Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Sürgős segítségre lenne...

Sürgős segítségre lenne szükségem, légyszi olvassátok el! Szilvapürét, vagy Laevolacot adjak szerintetek?

Figyelt kérdés

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..

Ezt tegnap írtam ki.

Az orvost csak 10-kor fogom elérni, de addigra már túl lesz a babám a reggelin, amikor be tudnám adni a Laevolacot.

A szilvától tudom, hogy fájni fog a hasa, de a Laevolacra is azt írták, hogy csak tetézem a bajt. Mit kéne tennem???

2015. jan. 7. 08:55
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

Glicerines kúp jó, de nem ebben az esetben, amikor szegénynek már így is szét van túrva a végbele.

A végbélbe dugott bármit én néhány hétig mellőzném, hacsak nem SZAKorvosi utasításra, de akkor meg végezze el a szakorvos, mégis profibb anatómiában.

2015. jan. 7. 11:37
 12/29 anonim ***** válasza:

Eszembe jutott még egy dolog: gyermekproktológust meg kellene kérdezni, hogy olyan eset nem lehetséges-e, hogy a túlzott végbélben matatástól olyan pszichés gát/szervi elváltozás jött létre, ami gátolja a székletürítést.

Mindenképpen erre szakosodott orvost megkérdezve (ha nem ajánlja, akkor nem!), de esetleg egy kamerás vizsgálat se lenne hülyeség. Elképzelhető, hogy hegszövet van ott, vagy az a pont roncsolódott, ami az ingert továbbítja az agy felé.

2015. jan. 7. 11:39
 13/29 anonim ***** válasza:

miért akarsz szilvapürét adni ha egyszer attól rosszul van? nem értelek, nem pörgöd ezt kicsit túl? biztos annyira szenved?

enyém 10 naponta kakilt 5 hónapos korától, majd 3-4 naponta a hozzátáplálás után. rendszeresen kapott laevolacot pár hetes korától. kúraszerűen, első nap 10ml, majd rá a tej, utána még 4 napig 5ml. 2-3 nap alatt eredményt hozott, egyáltalán nem káros, cukorszirup az egész, a cukor felel az erjedésért, azért hajtja meg.

mint a kamilla tea, az is csak cukorral hashajtó, cukor nélkül pedig hasfogó, ráadásul szárítja a beleket. abból nem adtál sokat? mert kamillát havi 3x lehet.

szerintem is próbálkozz masszázzsal. mikor nyom akkor fektesd le a hátára és hajlítgasd meg a lábát, jó szorosan a hasára told a combját (a sarka ilyenkor a fenekéhez ér, ezt a pózt találd meg). ez sokat segít kinyomásnál

2015. jan. 7. 11:43
 14/29 anonim ***** válasza:

Ha mindenáron székletet akarsz lazítani körte, sárgabarack.

De tornáztatás, masszírozás is elég.

2015. jan. 7. 14:39
 15/29 anonim ***** válasza:

Én a helyedben elvinném magán orvoshoz, ez nem normális hogy szegénynek nincs kakija :(

Milyen tápszert kap? Humana Digest tápszert próbáljátok ki. Én tápszerre gyanakodnék. És sokat kellene itatni, rostos levet adj neki, van direkt babának való. 5 hónapos már nem kicsi hozzá.

2015. jan. 7. 20:14
 16/29 A kérdező kommentje:

Voltunk a gyerekorvosnál, azt mondta, valószínűleg semmi nagy baj nincs, a tápszer fogja a hasát. A végbélnyílást megnézte, aranyér, repedés, irritáció nincs, de ha megnyugtat menjünk el magán dokihoz, adott telefonszámot. Jövő hétre kaptunk is tőle időpontot.

Azt mondta legyek türelmes és felsorolta, hogy mivel próbálkozzunk, adott volna gyógyszert is, de azzal még várunk. Hátha a barack, sütőtök, meg a mindenféle levek meghozzák a hatásukat. Közben kipróbáltunk másik fajta szilva pürét és semmi baja nem volt tőle. Most várjuk a csodát, ez a második kaka mentes napja. Minden evés előtt tornáztatom, fürdés előtt masszázs. Aki linkelte a masszírozós videót, annak ezer köszönet.

Majd megírom a végkifejletet.

2015. jan. 8. 15:07
 17/29 anonim ***** válasza:
Nagyon szívesen remélem rendbe jön a babód :)
2015. jan. 8. 16:29
 18/29 anonim ***** válasza:
15-ös vagyok! Te kedves kérdező elolvastad amit írtam? Írtam hogy valószínűleg a tápszer a hibás, és írtam hogy a Humana tápszer direkt hasfájós, bukós babáknak való. Rendbe tenné lehet a Te babád emésztését is. Akkor miért kérdezel, meg hogy de sürgős, de te csak a szilvapürével vagy elfoglalva. Akkor maradj ennél a pürénél, és várd a csodát....
2015. jan. 8. 17:02
 19/29 A kérdező kommentje:

Kedves 15-ös, elolvastam, ezért is kérdeztem rá a gyerekorvosnál és mondta, hogy valószínűleg az lesz.

A szilvapürén azért pörgök, mert mondta a gy.orvos, hogy attól, hogy a kecskemétinek az adott gyümijét nem bírja, még lehet, hogy pl. az univereset bírja és a szilva a legjobb hashajtó azok közül, amit ehet. De persze köszönöm Neked is, meg a többieknek is az összes tanácsot.

Attól, hogy nem reagáltam mindre egyesével, még mindet elolvastam és próbálom alkalmazni. Rengeteget itatom langyos vízzel, megkérdeztem a rostport, mellőzöm azokat, amikre azt írtátok, hogy fogja a hasát és próbálom előnyben részesíteni a hashajtósakat és elsősorban a gyümölcsöket. Tornáztatom, masszírozom, még meleg (nem forróban, csak kellemesen melegben) vízben is többször pancsolt ma egy jó ideig, mert azt is hallottam, hogy segíthet.

Ha összejön, akkor majd megírom, hogy mikor jött az áttörés.

2015. jan. 8. 19:58
 20/29 anonim ***** válasza:
Eszedbe ne jusson Humana Digestet adni neki!!! Azt nem kaphatja tejfehérje allergiás baba. Azt csináld, amit az orvosotok mond.
2015. jan. 8. 20:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!