel,a hajad,az arcpakolásod,vagy amit akarsz.egyébként tényleg az első 3hónap a legnehezebb,belerázódni,felvenni a ritmust,de lesz ez még jobb is.szerintem próbáld úgy csinálni a dolgokat,hogy mindig lásson.ha főzöl,tedd magad mellé,hordozóba,beszélj,énekelj neki,de ne vedd fel.én sem birnám egész nap cipelni-de érzi,látja,hogy ott vagy.engem is lepontoznak,de én sem akartam az ágyamba szoktatni,inkább megtanitottam magától elaludni.persze,nyilván voltak kivételek,magamra fektetés,vagy iylesmi,ha nem érezte jól magát,de nem is tudott a nagy ágyban elaludni.mindkét gyerekem egyedül alszik el,a szokásos mese,ének ,simi puszi után.
2015. jan. 26. 13:01
 28/33 anonim ***** válasza:
9%

Én megértem a kérdezőt. Nekem is pont ilyen volt a lányom, születésétől kezdve. 1 perc szabad időt nem engedett, villámfürdés, villámkajálás egész nap. Hát kedves negatív válaszolók nektek biztosan olyan gyermeketek van/volt, aki kedvesen eljátszott 15-20 percet is a kiságyban/játszószőnyegen, akit lehetett vinni magatokkal konyhába főzni pihenőszékben, stb. TI olvassatok utána, hogy vannak nem ilyen típusú -többemberes- gyermekek is. Rohadt nehéz 1-1 nap átvészelése is, nemhogy pár hónap.

Visszatérve. Kedves kérdező sajnos én nem tudom a választ, csak hogy a te gyermeked is hasonló kategória lehet mint az enyém volt, át kell hidalni ezt az időszakot sajnos. Nálunk 3 hónap után sem javult a helyzet, továbbra is folyton ölben akart lenni, alapjában véve mindenre kíváncsi volt, szinte le sem lehetett tenni, vagy ott sem lehetett hagyni sehol csak pár percre sem, mert vagy sírt, vagy "hisztisen" viselkedett. Én is nehezen bírtam. 2x is volt szeparációs szorongásos időszaka is. Most 20 hós, de még mindig nagyon anyás, semmilyen játék nem köti le 1-2 percnél tovább, jön mindenhova velem, inkább azt csinálja, amibe hagyom belenyúlni - házimunka-, elég mozgásos típus is. Majd te is kitapasztalod, hogy ő milyen. Nem tudom milyen az alvásigénye - nekünk napi 2-3x fél órát aludt csak, éjjel is 2-3x kelt, mellette kellett fejnem, mert szopni sem akart, pedig tejem volt....-Én is csak azt tudom tanácsolni, próbáld meg akkor a magánszférai dolgokat csinálni,ha alszik, és ha van bármilyen segítséged, azt használni ki maximálisan. Esetleg kaját rendelni, ha megengedhető. Bocs, ha kicsit hosszúra sikeredett. És ne foglalkozz a negatív véleményekkel. :)

2015. jan. 26. 15:09
 29/33 anonim ***** válasza:
47%
26os neked még egy cserepes növényt se adnék, hogy gondozd...
2015. jan. 26. 17:16
 30/33 Julie S ***** válasza:
#26: Itt pont te vagy a szűk látókörű. Fogalmad sincs róla, hogyan működnek a kisbabák. Van egy elképzelésed róla, ami párhuzamba állítja a viselkedésüket a felnőtt, tudatos gondolkodással. És itt hibázol. Viszont mivel ebből az elképzelésedből nem engedsz, így beszűkíted a gondolkodásodat ebbe az irányba. Olyasmitől fosztod meg a gyermeked, amit később már nem fogsz tudni ugyanígy pótolni. De ez a ti dolgotok. A gyermeked a tiéd, neked van kiszolgáltatva, és a te döntésed és felelősséged, hogy hogyan bánsz vele. Ajánlom azért, hogy képzeld magad a helyébe (a mostani tudásod és képességeid nélkül) és előbb-utóbb megérted, miért írjuk azt, amit.
2015. jan. 26. 18:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!