Hogy tudnám Vele megértetni, hogy az ilyen fiatalok, mint mi, alkalmatlanok szülőknek?
19 éves vagyok és 5 hetes terhes. Tegnap elmondtam a barátomnak és azt is, hogy nem akarom megtartani. Ő viszont szeretné. De nem érti meg, hogy jelenleg mi alkalmatlanok vagyunk szülőknek. Mármint, könyörgöm, Ő imád bulizni, folyton a barátaival van, én nem vagyok túl stabil érzelmileg, vásárlásmániával és bulizással felejtem el a problémáimat.
Azt mondja, hogy megváltozik, de tudom, hogy jövő télen az lenne a legnagyobb baja, hogy nem mehet síelni a barátaival, vagy hogy nem tud lebarnulni valamelyik tengerparton.
Ismerem, 5 éve vagyunk együtt.
Én szerintem összezuhantam volna egy abortusz miatt lelkileg. Nem tudnék nem arra gondolni, mikor márkezeimben a saját gyerekem (amikor már "megértem rá"), hogy itt lehetne velünk Ő is, aki jönni akart, de nem hagytuk.
Hát ez van, nem vagyunk egyformák.
Nyilván 19 évesen nem vagy felkészülve az anyaságra, nem sokan vannak ilyen korban. Viszont ismerek pár embert, akik ilyen idősen szültek és jó szülők. Ahogy már előttem is írták, anyává azután válunk, hogy megszületett a gyerekünk. Előtte amiket látunk másoktól, hogy milyen is az anyaság, nem teljes kép arról, milyen csodálatos is valójában.
Amúgy lehet melletted maradna a párod, de nem vagyok biztos abban, hogy ha szeretné ezt a babát, az abortusz miatt nem szakad meg valami benne, illetve a kapcsolatotokban. Akár benned.
Védekezni luxus? Ne mondd nekem, hogy védekezés mellett csúszott be, mert ha itt mindenki aki azt állítja, hogy mellette csúszott volna be akkor már rég csődbe mentek volna az óvszer és fogamzásgátló cégek a sok per miatt. És az, hogy kiveszi az NEM védekezés.
Nem való valóban egy baba neked, ne tartsd meg, de kívánom hogy el tudj számolni a lelkiismereteddel, hogy a felelőtlenségetek miatt megölted a saját gyereked. A szex az megy, de bekapni egy gyógyszert, vagy a pasinak felhúzni egy nyamvadt kotont az nem.
Kedves Utolsó, nagyon köszönöm a válaszodat, sikerült a kérdésemre tanácsot adni.
Védekeztünk, évek óta gyógyszert szedek.
Honnan veszed, hogy nem mondok igazat? Ja, merthogy ezen az oldalon néhányan ezt írják... Aha...
A húgom 22 éves volt, amikor szült, ráadásul tervezett babát, a 24 éves párjának, egy akkor már 6 éves kapcsolatba. Annyira mondták, hogy ők már kibulizták magukat, jöhet a gyerek, mert erre vágynak. Én meg néztem bután, hogy a tesóm, aki még betétet sem mer venni magának a boltban, mert ciki, gyereket akar??
És mi van most? A tesóm 30 éves, egyedül neveli a fiát, és semmi mást nem hajtogat már vagy 5 éve, hogy ő még fiatal, neki jár, hogy kikapcsolódjon, bulizzon.
Nem azt mondom, hogy a gyerek rovására megy, de már rég belátta, hogy nem kellett volna 22 évesen gyereket szülnie. Egy 19 éves fiú, aki bulizni, meg síelni jár, nem fog megváltozni egy babától. Most a sok abortuszellenes próbál rádumálni, hogy megtarts a babát, mert különben elhagy a barátod-szerintük. Szerintem meg meg fogja köszönni, hogy legalább te észnél voltál, kb akkor, amikor elindul az épp aktuális sítúrára.
Igen, tisztában vagyok azzal, hogy a barátom nem fog elhagyni és szétkürtölni sem fogja ezt. Ez nem olyan dolog, amit egy családi ebéden, vagy egy barátokkal töltött estén büszkén mesél az ember.
Vagy aki ezt megteszi, az jó nagy tapló és meg is érdemli, hogy egyedül öregedjen meg.
Tudom, hogy az abortusz rossz dolog, de úgy gondolom, hogy ebben a helyzetben ez az egyetlen megoldás.
Szerintem meg a kérdező nagyon felnőtt, józan gondolkodású,(ellentétben a rádumáló ab.ellenesekkel)képes mérlegelni a helyzetet, reálisan látja magát és a kapcsolatukat. Ritka az ilyen fiatal. Én drukkolok, h minden jól süljön el.
31N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!