Már teljesen el vagyok keseredve? Olvassátok el légyszi!?
Sajna a megoldást én sem tudom, de talán az okát igen. Én is ilyen voltam kisgyerekként, mert volt, hogy fájt a széklet ürítés, és (az akkori kis agyammal) elhatároztam, hogy én márpedig többet nem kakilok, ha a fene fenét eszik sem, mert az fájdalmas.
Velem is voltak mindenhol, próbáltak mindent (hashajtó teától a lekváron keresztül mindenfélét, egyszer majdnem beöntést is kaptam).
Emlékszem mikor egyszer elvittek az orvoshoz, mondta a doki, hogy "de hiszen már kint van a vége".
Nem is tudom, hogy végül hogy oldódott meg, de arra is emlékszem, hogy mikor már több napja tartottam vissza, akkor egyszercsak már nem ment tovább, és bement az egész a bugyiba. Akkor valamitől fel volt puhulva a széklet, és nem tudtam vissza tartani (szerencsére).
Amikor többször puha volt és nem fájt, akkor volt, hogy egy darabig újra normalizálódott a helyzet (kicsit felbátorodtam), de aztán mikor újra fájt, akkor megint vissza tartottam.
Ja, a szüleimnek sosem mondtam, hogy fáj, mert nem akartam, hogy orvoshoz vigyenek.
A megoldást sajna én sem tudom, azt sem mennyi idősen nőttem ki, mert ez úgy óvodás koromból rémlik (olyan 3-5 éves korom körülről).
Én is csak abban látom esetleg a megoldást, hogy minnél több széklet lazító dolgot adni neki, de a saját példámból kiindulva én sem tudom mi lenne igazán hatásos :(.
Csak azért írtam le, hogy hátha neki is fáj, és esetleg azért nem akarja kinyomni.
A barátnőm kislánya is ezt csinálta. De Ő nagyon szorulásos volt és inkább visszatartotta, mint hogy fájjon. Tényleg kinőtte, meg egy picit javult is a helyzet. Most 2 naponta megy wc-re.
Amit még ajánlok a rengeteg folyadék és a joghurt. Egyetek hetente többször levest is. A kisfiamon azt vettem észre, hogyha pár napig nem eszik levest, csak bogyókat kakil, azt is kín keservesen. Így, nálunk szinte minden nap van leves.
Egy ismerősöm ajánlotta:
Találtam egy receptet, ami nekünk bevált, nem kemény hashajtó, egészséges, és finom. Remélem tudok segíteni más anyukáknak is ezzel:
3-4 szem aszalt szilva, 3-4 szem aszalt sárgabarack nagyon apróra vágva, 2-3 szem füge belseje, 0,5 dl hidegen sajtolt lenmagolaj (6-700 ft/0,5l), egy maréknyi lenmagpehely (én csak lenmagot kaptam - 250Ft -, azt kávédarálón porrá törtem), és valamilyen gyümölcsöt ehhez reszelünk (alma, körte, barack stb.). Kókuszgolyó sűrűségű masszát csinálunk belőle, majd kis golyócskákat formázunk, amiket kókuszreszelékbe forgatunk. Tulajdonképpen bármennyit fogyaszthat belőle a gyerek, a hatás garantált!
Laevolac szirup, vagy egy kis Hunyadi víz (gyógyszertűárban is kapható, nem drága)
És lazít a székleten, de nem gyógyszerek!!
nem tudja visszatartani napokig, és segíteni fog. :)
nem. erősebb, hatékonyabb. :)
nekem is az vált be, nekem végbél berepedésem volt szülés után és kb mindent próbáltam, de vagy nem hatott, vagy paráztattak, hogy rászokom és anélkül soha nem megy majd a dolog..
Ez nagyon jó. Először adj Neki rostos lével 1:1 arányban (mert nincs kimondotta jó íze) egy szűk fél decit és meglátod, hogy hat. Kell e kevesebb, több.
Én felnőttként simán iszom, majd másfél decit. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!