Kisbabam minden ejjel fel 4kor kel jatszani nektek is volt ilyen mit csinaljak?
2. vagyok.
Mi bizony ringatva altattuk vissza a fiunkat abban az időszakban, amikor sorozatosan felébredt éjjel. Sőt, volt egy kedvenc Jackson-albumunk, a fiunk imádja/imádta, mi a férjemmel olyankor bekapcsoltuk /persze halkan szólt a zene/, és felváltva altattuk vissza. Igaz, hogy többször én, mert az én férjem is végiggürizi a napját, de amikor már nagyon kivoltam, besegített.
Szval én a helyedben igenis kivenném az ágyából, és megpróbálnám visszaaltatni /az én fiam is jó súlyban volt/ vagy megpróbálnám módszeresen hozzászoktatni ahhoz, hogy elég legyen Neki annyi, hogy melléfekszel, és simogatod. Az én fiam kb. 8 hós koráig igényelte a ringatást, akkor átszoktattam a melléfekvős módszerre. Könnyen átszokott. Ja, és nem szokott hozzá a.ringatáshoz, már 19 hós, köszöni szépen, pikk-pakk elalszik egy kis simogatás után.
Ne hallgass az okoskodókra, nem fog hozzászokni semmihez annyira, hogy ne tudnál majd változtatni rajta. Szerintem a nappali alvásaikor kezdd el gyakorolni vele a melléfekvős módszert, akkor apát sem zavarjátok, talán Te is türelmesebb vagy, mint éjjel. De légy kitartó, nem fog rögtön menni. Feküdj mellé, énekelj, simizd! Ha elfogy a türelme egy idő után, akkor vedd ölbe, ringasd egy kicsit, nyugtasd meg, majd újra feküdj mellé, és így tovább! Ne hagyd sírni!
Ja, egyébként én anno gyakran magamra kötöttem a kisfiam /még éjjel is/, mert valóban nem volt könnyű, úgy nem kellett tartanom, nem fáradtam el, és könnyen el tudtam altatni.
Te hordozod a babád?
Az biztosan rossz módszer, hogy kiveszed, és leteszed játszani. Ezt ne tedd. Ha ringatva alszik vissza, akkor ringasd el. Tedd ezt olyan gyorsan ébredése után, ahogy csak tudod, akkor talán nem lesz nagyon éber. Monoton altatót énekelj neki.
Vagy ha kézben nem bírod, akkor próbáld babakocsiban.
És próbálj meg nyugodt maradni, mert megérzi, ha feszült vagy, annál inkább sem nyugszik meg ő sem. Nem könnyű, de hidd el, nem tart örökké ez az időszak.
Pedig nem kell kivenni, mert persze, hogy nem alszik vissza, meg játszik, stb.
Ülj mellette, ha ordít, akkor se vedd ki.
Villanyt NE gyújts - se semmilyen fényt.
Simogasd, énekelj neki halkan.
Ha semmi más nem megy, feküdj be mellé, hátha ő is visszaalszik.
A férjed meg kibírja, ha fel kell kelnie, mert nem MAGADNAK szültél, hanem KETTŐTÖKNEK, amiben bizony ez is benne van.
Az én apum sokszor kelt hozzám éjjel, ringatott, stb. és mellette 7-17-18-ig kemény fizikai munkát végzett. Nem halt bele, köszöni szépen. A férjed sem fog, ha néha ő kel a GYEREKÉHEZ és virraszt vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!