Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Sürgős segítségre lenne...

Sürgős segítségre lenne szükségem, légyszi olvassátok el! Szilvapürét, vagy Laevolacot adjak szerintetek?

Figyelt kérdés

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..

Ezt tegnap írtam ki.

Az orvost csak 10-kor fogom elérni, de addigra már túl lesz a babám a reggelin, amikor be tudnám adni a Laevolacot.

A szilvától tudom, hogy fájni fog a hasa, de a Laevolacra is azt írták, hogy csak tetézem a bajt. Mit kéne tennem???

2015. jan. 7. 08:55
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

Egy dolog eszembe jutott, bár nem tudom, hogy babáknak adható-e, hívd fel az orvost: tamarin lekvár.

Nagyon jó természetes hashajtó, még a szilvánál is hatékonyabb. Ha valamilyen formában kaphat csecsemő is ilyet, akkor érdemes próbálkozni vele.

De ismétlem, csak akkor, ha az orvos is rábólint!

2015. jan. 8. 20:22
 22/29 A kérdező kommentje:

Persze, olyat írt ami hidrolizált tejes, azt hiszem valami Pregomin a neve.

Kérdeztem, hogy nem lehet, hogy a tápszertől kakil nehezen és mondta, hogy igen, ez a legvalószínűbb, próbáljunk mást.

2015. jan. 8. 20:42
 23/29 A kérdező kommentje:
Megkérdezem a tamarin lekvárt. Még nem is hallottam róla...
2015. jan. 8. 20:44
 24/29 anonim ***** válasza:
Tejfehérje allergiás a babád? Akkor visszavonom a Humanát. Mi ezt lezongoráztuk annak idején mi is. Nekem 5 napig nem kakilt, akkor anyatejes volt, aztán tápszeres lett, akkor sem kakilt, megint orvos, aztán kiírták nekünk a Humanát, ami megváltás volt... Havi 1 kilót hízott, volt rendesen kaki, nem bukott annyit mint előtte. Biztosan van tejfehérje allergiás babáknak is valami jó tápszer. Hidd el, ez csak a tápszer miatt van. Egyébként hányszor eszik tápszert még? Mennyit adsz neki szilárdat? Tejpép?
2015. jan. 8. 20:51
 25/29 A kérdező kommentje:

Eddig Milumil Pepti Pronutrát kapott.

Úgy kezdődött, hogy anyatejes volt és mindig fájt a hasa, meg hasmenése volt, napi annyi, ahányszor evett. Aztán véres széklet, bélgyulladás. Ekkor tudtuk meg, hogy tejfehérje allergiás. Le kellett választani a szopizásról teljesen és kaptuk a tápszert. 2 hónapos volt. Ezzel alig fájt a hasa, elmúlt a hasmenése is, annyira, hogy onnantól egyre nehezebben kakilt. Aztán kapott antibiotikumot és onnantól egyáltalán nem tudott önállóan kakálni. Hiába a Biogaia, Normaflore, bármi, a bélflórája szerintem tropa. Volt pedig több tenyésztés, voltunk gasztrós dokinál, feküdt kórházban (ahol a kezünkbe nyomták a szélcsövet). Azt mondták a tenyésztés után, hogy tökéletes a bélflórája, szép a nyálkahártya. Gasztrós doki kizárta a szervi rendellenességet, refluxa lehet, hogy van, de nem tudta egyértelműen megmondani. Igazából semmit nem tudtunk meg.

Azóta küzdünk a kakával, ekkor még nem volt 3 hónapos, néha kellett a szélcső, néha elég volt, hogy vártunk, meg tornáztattuk. Egyre rosszabb lett. A 3 hónapos oltáson már mondtam a dokinak, hogy nincs rendben.

Most 15-én 5 hónapos lesz és még most jutunk el oda, hogy kap másik tápszert.

Amúgy 4 óránként nappal, éjjel pedig egyszer eszik tápszert. 167 ml-t keverek be reggel, este, 150-et eszik maximum. A többi nappali étkezésnél 120-at, meg 30-40 ml gyümölcsöt. Tejpépet még sose próbáltuk. Éjszaka 140-150 ml tápszert eszik.

2015. jan. 9. 07:51
 26/29 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a segítséget.

Végre ma délben kijött a 3 napi adag. Azt hiszem a mandarinlével kevert langyos víz, az idő és a rengeteg gyümölcs és torna segített. Ebéd közben már nagyon próbált nyomni, ekkor felnyomtam a combját a pocakjához és segítettem, amikor láttam, hogy erőlködik. Nagyon vártuk már és nem csak Ő, hanem én is nagyon megkönnyebbültem.

2015. jan. 9. 12:34
 27/29 anonim ***** válasza:

Hajrá, menni fog ez!

Lassan normalizálódik a helyzet majd. Ha túlnyomórészt tápszert kap, akkor normális az is, ha 3-5 naponta van széklet, mert a tápszer nagy része felszívódik.

Amikor már napi 3 étkezés lesz kiváltva, akkor várható napi 1-2 széklet, de még olyankor is kimaradhat egy-egy nap - máskor meg lehet napi 3-4 is.

2015. jan. 9. 13:01
 28/29 anonim ***** válasza:

Örülök hogy jobban lett.Ha már napi 3x eszik szilárdat biztos rendeződni fog nekünk azóta normális előtte sokszor volt szorulása, bár neki nem allergia miatt.

Nekünk azóta 2-3 van egy nap s a szorulás totál elmúlt.De hónapokig masszíroztam tornáztattam.Kitartás és jó egészséget a babádnak!

2015. jan. 9. 13:22
 29/29 A kérdező kommentje:
Köszi mindkettőtöknek. Nagyon megnyugodtam, hogy nincs oltári nagy baj, nem tettem tönkre szegény végbelét.
2015. jan. 9. 15:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!