Tgyás alatt a munkahely csökkentheti a nekem utalandó szabi megváltás összegét?
Akkor ennek nagyon utána kéne nézned. A szerződés szerinti pénzt lettek volna kötelesek kifizetni. És hanem irtál alá semmit, akkor jelenleg nem állsz alkalmazásban velük és passziv jogon kapod az ellátást? Mi volt a papirban? Ha nem reagálsz, mi történik? Menj be, kérdezd meg, hogy ezt ők hogyan látják, mert ha te nem irtál alá semmit, akkor te most nem állsz szerződésben senkivel sem! És persze követelheted a szerződés szerinti pénzedet...
És kérdés, ha jelenleg nincs mukaadód, akkor kapsz-e gyedet majd!
Akkor te igy kaphatsz gyedet:
"Kivételes esetben a nem biztosított szülő is jogosult lehet a gyermekgondozási díjra. Így folyósítható a pénzbeli ellátás annak az anyának is, akinek a biztosítási jogviszonya a terhességi-gyermekágyi segélyre való jogosultság időtartama alatt szűnt meg. "
Bocsi a bezavarásért...
"biztosított szülő, aki a gyermek-gondozási díj igénylését – a gyermeket szülő anya esetén a szülést – megelőzően két éven belül 180 napon át biztosított volt"
Én úgy tudtam ez alapján kapok majd gyedet a napok tudom változtak de az is megvan. Most zt hiszem 1 év kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!