Abban az esetben, ha élettársi kapcsolat szűnik meg, (tehát nincs bírósági tárgyalás a válásról) az apa hová fordulhat, hogy a kapcsolattartás jogával élhessen?
Az anyával nem lehet megegyezni, tehát szükség lenne arra, hogy határozat szülessen az apa kapcsolattartási jogáról.
A gyermektartásdíjat fizeti rendesen, a gyereke is szereti, és szeretne találkozni vele, de az anyuka makacs és sértett, ezért nem akarja engedni.
Mit lehet tenni?
Köszönöm, hogy válaszoltok!
Gyámhatóság.
Anno, mikor az én szüleim elváltak, én féltem apámtól és ezért nem is mertem menni hozzá (az okokat inkább hagyjuk, más téma), ő viszont bejelentette a gyámhatóságon, hogy a láthatás nincs biztosítva számára. Ők értesítették erről anyámat, akinek kötelessége volt ezt biztosítani, ha akartam, ha nem...
Mivel gondolom csináltattatok apasági nyilatkozatot, abban is szerepel többek között:
"...- a gyermekétől külön élő szülő joga és kötelessége, hogy gyermekével kapcsolatot tartson (kapcsolattartási joga). A gyermeket nevelő szülő köteles a zavartalan kapcsolattartást biztosítani. A gyermeknek joga, hogy a külön élő szülőjével kapcsolatot tartson. "
Előbb a gyámügyön vagy a családsegítősöknél érdeklődnék, aztán ha már végképp nincs más megoldás, akkor bíróság.
Köszönöm a gyors válaszokat!
Azt tudjátok esetleg, hogy a gyerek lakóhelyén illetékes gyámhatósághoz kell-e fordulni, vagy az apáéhoz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!