Kisbabam tobbszor felsir minden ejjel. Mitol van ez?
Miért szoktattad le az éjszakai evésről?
Az én kisfiam 20-án lesz 6 hónapos. Ő is felébred éjszaka, egyszer eszik is, a többi ébredése inkább csak megébredés. Igazából nem ébred fel, csak nyöszörög, forgolódik. Ettől én sem tudok aludni, apa békésen durmol mellettem. :-)
Elképzelhető, hogy csak a fogzás miatt sír fel.
lehet éhes.
én kb egy hónapja "szoktattam" le a fiamat az éjszakai 2x-i evésről. de így is kel 2x. először 2körül csak cumi és víz, azt utána 4-5körül kel és etetem. de van olyan, ha nem eszik rendesen vacsira hogy 2körül hiába adom a vizet, cumit kb 5-10percekre elalszik azt megint fel kel. akkor megetetem és alszik. kb fél órát szoktam várni de ha nem sikerül visszaaludni akkor eszik.lehet a lányod is éhes azért köpködi ki a cumit mert ugye nem jön belőle semmi.
Már így is több mint 8 kg, anyósom meg anyám szerint sem kell már kelnie. Van napirendje, napi 5-6x eszik uzsival és tízóraival együtt.
Mondjuk igen fogzás lehet a felsírás, ez nem jutott eszembe. De az éjjeli játszás az éhség miatt lenne? Akkor nem sírna?
"anyósom meg anyám szerint sem kell már kelnie."
És a te ösztöneid mit diktálnak? Mert ez a a legfontosabb, nem az anyós és anyukád véleménye! A babák kelése, éjszakai átalvása sokszor genetika kérdése. Az egyik gyerek átalussza az éjjelt 6 hetes korától, míg a másik két éves korától. Mind a kettő rendben van teljesen. Ne hagyd, hogy beleszóljanak az anyai ösztöneidbe, mert nem vezet jóra.
Hogy szoktattad le az éjjeli evésről? Milyen módszerrel?
A felkelés valószínűleg a fogzástól van most, ha éhes lenne, akkor elfogadná a tejet.
1-es válaszoló vagyok ismét.
Ha ez megnyugtat, az én kisfiam 5 hónaposan 8170 gramm volt és 67 cm. Tápszeres+kóstolgatós baba.
Nemrég még én is paráztam azon, hogy milyen nagy a súlya, annak ellenére, hogy nem is kövér! És hogy jaj, még éjszaka is eszik, kövér lesz, cukorbeteg, stb. Álló nap számolgattam, hogy mennyit ehet még, hogy benne legyen az optimális tartományba,
Ha éjszaka felkel és a teát nem fogadja el, vagy pár korty után kiköpi, de még mindig sír (vagy inkább követelőzik), ringatásra sem nyugszik meg, akkor kajálunk. 120-150 ml közötti mennyiséget, ha nem kell neki, egyszerűen kiköpi és ha kínálom sem fogadja el.
Egyébként tényleg: hogyan szoktattad le az éjszakai evésről?
Hogy játszani miért akar éjjel? Talán kipihente magát. Az én kisfiam épp ma csinált egy ilyet, igaz, már fél 6 volt, de et tőle szokatlan időpont volt az ébredésre.
Megetettem, pelust cseréltem, és mivel ringatni, altatni nem hagyta magát, játszani meg én nem akartam vele, így betettem a nagyágyba és bekapcsoltam a Gyerekdalok c. DVD-t. Együtt néztük, közben simiztem és fél 7-kor már aludt. Aztán csak fél 9-kor kelt. De ez azért hál istennek nem rendszeres nálunk, csak most kissé megborult a rend hörghurut miatt.
Bocsi az offért! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!