El vagyok keseredve, adjatok tanácsot?
A Kisfiam 14 hónapos. 4 és fél foga van még csak. Nagyon jó étvágya van, jó súlyban is van, 10kiló és 81 cm-er. Mindent megeszik, nem válogatós.
DE!
A darabos kaja alig megy neki. Reggelire HA eszik velem akkor 4falat!!! kenyér/kifli stb. Ha nem hajlandó velem enni, akkor tejpép, joghurt, ilyesmi.
Délben főzelék, abból jó adagot megeszik. De a főzelékeket és gyümölcsöket is csak összetörve. És amint egy nagyobb darab kerül a szájába márt szinte öklendezik, de nem köpi ki, lenyeli.
Azért nem értem, mert a kiflit, kukacot, ropit ilyesmi kajákat is eszi, leharap belőle darabokat azzal nincs baja.
A barátnőm kisfia is ennyi idős, igaz neki 13 foga van, és a krumplistésztát pl. úgy eszi ahogy mi. Rendesen a nagy tészta darabokat.
El vagyok keseredve, mikor "kell" darabokat ennie? Jelenleg úgy néz ki, hogy 3 évesen is pépeset fog enni :) Nem eröltetem neki, mert abból jó nem sül ki. Türelmes vagy. Doki néni szerint normális....
Köszöönm!
Itt két dolog van szerintem.
Az egyik, hogy mikor mihez szoktatod a gyermekedet.
A másik pedig, hogy a fogak számától nem függ ez, mert lehet kezdettől fogva is darabosat adni a babának, aki az ínyével is remekül tud rágni. (BLW módszer)
Viszont: mindenki megtanul enni, tehát jól teszed ha nem aggódsz, a te kicsid majd kicsivel később fogja.
Amit én csinálnék: nem adnék főzelékeket, mert szerintem az a legnehezebb, hiszen egyszerre pépes és darabos, még velem is előfordul, hogy a torkomon akad valami, amikor úgy látom, hogy a kanálban csak pép van, aztán mégis meglapult mondjuk egy darab krumpli.
Adnék a tányérjába főt zöldséget, darabos de puha ételt, és hagynám, hadd egyen ő maga kézzel. Hiszen mint írod, a kiflivel sincs semmi baja.
Jól tud ő rágni, csak nincs hozzá szokva, hogy ilyet kapjon.
Első jól írja nagyon!Tényleg szoktatás kérdése,én pl egyik fiamnak sem turmixoltam(csak a borsót,kukoricát a héjuk miatt),a kezdetektől villával törtem.1-2 foggal is szépen ették a darabosat.
most a kicsi 1 éves, és ha úgy alakul,akkor ebédre szendvicset eszik,nem ő harapja,csipegetem,de nincs vele baja.
Én is azt csinálnám amit első írt,párolt zöldségek,ezeket az ínyével,nyelvével is szét tudja törni,rágni és így rájön,hogy mi a nyitja az egésznek:)
Ha meg ropit,pufit eszik,akkor a többit tényleg csak megszokásból nem eszi rendesen.
De ne aggódj,rá fog jönni hogyan kell rágni:)
Amúgy gondolom,ha csokimikulást adnál a kezébe,azzal nem lenne probléma :D
Szerintem nincs gond! Írtad,hogy a kenyeret,kukacot stb. megeszi az is darabos végülis! De a súlya is jó! Én lányom 20 hónapos lesz és nagyon rosszevő! 86 cm és 11 kg! Mindenből csak csipeget! :S
Rengeteg pénzt költöttem vitaminokra,de semmitől nem lett jobb az étvágya sajnos! Esznek ők annyit,amennyire szükségük van! :)
Ne legyél elkeseredve, mert semmi baj sincs. Én ha így leszek, cseppet sem zavartatom majd magam.
Hagyni kell, hadd fejlődjön az ő kis tempójában és nem másokét nézni.
A kiflit és pufit fog nélkül is meg lehet enni, mert szétmállik a szájban.
A gyümölcs és zöldség már nem.
Szerintem szeretne már rágni, csak még kevés a foga.
Turmixold neki össze és legyél nyugodt. Még mindenkinek kinőtt az összes foga. Kinek előbb kinek később.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!