12 hónapos lesz a kislányom 2 hét múlva és nem fogadja
el a tápszert. Tejem már alig van, így a reggeli és esti
szoptatáshoz már nem elég. Mit tudtok tanácsolni?
a tápit próbálja meg apa odaadni, akkor valószínűleg el fogja fogadni.
de tesóméknak a lánya, 10 hósan már nem szopik (elapadt a tej), a védőnő azt mondta nekik, hogy amennyiben megfelelően gyarapszik súlya, nem kell tápszert adni.
2012. aug. 25. 15:28
Én is ezt csináltam,mint te csak mi már előbb sajnos:-(
Estére tápiból:tejbedara,tejberizs,kukoricakása
reggeli:Sajtos falatok(tömlős)vagy sima trapista csíkok felszeleteltem persze adtam neki melé szalámit is.A tejhígítást próbáltad?Én csináltam tápszerből kakaót,karamellás tejet(gyümicukorral)nincs ezzel semmi probléma.Napközben joghurt,túros dolgok
2012. aug. 25. 15:31
3/12 A kérdező kommentje:
Már azon is túl vagyunk, hogy a férjem próbálja meg. Tőle sem fogadja el, pedig én akkor ki is jöttem a szobából.
4/12 A kérdező kommentje:
Kipróbálom még a kakaót reggelire, hátha...
Melyik a jobb? Ha tejpépet adok neki, vagy ha tápszerből csinálok mondjuk tejberizst?
5/12 A kérdező kommentje:
Még az jutott eszembe, hogy este lefekvésnél ugye a szoptatás után alszik el. Nem a cicin. Na most mivel ehhez hozzá van szokva, azt hogy tudom megoldani, hogy cici nélkül aludjon el? Mert ez nehéz lesz.
Próbáld meg a tejpépet, azt szokták szeretni, főleg ha teszel bele gyümölcsöt. Vagy van vaniliás tejberízspép, azt imádta a fiam sütőtökkel. Még mais megeszi a gyümis kekszes tejpépet, pedig már 2,5 éves, persze ő már rendes tejet is iszik. A szopiról meg szerintem próbáld meg úgy leszoktetni, hogy cumisüveget adsz neki, tegyél bele Hippes teát, az finom. Azok a babák nem szoktak tápit enni, akik nem ismerik kicsi koruk óta az ízét, ugyanis szörnyű, majd kóstold meg. Az anyatej meg finom, édes.
2012. aug. 25. 16:26
Miért lesz a tejtől ekcémás? pedig az lenne a megoldás,vagy a tejpép
2012. aug. 25. 19:07
Én a 2.válaszoló vagyok,szerintem mindegy hogy tejpépet adsz neki vagy te magad csinálod.Én azért csinálom magam mert így sokkal jobban tudom variálni +sokkal olcsóbb! Mondjuk én a Heinz kinder Grízt veszem a Tessco-ban 360Ft ebből kb 40adagra való van (na ez sem egy utolsó szempont,ha meg a normális búzadarával csinálod 200FT/kg)Én tejpépet csak híbe- hóba veszek idő spórolás miatt,de 250g-belőle min.700ft 5 adag.Egyépként pár sorral feljebb írta valaki hogy rossz az íze,egyetértek én mikor elkezdtem ezt a tápis dolgot milumil-al kezdtem olyan keserű mint a fene.Ami nálunk bevált a Hipp az édeskés,de sz@rul oldódik!Próbáltál más fajta tehéntejet is?Mert lehet csak az az egyfajta üti ki.
2012. aug. 25. 21:11
9/12 A kérdező kommentje:
Nem merek még neki tejet adni. 3-4 hete kapott először tojás sárgáját és attól is tiszta kiütés lett. A tejtől kiskorában lett ekcémás, mert átment a tejemen keresztül.
SZóval tényleg nagyon érzékeny ezekre a dolgokra.
Ma is volt egy kísérlet a tápszerre, ízesítettem, de az a baj, hogy addig el sem jutunk, hogy megkostolja. Eltolja magától a cumisüveget, az itatópoharat, a bögrét. Semmit nem fogad el. Ha oda kerül a sor, hogy tejet adjak neki, mégis miből kostoltassam?
Én házi tejet javasolnék,feles higításal.De ha tényleg így kiütik a dolgok 1 évesen,akkor nagy valószínüséggel allergiás.Én kérnék beutalót allergia tesztre.Ha meg nem fogadja el a tápszert,akkor meg vigyed be más tejtermék formájával (savanyítottak)ennyi idősen ha nem nagyon soványka akkor elég lesz az is és tarts egy kis szünetet a tápival.
2012. aug. 25. 23:02
Kapcsolódó kérdések: