Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek mik azok a kelléke...

Szerintetek mik azok a kellékek amik a szoptatáshoz jók/hasznosak, ill melyek fölöslegesek?

Figyelt kérdés
sajnos első babám nem tudtam szoptatni ezért járatlan vagyok...rem most a 2.babánál lesz sok tejem :)nos ilyenekre gondolok h asznos e v nem:-szoptatós párna,bimbóvédő.tejtároló pohár,mellszivó,bimbovédő...köszönöm a válaszokat
2014. dec. 16. 22:49
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

ugy látiom a tejtárolót nem látjátok fontosnak-sztem tuti nem veszek

bimbóvédő-veszek mert olcsó és én is most igy hasznosnak vélem

még ha nem is kell akk se vág földhöz

tejserkentő tea-elsőnél sem ért semmit sajnos :(

mellszivó-nos ez nagy ?

szopipárna-sztem veszek mert azt hallom h most terhesség alatt is hasznos(pocakhoz)

estleg várnám még a véleményetek erről-bimbófertőtlenitő,mellápoló krém ilyenek

2014. dec. 17. 00:11
 12/18 anonim ***** válasza:
Szerintem jó dolog a mellszívó. Én egy elektromosat vettem és milyen jó szolgálatot tett, 10 perc alatt kíméletesen kiürítette a mellem. Ha kevés a tejed, akkor jól tud jönni a szaporításhoz...
2014. dec. 17. 00:17
 13/18 anonim ***** válasza:
Nekem minden fölösleges volt. Szopipárnám volt (terhesség alatt tényleg jó, megtámasztja a pocakot), de kényelmesebb volt nélküle szoptatni. A bimbóvédőt én azért nem ajánlom, mert ha a baba azzal tanul meg szopni, akkor nélküle nem fog tudni. Nálam se az elektromos, se a kézi mellszívó nem tudta úgy leszívni a mellem, mint mikor kézzel lefejtem, nem is használtam egyiket se. Az első babámnál sok tejet tettem el tejtároló zacskóban, de végül fagyasztóból kiengedve nem kellett neki, mehetett a kukába, így a másik kettőnél már nem fejtem, nem tettem el tejet. A szoptatós teával pedig csak óvatosan, mert több benne lévő anyag is hasfájást okozhat a babánál (pl. kömény).
2014. dec. 17. 06:42
 14/18 anonim ***** válasza:

Szoptatós párna: első babánál nem volt, kispárnáztunk, a másodiknál vettünk. Nagyon jó, én szerettem, bár az enyém nem az a klasszikus neten kapható hurka, hanem egy fora "U" alakú. Ha nincs, akkor is lehet szoptatni, csak ki kell tapasztalni, hogy kényelmes.

Bimbóvédő: ha szerencséd van, nem kell. Az én gyerekeim - miattam - nem tudtak mással szopni. A nagyobbiknál 1 teljes nap kínlódás kellett hozzá, h kitapasztaljuk, utána már ment. Ha más oka nincs a használatának, mint az érzékenység, kisebesedés, akkor el lehet hagyni később. Ilyen nincs, h rászokik.

Tejtároló: én gyűjtögettem a nagyobbnál lelkesen, a kicsinél is volt valamennyi tartalék, de nálunk se jött be a felolvasztott tej. Jól lehet benne később gyümölcsöt vinni a játszótérre.

Mellszívó: én vettem, kellett is. Főleg a nagyobbnál, ahol a szaporító fejés napi szinten ment egy darabig. Kézi van, nekem elég volt.

Serkentő tea: lehet legalább 5 félét kapni a boltokban. Illetve homeós golyók, volt, hogy már csak ebben hittem. Illetve alkoholmentes sör, Karamalz.

2014. dec. 17. 08:02
 15/18 anonim ***** válasza:
Első vagyok. 1000 huf-os medela mellszívót vettem a vaterán használtan, de alig használtan, újszerű állapotban. Sterilizáltam és semmi baja. Tehát nem volt drága Első gyereknél barátnőm adott kölcsön medela szívót, ami nagyon bevált, mivel vissza kellett adnom neki, ugyanilyet akartam, mert nagyon könnyű a használata és jól szív.
2014. dec. 17. 08:11
 16/18 A kérdező kommentje:

Serkentő tea: lehet legalább 5 félét kapni a boltokban. Illetve homeós golyók, volt, hogy már csak ebben hittem. Illetve alkoholmentes sör, Karamalz.

Karamalzon kivül mindent próbáltam :)

2014. dec. 17. 11:25
 17/18 anonim ***** válasza:
Esténként Karamalz babafektetés után. Illetve tábla csoki este 9-kor. Nem túl kalória barát megoldás, de nekem megoldotta.
2014. dec. 17. 13:31
 18/18 anonim ***** válasza:

Alap esetben elég a melled, meg a baba ;)

Jó ha van mellszívód, tejtároló poharad, és esetleg egy cumisüveg is.

A melledet elég ha tiszta vízzel megmosod. Melltartó betét szerintem jó találmány, rengeteget elhasználtam.

Fertőtlenítőt, bimbóvédőt, meg egyéb ilyen kenceficéket nem használtam, viszont következő babánál beszerzek egy szopipárnát.

Szoptatós teát vagy tejserkentőt majd kiderül, hogy kell-e használnod.

2014. dec. 17. 14:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!