Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tényleg nem jó a koszmóra az...

Tényleg nem jó a koszmóra az olajozás?

Figyelt kérdés

Tegnap vettem észre, hogy picit koszmós a babám feje, mutattam a védőnőnek és azt mondta, hogy ne olajozzam, mert az csak táptalaj a koszmónak. inkább fürdetőkrémmel kenjem be vastagon fürdés előtt pár órával, rá sapka és majd felpuhul. Hát így csináltam( bár kételkedtem), este lemostam a krémet és most olyan, mintha nagyon ki lenne száradva a fejbőre és hámlik, mintha korpás lenne. Igaz, a koszmó nagy része eltűnt. De ez a száraz, korpás fejbőr mikor javul meg? Arra gondoltam, hogy csak az olajozás lenne jó rá. Végülis az első gyerekemet is olajoztam és ő egyáltalán nem lett koszmós, igaz, ő majdnem kopasz volt.

Itt szinte az összes "koszmós" kérdésnél azt írták, hogy jó az olajozás. Tudom, hogy van Babé sampon is, de még mielőtt beruháznék rá ki akarom próbálni a házi praktikákat is.

2010. febr. 6. 10:15
 1/10 anonim ***** válasza:
Nálunk az olajat használják. A gyerekorvos is azt ajánlotta + a Babe sampont.
2010. febr. 6. 10:17
 2/10 anonim ***** válasza:
Maradj az olajozásnál. A fürdető nagy mennyiségben kiszárítja a baba bőrét. Csak mértékkel. Én így jártsm, mikor közvetlenül a fejbőrre vittem fel a fürdetőt. Csak a vízbe tegyél. A koszmóra ezer éve az olaj a jó, akkor manapság miért ne lenne jó???
2010. febr. 6. 10:28
 3/10 anonim ***** válasza:
Én még ilyet nem hallottam! A háziorvosunk és a védőnő is az olajozást mondta, én mondjuk olivaolajat használtam.
2010. febr. 6. 10:31
 4/10 anonim ***** válasza:
Nekünk használt, de anélkül is elmúlik.
2010. febr. 6. 10:32
 5/10 anonim ***** válasza:
Én meg hiszem,hogy a fürdetőkrémtől lett koszmós a babám feje.Ahogy nem azzal fürdettem szépen el is tünt.Én olajoztam,fürdés elött jó vastagon bekentem a vattával dörzsölgettem,nem nagyon csak picit.Fürdés után meg a törölközőjével.Hamar elmult.
2010. febr. 6. 10:54
 6/10 anonim ***** válasza:
Nekünk itt ajánlotta valaki az olivaolajat. Már majdnem 3 hónapos volt, és még mindig koszmós. Az olivaolajjal 2 nap alatt elmúlt. Próbáld ki!
2010. febr. 6. 12:04
 7/10 anonim ***** válasza:
Koszmó ellen a legjobb a Babé koszmó elleni sampon. Patikába lehet kapni, nem túl olcsó, de sokáig elég! Eltünteti a koszmót és gyönyörű lesz a baba haja tőle. Asszem 1900 Ft körül van.
2010. febr. 6. 13:40
 8/10 anonim ***** válasza:
Nálunk nem vált be az olajozás, olyan makacs koszmóval küzdöttünk, hogy a bőrgyógyászaton kötöttünk ki. Ott szaliciles pakolást kevertek ki rá, ezzel kb. 5 nap alatt nyomtalanul eltűnt.
2010. febr. 6. 20:18
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Nekünk még csak kezdődő koszmó volt, ezért szerencsére hamar el is tünt.Egyik nap fürdetőkrémeztem, másik nap olajoztam. Természetesen az olajozás vált be.
2010. febr. 7. 09:36
 10/10 anonim ***** válasza:

De jó!

A freziderm koszmó elleni olaja teljesen hatásos!

2011. okt. 25. 13:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!