Kislányom aug.24-én lesz 2 éves. Akkor szeptembertől kapom a gyest? Ezt a munkahely intézi, vagy nekem kell utánajárni?
Ez hogyan működik? Segítenétek?
Köszönöm szépen!!!
Szerintem neked kell intézni. Az Államkincstárnál kell igényelni a gyes-t. A munkahely a tb-s dolgokat fizeti és intézi, mint a tgyás és a gyed.
Huh, nekem 22-én lesz 2 éves a picim.
Nekem azt mondták, hogy akkortól kapom, amikor igénylem. Ha előbb megyek, akkor elesem a maradék GYEDtől, ami ugyebár sokkal magasabb összeg. És hogy augusztus 23-án menjek igényelni. Ezek szerint félre vezettek?
Ami viszont biztos, hogy szeptemberben is kapsz/kapunk még GYED-et, de csak töredék hónapot, a napokra lebontva a szülinapjáig...
A nyomtatványon Te adod meg, hogy mikortól kéred a folyósítást, szóval szerintem hülyeséget mondtak:
"IV. Jogosultság megállapításához és a folyósításhoz szükséges adatok és nyilatkozatok
22. Mikortól kéri a gyermekgondozási segély folyósítását? Év: Hónap: Nap:"
Ezt nyisd meg:
Kérelem gyermekgondozási segély megállapítására (128,50 Kbyte)
Köszönöm, köszönöm, köszönöm!!
Hétfőn postázom. Vagy be is lehet vinni? Úgy gyorsabb gondolom.
De ugye visszamenőleg akkor kifizetik, mire felgöngyölődik a procedúra?
Munkaadómtól pár hónapja kérdeztem, de csak a vállát vonogatta... :o(
Bocs, de egy utolsó utáni kérdés:
A kérelmezésnél meg kell jelölni, hogy végzek-e munkát, és ha igen, hány órában.
Mi van akkor, ha ezt még nem tudom, vagy ha útközben változni fog?
Sziasztok.Nagyon szépen köszönöm a hasznos tanácsokat,hétfőn én is mindenképp intézkedem!!!
Kedves utolsó,nekem is éppen ezek a kérdések futottak át az agyamon...
Az kicsit kemény lesz,hogy hónapokig nem kapunk majd semmit,remélem minél előbb küldik majd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!