Kötelező a védőnővel a kapcsolattartas? Mindig a legkeptelenebb idoben, helyzetben jelenik meg, "bejelentes" nelkul. Tobbnyire altalanossagokrol beszel, amirol mar en is tajekozodtam mas forrasokbol.
Nekem azt mondta a védőnő hogy a gyerek 6 hetes koráig hetente egyszer neki "kötelező" kijárnia házhoz.
Ami lehet akár napi egyszeri látogatás is attól függ mennyi segítség kell a kismamának.
De hogy ezt meglehet-e tagadni azt sajnos nem tudom,de engem is érdekelne.
30 hetes pocakos
NEm kötelező, és a gyámügy sem fog vizsgálódni, a barátnőm, mindkét gyerekénél aláírt egy nyilatkozatot miszerint nem igényli a védőnői látogatást.
Nem volt nála sem a védőnő, sem más. Ez a hivatalos forma, csak írásban kell közölni.
Nálunk az jött be,hogy egyszerűen nem nyitok ajtót.Nem vagyok kíváncsi arra,hogy a szomszéd xy-éknak milyen a házasságuk,hogy mit csinálnak a babával,és mit nem,és arra sem vagyok kíváncsi,hogy ki mit adott neki,és hogy volt,ahol még kávéval sem kínálták meg.Egyszerűen nem szól másról az egész,mint pletykálásról.Aztán megy tovább,és minket is elmond mindennek.
Én nem nyitok ajtót.Ennyi.Majd ha valamit nem tudok,kérdezek.Ide meg aztán jöhet akárki,tisztaság van,vigyázok a babára,semmi kivetnivalót nem találnának.
Bármily fura a védőnő is meber, lehet vele BESZÉLNI. Meg lehet mondani neki, hogy köszönöd de majd beviszed havi egyszer tanácsadásra a gyermeket.
Szóból ért az ember, nem találhatja ki, te épp az anyukák melyik csoportjába tartozol, abba amelyik kikéri magának hogy nem kell neki látogatás, mert "mit akar ellenőrizgetni a védőnő????" vagy a másikba aki fel van háborodva, ha nem látogatják elég gyakran , mert akkor "minek van a védőnő?? ez lenne a munkája nem??" :)
Szóval nehéz:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!