Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha gyereket vállalnék főiskolá...

Ha gyereket vállalnék főiskolásként, munkahely nélkül, akkor jár-e a Gyes nekem?

Figyelt kérdés
(A TB-t fizetem minden hónapban,ha ez számít...)
2010. febr. 4. 21:14
 1/8 anonim ***** válasza:

Igen,alanyi jogon jár a gyes az összege most 25795 ft.

Én is főiskolásként vártam babát:)

2010. febr. 4. 21:23
 2/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi a gyors választ! :o)
2010. febr. 4. 21:45
 3/8 anonim ***** válasza:

én is fősulira jártam/ok, csak halasztok

a gyes alanyi jogon jár. + családi pótlék 10 ezernél valamivel több

2010. febr. 4. 21:53
 4/8 anonim ***** válasza:
Igen jár a gyes alanyi jogon!És szülés után már a tb-t sem kell fizetned, csak be kell jelenteni az apeh-nál.
2010. febr. 4. 21:56
 5/8 anonim ***** válasza:

a GYES igen. Ha fél évre sikerülne elhelyezkedned valahova, akkor THGY és GYED is járna, mert beszámít a tanulás ideje (félév,nappali tagozat) is az előzetesen szükséges 365 napba.

Érdeklődj utána, én annó úgy csináltam, hogy bejelentettem magam, 2 hónapra fizettem a járulékokat, aztán táppénzre mentem és azóta is a maximum gyedet kapom. Nem tudom persze meg lehet e ezt még csinálni egyáltalán, mert pont emiatt szigorítottak a rendszeren. Menj be egy társadalombiztosítóba és kérdezd meg.

2010. febr. 4. 21:56
 6/8 anonim ***** válasza:
én is nappalis voltam és vagyok is, én nem fizettem tb-t, tudtommal azt az állam fizeti a nappalisoknak. én is próbáltam trükközni, hogy beszámítson az egyetemi idő a fél évbe, most már 1 évbe, de nekem nem lehetett, így bejelentettem magam ismerős cégébe fél évre, így max pénzeket kapok. Az biztis hogy gyest kapsz, de az csak 25 ezer körül van, sajnos
2010. febr. 5. 07:22
 7/8 anonim ***** válasza:
beleszámít ehhez trükközni sem kell, feketén fehéren benne van a törvényben, hogy a nappali tagozaton folytatott tanulmány beleszámít az egy évből- fél évet lehet kiváltani vele. De a másik félévhez kell a jogviszony. De önmagában valóban nem számít, én annó két hónapot dolgoztam és így már beleszámolták a félévbe, de elmehettem volna táppénzre az első munkában töltött nap után és úgyis a max gyedet kaptam volna, csak azt nem akartam azért. Meg kell kérdezni mennyi munkaviszony kell hozzá, hogy beszámítsák.
2010. febr. 5. 09:22
 8/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi a választ mindenkinek! :o)
2010. febr. 5. 11:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!