6 hónaposom elkezdett izgalmában "repkedni", el kell vinnem orvoshoz? Autista?
Igen utolsó, egy autista tudja magáról hogy az, főleg miután az orra alá nyomtak róla egy papírt...
És nem gyógyítható de fejleszthető, elég sok féle képpen, habár teljes tünetmentesség sosem lehet de a kommunikációt pl meg lehet tanulni, lehet gyakorolni. A berögződött szokások pedig általában gyerekkorban erősebbek és több van, felnőtt korra sokaknak egyszerűen eltűnik a java része. A személyisége pedig mindenkinek változik, teljesen természetes módon.
És mellesleg, én már az előtt tudtam hogy velem valami nem stimmel, és nem vagyok olyan mint a többiek körülöttem, mielőtt megkaptam volna a diagnózist. Azt már rég előtte feladtam, hogy olyan legyek mint mindenki más, mert rájöttem hogy semmi értelme.
utolsó, már miért lenne furcsa? ez egy fejlődési lépcső, semmi köze az autizmus tünetléhez.
az teljesen máshogy néz ki és 3 hónapos, de 6 hónapos is, nem tudja megcsinálni. mondjuk ott kezdődik, hogy 2 lábon állnak és vagy lábujjhegyen ugrálnak, vagy szaladnak...
3 hónapos meg azért csinálja mert így erősíti a hátát.
egyébként felnőttként semmi értelme diagnózist kérned autizmusra :) nyilván megtanultál vele élni ha az vagy, remekül kompenzálhatsz, szóval értelmetlen. kedvezményt se adnak neked :D
de ha nagyon izgat, első körben a neten vannak autizmus tesztek, azt töltsd ki. ha ezután is mélyebben belemennél, akkor pszichiáterhez kell menni :)
10-es vagyok. Olvasd el még ezt a pár sort. Minden rendben a babáddal :-)
Főoldal / Gyermek / 1 éves korig / Hatodik-nyolcadik hónap
Hatodik-nyolcadik hónap
Szerző: Timi 1 éves korig 2014-08-22 0
A hatodik-nyolcadik hónap jellemzője
Helyváltoztatás.
Ennek a kornak a jellemzője a helyváltoztatás, vagyis az egyik helyről a másikra jutás. Hogy ez elinduljon, ellőbb fel kell vennie a negyedik-hatodik hónapban említett repülőpoziciót. Ehhez hátról hasra kell tudni fordulnia, amit ugyan az a reflex segít ( nyakegyenesítő reflex), ami a macskáknak segít, hogy akkor is a talpukra essenek, ha hanyatt fekve dobják le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!