Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tanácsok? Nagyon el vagyok...

Tanácsok? Nagyon el vagyok keseredve. Ennyire vakok voltak?

Figyelt kérdés

Ma kaptam a kezembe 5 hét után a hormonlabor eredményeket és nagyon aggaszt, hogy februárban azért vetéltem el, mert nem vették észre.

Pajzsmirigy gondokra gyanakszom: Szabad T4 16,66, Szabad T3 (normál:1,5-4,1) anti-TPo 165 (normál 0-35) között. Olvasgattam itt, hogy a nem megfelelő pajzsmirigy működés, főleg a magas anti-Tpo okozhat vetélést. Akkor mikor bementem a kórházba, vettek vért és semmit nem mondtak, csak azt, hogy 7 hetesen genetika. Én ezt nem hittem el, 8 hónap keserves könyörgés után kaptam laborbetualót, pedig ha akkor megnéznek és elküldenek a megfelelő helyre akkor ma nem aggódnék itt, hogy selejt vagyok.

Valakinek hasonló tapasztalatok?

Mit fog mondani az endokrinológus?

Van esélyem még arra, hogy babám legyen? És ha igen mennyi idő múlva?

Ne haragudjatok, hogy ennyit kérdezek, de most értem haza és alig látok az idegtől. Nagyon bánt, hogy ezt nem vették észre.

2010. dec. 13. 19:21
 1/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Bemásolok neked egy korábbi linket

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__teherb..

Egyébként a 165 még nem olyan magas. Valakinek 1000-4000 lett és megfelelő kezelés mellett teherbe esett.

Amikor először vettek vért, annak nem volt meg az eredménye neked? És mi az, hogy keserves könyörgés mellett 8 hónap után kaptál csak újabb beutalót???

Nem tudom, hova jársz, de azonnal válts orvost, vagy intézményt. De tényleg!

Az endokrinológus megvizsgál, többször vért vesz és ha nagy az eltérés, beállítja neked az értéket. Aztán jöhet a baba.

(nekem a TSH-m volt magas, 10 hetes voltam, azt hittem meghalok, annyira féltem én is)

Ne aggódj, semmi baj nem lesz+

2010. dec. 13. 21:55
 2/7 anonim ***** válasza:

A magas anti tpo önmagában nem okoz vetélést, ha rendben van a többi érték (T4,T3, TSH). Ha ezek közül valamelyik elmozdul, akkor lehetséges sajnos.

Ezért kell folyamatosan figyelgetni.

A terhességtől számítva az összes vérleletedet kapd fel és irány az endokrinológus. Ő megmondja, miért lehetett a vetélés 8 hónapja!

2010. dec. 13. 22:08
 3/7 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Nekem is a TSH-m volt magas, én is elvetéltem egy éve, persze akkor még nem tudtam, mi a helyzet. Nekem akkor nem is nézték a pajzsmirigyemet. A nyáron kerestem egy magán endokrinológust, akihez nem kellett beutaló, nem is volt nagyon drága. Ott derült ki, hogy mi a helyzet. Kaptam rá gyógyszert, azt a hormont, amit a pajzsmirigyemnek kéne előállítani, de nem tud. A következő próbálkozós hónapban babás lettem. Szerintem neked sincs miért aggódnod, már jó úton vagy, ha megkapod a gyógyszeredet, a következő hónapban már esélyes vagy! És ne mondd azt, hogy nem akarsz hormongyógyszert szedni, mert neked szükséged van erre, ahogy nekem is és még sok sorstársunknak. Ezzel nem teszik tönkre a szervezetünket, sőt! Ja, és NEM VAGY SELEJT!!!!

Nagyon sokan vagyunk ezzel a betegséggel! Valószínűleg megvan az oka, de sajnos ezt mi sosem fogjuk megtudni, ez már politikai és gazdasági probléma. Mi csak annyit tehetünk, hogy kezeltetjük a betegségünket, és sosem adjuk fel!

Mielőbbi babásodást kívánok!

2010. dec. 14. 08:31
 4/7 A kérdező kommentje:

Bocsánat, hogy most válaszolok, de nagyon ki voltam bukva. Az elsőnek, a kórházban vettek vért, amikor a vetélés elkezdődött, de nem mondtak semmit. Az a doki aki, akkor műtött lerázott azzal, hogy genetikai probléma, hiába mondtam neki, hogy az nem lehet, mert a férjem előtte volt egy alapos kivizsgáláson és nekem is volt még 1 éve és semmi bajunk. Azt mondta, hogyha majd másodszorra vetélek akkor majd megkeressük az okát. Én ezt meg nem szeretném ezért könyörögtem a céges nőgyógyásznak, hogy adjon beutalót pajzsmirigy vérételi vizsgálatra, lerázott azzal, hogy nagyon fiatal vagyok még ahhoz, hogy ez legyen a bajom. Nekem az a bajom, hogy ezek a fehér köpenyesek gyagyák!

A másodiknak, én beveszem a gyógyszert és szeretném is szedni, mert van más tünetei is, nem csak az, hogy elvetéltem.

Kedves harmadik! Meg adnád nekem ennek a magán endokrinológusnak az elérhetőségét? Nagyon szeretnék már tisztán látni.

2010. dec. 14. 21:19
 5/7 A kérdező kommentje:
Egyébként a szabad T3 is nagyon magas!
2010. dec. 14. 21:19
 6/7 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Én ide járok :

[link]

itt megtalálod az elérhetőséget és árlistát is.

2010. dec. 15. 07:43
 7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen Köszönöm a segítséget!
2010. dec. 15. 08:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!