Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 6 hónaposom elkezdett izgalmáb...

6 hónaposom elkezdett izgalmában "repkedni", el kell vinnem orvoshoz? Autista?

Figyelt kérdés
2014. okt. 13. 20:25
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
54%

én is első babás vagyok, még csak 3 hónapos, de így is egyértelműen tudom a választ a kérdésedre NEM

nem lesz jó ha így túl aggódod az anyaságot, a gyereken is meg fog látszni. a sógornőm mindentől féltette őket, állandóan az a tipikus "burokban nevelés" megy, a gyerekei félnek az idegenektől, alig álltak szóba a saját rokonaikkal.

Én első perctől kezdve hagyom a szeretteimnek, hogy megfogják, csak a legvégső esetben fordulok orvoshoz, ha biztos vagyok benne, hogy amit csinál nem lehet normális, lazán kezelem (persze én sem hagyom sírni meg figyelek a testápolásra, a tornáztatásra stb), és ennek meg is van az eredménye: most volt az első hétvége hogy elvittük valahova, és nagyon nyitott, nyugodt baba volt, egy rossz hangja nem volt egész hétvégén, egész más a habitusa mint a sógornőm babáinak volt 3 hónaposan.

Ha szorongsz, azt megérzi a baba, és átveszi. Erre nagyon figyelj.

2014. okt. 14. 09:15
 12/24 anonim ***** válasza:
Kérdező én totál megértelek. Az én babám meg pont az ellentéte, őt túlhordtam és oxigénhiánnyal született és kicsit feszes az izomtónusa, főleg a karjaiban. Én is parázok mindentől, pedig nagyon cuki babám van mindent csinál amit egy 4 hónapos babának csinálnia kell, mindenki el van ájulva hogy milyen aranyos, figyelmes babám van én mégsem tudom élvezni felhőtlenül az anyaságot. Néha kicsit megnyugszok, hogy oké vele minden aztán eszembe jut, hogy az oxigénhiányos babák is rendesen fejlődnek általában 1-1,5 éves korukig és akkor megint elkezdek aggódni. Vagy olvasni sok helyen hogy a legenyhébb babáknál is később tanulási zavar, viselkedési zavar, diszlexia stb...de még ez is az elfogadható bajok közé tartozik...agyrém:) Akinek semmi komplikációja nem volt szülés közben, nem kellett az intenzívre járkálnia a babájához az szerencsére nem tudhatja mit érzünk. Tudom nem szabadna, de én is folyamatosan aggódom mindenen:(. AMúgy az én babám is repked, de ezen pont nem aggódtam én az epilepsziától félek, az a mumus most nálam:) AMúgy hason is szoktak repkedni, ne ijedj majd meg akkor meg állítólag az izmukat erősítik. Valahol olvastam egyébként, hogy 2 éves kor után baj ha repked, addig nem.
2014. okt. 14. 11:19
 13/24 A kérdező kommentje:

Azt nem èrzèkeli hogy èn mennyire aggódom, vagyis remèlem...igazàból elkapható fertőzèsektől nem fèltem sőt, nem nevelem burokban. Jobb is ha több mindett tapasztal az immundendszere, ùgyis vele egykorù idõbe szulottekl lesz együtt...

Bàrki jön hozzànk a kezebe nyomon, jàrunk tömegközlekedèssel, 2 hónaposan màr az àllatmertben voltunk stb...

A mentàlis bajoktól fèlek...

Nem megindult a szülès ő nagyon jól elvolt odabent, miattam kellett kivenni, ezèrt mondom hogy èn vagyok az oka....èn hibàm ha valami baja van, mert nem volt ideje kifejlődni...es màr csk annyit tehetek hogy reagàlok idõben ès fejlesztèsre viszem ha kell....

2014. okt. 14. 12:48
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagy az oka.

És deee sajnos megérzik azt is, ha állandóan parázol vmitől.De ettől nem lesz autista, sem "gyagyás". Csak érzi a feszkót és ez neki sem lesz jó.

Neki is jobb, ha egy vidám, felszabadult anyukája van.

:) Nyugi :))))

2014. okt. 14. 16:17
 15/24 anonim ***** válasza:

Ha nem baj h kérdezem de miért kellett miattad kivenni? Ilyet még nem hallottam. Betegség v ilyesmi??

Nem muszáj válaszolni csak érdekelne.

2014. okt. 14. 16:29
 16/24 A kérdező kommentje:
Help szindromam lett
2014. okt. 14. 16:52
 17/24 anonim ***** válasza:
72%

12-es, 10-es vagyok. Hidd el tudom én is, hogy milyen aggódni a gyermekemért. 38. héten szültem, természetesnek indult, de sürgősségi császár lett, mert két órán keresztül voltak tolófájásaim, de nem tudtam megszülni. Vákuummal is próbálták kiszedni, aminek az lett a vége, hogy eltűnt a szívhang, így azonnal vittek a műtőbe. 2 napig volt inkubátorban, és azt mondta a gyerekorvos, hogy örüljünk, hogy nem lett agykárosodása a vákuum miatt. Úgyhogy tudom mit érez az az anyuka aki aggódik a gyermekéért. Akkor is azt mondom, nem szabad ennyire túlfélteni a gyerekeket, és nem szabad anyukának ebbe "belekattanni".

Az viszont biztos, hogy minden rezdülésedet megérzi a baba, így azt is, ha ideges, feszült vagy. Ez is tapasztalat. De még egyszer mondom, ne okold magad. NEM A TE HIBÁD. Ha nekem nem hiszel, itt egy rövid idézet. :-)

"Bár nem tudni, valójában hogyan alakul ki a betegség, a tüneteket valószínűleg egy különleges anyag okozza, amit a méhlepény választ ki valamilyen okból."

Tehát nem te vagy az oka annak, hogy koraszülött lett a babád. Élvezd az anyaságot :-D

2014. okt. 14. 19:48
 18/24 anonim ***** válasza:

Nem olvastam végig minden választ, de nagyon durvák vagytok. A kérdező lehet, hogy túl aggodalmas, de legalább figyel a babájára!

Kedves Kérdező! Próbálj egy picit lazítani. :) Ha a védőnőtöket kérdezed meg a dologról, kedvesen megnyugtatott volna, és nem teszed ki magad ennek.

2014. okt. 15. 09:52
 19/24 anonim ***** válasza:

Két éves kortól lehet diagnosztizálni az autizmust, most még hiába vinnéd orvoshoz. Teljesen egészséges amit csinál, a kisgyerekek szoktak ilyeneket.

És bármi lesz is, semmiképpen sem a te hibád, főleg hogy a szüléshez igazán semmi köze. Van egy rakás koraszülött, mégsem autista az összes, nem függ ez attól hogy mikor jön ki a gyerek.

De ha tegyük fel mégis autista, akkor is, nem kell kétségbe esni. Elég széles az autizmus spektrum, nem csak a súlyos esetek vannak, és mindenképp vannak előnyei is a dolognak. Például utazási kedvezmény, plusz pont a felvételikhez, és hasonlók. De ettől eltekintve, a legtöbb autistának van egy-két érdeklődési területe amiből tényleg nagyon jó, ez az érdeklődés nyilván változhat, de mindig jelent némi előnyt. Akár versenyek az iskolában, akár később a munka, stb. Az aspergereseknek pl vagy átlagos, vagy annál magasabb IQ-juk van, de akadnak "sima" autisták is magas intelligenciával.

Nyugodj meg, ez az eshetőség sem a világ vége, sem neked, sem neki. Én már csak tudom, autista vagyok és akkor sem lennék neurotipikus ha tehetném, tök jól elvagyok így. Lehet hogy nem tudok az időjárásról beszélgetni a szomszéd nénivel, de a JavaScript programozás alapjait bármikor el tudnám magyarázni neki. Részben. Kizárt hogy értené is.

2014. okt. 15. 21:11
 20/24 anonim ***** válasza:
Boccs ha offolok, nem vagyok a téma szakértője de utolsó én ezt nem értem amit írsz. EGy autista tudja magáról, hogy ő autista? EZ olyan fura, mármint ha az ember tudja hogy valami betegségben szenved akkor próbál változtatni rajta nem? De egy autista hogy tud változtatni a saját személyiségén, mert szerintem nagyon sehogy. Van mondjuk aki kényszerbeteg, például nekem egészen fősulis koromig voltak ilyen kényszeres dolgaim (minden wc-zésnél 7x kapcsoltam fel a villanyt, 3x töröltem meg a kezem, reggel csak jobb lábbal keltem az ágyból.... és még sorolhatnám), állandóan szorongtam, nem mertem a gimiben senkivel se beszélgetni, csak ültem szünetekben és bambultam magam elé, még oldalra se mertem nézni stb és ez ment évekig. Magamban meg teljesen más voltam, mint amit gondoltak rólam...szóval simán rám is rám lehetett volna húzni, hogy autista vagyok de én besokalltam saját magamtól egy idő után tudatosan kezdtem el magam "gyógyítani". Minden napra saját magamnak találtam ki feladatokat, amit muszáj volt megcsináljak. (pl. kérdéseket írtam fel, amiket másnap feltettem bizonyos személyeknek, jegyzeteltem ) tudtam, hogy muszáj érdeklődjek mások iránt, csak akkor fognak ők is nyitni felém. Qva nehéz volt, főleg mikor munkát kerestem direkt olyan helyen ahol sok emberrel kell dolgozni, holott az osztályom elé nem mertek kiállni és még sorolhatnám mikkel "kínoztam" magam, hogy "normális" legyek. Szóval csak annyit akarok ezzel, hogy én is végig tudatában voltam annak, hogy ahogy élek az nem "normális". EGy autista az ezt hogy éli meg, nem értem?
2014. okt. 15. 21:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!