Nem baj ha a 8 hónaposom ha a TV be van kapcsolva akkor szereti nézni. Főleg ha zene megy benne. Nem árt neki? Képes a játékot is abbahagyni.
Bocs, de a 22.33-as úgy felidegesített, hogy akkor én is okoskodom egy kicsit, mint ő, tessék:
Egyes szakértők úgy vélik, hogy a TV károsíthatja a baba fejlődő látását (!!!!!!), hallását és koncentrációs idejét. Az élet első néhány évében a baba agya hihetetlen gyorsasággal fejlődik az érzékeléseinek és a környezetvel való interakcióinak hatására. Mivel a TV az érzékeik természetellenes stimulációját nyújtja – sík, nem pedig 3-dimenziós, a képek túl gyorsan váltakoznak, rossz a hangminősége és nem interaktív – könnyen a passzív megfigyelésre „huzalozhatja” a baba agyát ahelyett, hogy aktív részese lenne a világnak
akkor a babaszemész honlapról:
Véleményünk szerint a televízió nem szükséges, illetve nem megfelelő képinger a csecsemő látásfejlődéséhez. Egy pár hónapos baba számára a kiságyban, illetve fölé biztonságosan elhelyezett színes tárgyak jelentik a legmegfelelőbb ingereket. A képernyő bámulása a gyorsan változó képek inkább fárasztják a szemét, illetve idegrendszerét, mint fejlesztik azt. Nincs szüksége ebben a korban televízióra.
Az rendben van, hogy te valamiért úgy gondolod, hogy nem ártalmas a szemnek a tv, de legalább ne osztogasd ezt a tanácsot másoknak, ráadásul úgy, hogy közben lehurrogsz, hogy óriási butaságokat beszélek... nem a hasamra csaptam, és jókedvemben írtam én sem...
22.43-nak: Sajnos az olyan buta és rosszindulatú anyukák miatt megy el az ember kedve a válaszadástól, mint te... Jó lenne, ha lehetne szűrni valahogy az oldalon a felhasználókat :)
Természetesen nem azért ellenzem a tv-t egy 8 hónapos gyereknek, mert butító műsorok rajnongója vagyok... ebben amúgy én semmiféle logikai összefüggést nem találok..:)) inkább te tűnsz egy kicsit Mónika show rajongónak, vagy inkább szereplőnek...
És igen levegőzni is viszem, de ennek sincs köze ahhoz, hogy a tv rontja a szemét...:))
Na mindegy azért vannak itt még normális anyukák is, az összes többi válaszadó például...
A kérdezőnek pedig akkor összefoglalva: a tv nem jó egy 8 hós gyereknek, mert fárasztja a szemét, és túl sok inger éri, szóval minél kevesebbet nézze lehetőleg, és inkább hallgassatok zenét :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!