Sürgős segítségre lenne szükségem, légyszi olvassátok el! Szilvapürét, vagy Laevolacot adjak szerintetek?
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
Ezt tegnap írtam ki.
Az orvost csak 10-kor fogom elérni, de addigra már túl lesz a babám a reggelin, amikor be tudnám adni a Laevolacot.
A szilvától tudom, hogy fájni fog a hasa, de a Laevolacra is azt írták, hogy csak tetézem a bajt. Mit kéne tennem???
Egy dolog eszembe jutott, bár nem tudom, hogy babáknak adható-e, hívd fel az orvost: tamarin lekvár.
Nagyon jó természetes hashajtó, még a szilvánál is hatékonyabb. Ha valamilyen formában kaphat csecsemő is ilyet, akkor érdemes próbálkozni vele.
De ismétlem, csak akkor, ha az orvos is rábólint!
Persze, olyat írt ami hidrolizált tejes, azt hiszem valami Pregomin a neve.
Kérdeztem, hogy nem lehet, hogy a tápszertől kakil nehezen és mondta, hogy igen, ez a legvalószínűbb, próbáljunk mást.
Eddig Milumil Pepti Pronutrát kapott.
Úgy kezdődött, hogy anyatejes volt és mindig fájt a hasa, meg hasmenése volt, napi annyi, ahányszor evett. Aztán véres széklet, bélgyulladás. Ekkor tudtuk meg, hogy tejfehérje allergiás. Le kellett választani a szopizásról teljesen és kaptuk a tápszert. 2 hónapos volt. Ezzel alig fájt a hasa, elmúlt a hasmenése is, annyira, hogy onnantól egyre nehezebben kakilt. Aztán kapott antibiotikumot és onnantól egyáltalán nem tudott önállóan kakálni. Hiába a Biogaia, Normaflore, bármi, a bélflórája szerintem tropa. Volt pedig több tenyésztés, voltunk gasztrós dokinál, feküdt kórházban (ahol a kezünkbe nyomták a szélcsövet). Azt mondták a tenyésztés után, hogy tökéletes a bélflórája, szép a nyálkahártya. Gasztrós doki kizárta a szervi rendellenességet, refluxa lehet, hogy van, de nem tudta egyértelműen megmondani. Igazából semmit nem tudtunk meg.
Azóta küzdünk a kakával, ekkor még nem volt 3 hónapos, néha kellett a szélcső, néha elég volt, hogy vártunk, meg tornáztattuk. Egyre rosszabb lett. A 3 hónapos oltáson már mondtam a dokinak, hogy nincs rendben.
Most 15-én 5 hónapos lesz és még most jutunk el oda, hogy kap másik tápszert.
Amúgy 4 óránként nappal, éjjel pedig egyszer eszik tápszert. 167 ml-t keverek be reggel, este, 150-et eszik maximum. A többi nappali étkezésnél 120-at, meg 30-40 ml gyümölcsöt. Tejpépet még sose próbáltuk. Éjszaka 140-150 ml tápszert eszik.
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Végre ma délben kijött a 3 napi adag. Azt hiszem a mandarinlével kevert langyos víz, az idő és a rengeteg gyümölcs és torna segített. Ebéd közben már nagyon próbált nyomni, ekkor felnyomtam a combját a pocakjához és segítettem, amikor láttam, hogy erőlködik. Nagyon vártuk már és nem csak Ő, hanem én is nagyon megkönnyebbültem.
Hajrá, menni fog ez!
Lassan normalizálódik a helyzet majd. Ha túlnyomórészt tápszert kap, akkor normális az is, ha 3-5 naponta van széklet, mert a tápszer nagy része felszívódik.
Amikor már napi 3 étkezés lesz kiváltva, akkor várható napi 1-2 széklet, de még olyankor is kimaradhat egy-egy nap - máskor meg lehet napi 3-4 is.
Örülök hogy jobban lett.Ha már napi 3x eszik szilárdat biztos rendeződni fog nekünk azóta normális előtte sokszor volt szorulása, bár neki nem allergia miatt.
Nekünk azóta 2-3 van egy nap s a szorulás totál elmúlt.De hónapokig masszíroztam tornáztattam.Kitartás és jó egészséget a babádnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!