El vagyok keseredve tippek, tanacsok?
Nagyon nagyot hibáztál ott, hogy megvetted ezeket a vacak pudingokat.
A babák persze, hogy elfogadják az édes ízt.
Igazi, normális étellel kellene etetned, gyümölccsel, zöldséggel, nem pedig bolti vacak pudingokkal.
Jóformán csak édességet kap. Nem tudom, mit vársz, ilyen pici korban rászokattad a nyalánkságokra és csodálkozol, h más nem kell neki.
Két dolgot tehetsz: vagy leszokatod róla fokozatosan, úgy, h egyre kevesebb ilyen édes szaarságot adsz neki (nem lesz könnyű ezek után), vagy a kényelmes megoldást választod és továbbra is csak nasiztatod.
74 centi és 8,2 kiló?! hát teljesen jóltáplált a baba, vagyis megkapja az elengendő tejmennyiséget.
fogadjunk, hogy az alábbi jelek alapján eldöntötted, hogy neked bizony kevés a tejed (pedig az elején és a növekedési ugrásoknál jól vetted az akadályt, most meg ennyi idő után nem vagy magabiztos. ej-ejj.. ki mondta a hülyeséget, a gyerekorvos, vagy a védőnőd? vagy egy anyuka, aki 3 órás szoptatás szentségében hisz?) :)
szóval ezek voltak az öteltadók
- éjjelente óránként felkel cicizni
- tarisznyának érzed a cicijeidet, nem feszülnek már reggel se?
- fáj a bimbód, mintha kiszipolyozta volna a gyerek?
- ki-ki köpi, forgolódik, le-le cuppog a ciciről, elgurul, hadonászik, lecuppan egy kis játékra a gyerek a didiről?
na, elárulom, minden 6 - 7 hónapos gyerek ezt csinálja, nem ez a tünete a kevés tejnek!!
ne butáskodj, elég a tej ha igény szerint szoptatsz.
inkább adj neki cicit, és délelőttönként kóstoltasd, finom gyümölcsökkel (gyümölcspéppel) és próbálj cukormentes bébipapikkal kiváltani délelőtti kajcsit...
74 centi és 8,2 kiló legyen neked elég garancia a jó tejre :)
ne adj neki cukorral ízesített és mű kajákat, még olyan kicsike
Te szegény! jól megkaptad. Tényleg szoktasd le a pudingról, egyre kevesebbet adj neki, helyette sütőtököt, bio répát (az édesebb), céklát próbálj adni - kicsit erőltetni kell, mert először elutasítóak tudnak lenni, nem azt mondom, hogy tömd meg, de sűrűbben kell kínálgatni.
Ennyi idős korában a fiam szinte nem ivott semmit, tápszeren kívül, én ezért (nyáron) napközben higitottam a tápszert.
Nehéz a hozzátáplálás, de tényleg nem pudinggal kezdődik, mindannyian megküzdünk vele, de később még rosszabb lesz. Van időszak, amikor én is örülök, ha legalább a túró-rudit megeszi (15 hónapos).
Fel a fejjel! Próbálj neki természetes dolgokat adni legalább 1 éves koráig, mert a kis bélrendszere nagyon megjegyzi ezeket a műanyag vackokat (képzeld azt a pudingot és túrókészítményt, amit nem kell hűtőben tartani!) - az ekcéma és az allergiák egy életen át tartanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!