Nagyon kevés a tejem, okozok e problémát, ha egy-két napig ezt csinálom 9 hetes babámmal?
Már a kezdetektől iszonyatosan kevés a tejem és pótolnom kell tápszerrel. (Eddig a legtöbb tej 80 ml volt, de a fiam akkor már 130-at igényelt)
A napokban még kevesebb, és már szinte csak tápszert evett a fiam (hiába ittam teákat meg karamalzt), viszont a tápok meg nagyon nem jöttek be (egyiktől székrekedés, másiktól hasmenés meg bukás).
Na a lényeg, hogy már megszakad a szívem, mikor látom, hogy megint bántja a táp,így arra gondoltam, hogy egy-két napig nem kelünk ki az ágyból és nem adok neki tápot csak cicit, hátha így jobban megindulna a tej.
Amiért tartok ettől az az, hogy mivel tényleg 10-20 ml tejem van egy evéskor, a fiam meg már 6 kg (4-gyel született), nem okozok bajt, ha kicsit éhezik szegény??(Mert szerintem fog sajnos, 140 ml-t eszik egy alkalommal)
Na meg már kialakult a napirendünk, minden nap ugyanakkor kel, eszik, játszik, levegőzik és így, ha ágyban maradunk nem fogja megsínyleni, hogy borul minden?
Így be lehet indítani még a tejet, őt meg vissza lehet még szokatni a cicire? (Eddig is cicizett minden etetés előtt, de mivel vagy 20 ml volt a tej és 120 a táp, így nagyon hozzászokott a cumihoz és érzem, hogy már nem olyan ügyesem szívja).
Vagy mit és hogyan csináljak?
Lehet hogy ez nagy marhaság, de első babám, segítségem nincs, így kérlek csak normális válaszojat írjatok!
Köszönöm
16-os
szerintem egy 9 hetes babának aki egész nap alszik nem fog feltűnni ha egész nap anya mellet fekszik az ágyon ée nem játszik.
Na, gondoltam, hogy jön valami szopista és vörös fejjel nyomkodja a piros kezet. :)
Azért egy kilenc hetes baba már nem csak alszik egész nap!
Már van ébrenléti időszaka, érdekli a környezete, lehet hasra tenni, hogy emelgesse a fejét, gyakoroljon, figyeljen. Persze, nem kell trenírozni, de már nem is újszülött, aki egész nap eszik-alszik.
Végül is, a lényeg, hogy vannak, akik azt gondolják, nem gond az, ha éhezik a baba és vannak, akik inkább a szükségleteire figyelnek.
Kedves 16os, absz ugyanúgy reagál az én fiam is a tápszerekre, mint a te gyerkőcöd... nem is értem a doki miért terelt minket vissza a bebahoz, hiába mondtam neki, hogy nem jó...
Köszönöm a rossmannos tippet is és a rengeteg hasznos ötletet!
A férjem hoz ma nekem utrica urenst, azt még nem próbáltam, sokkal sokkal többet teszem mellre, fejek mellette, a tápszert nem üvegből adom neki, aztán ha így se lesz változás, folytatjuk a tápszerkísérletezést...
Köszönöm meg egyszer a sok segítséget, jövök majd az eredménnyel!
Egy korábbi válaszoló vagyok!
A Lactogen Harmony tápszer tényleg nagyon jó!Nekem a 2.-ik fiam volt iszonyat bkós,hasfájós,szorulásos!
Na ettől a tápszetől minden gondunk megoldódott!
A doki azért tukmálja a Bebát mert ők azért kapnak a legtöbb jutalékot!
De inkább szoptass ezerrel!
Szia! A 14-es vagyok :). Érem amit mondasz, és Te se értsd félre, de én is örültem, hogy nem vagyok ezzel egyedül. :) Az pedig kísérteties, hogy pont egyidősek és egy súlyban is vannak a gyerekek és minden ennyire ugyan úgy van :D. Szerintem ne add fel, én is nagyon sokat próbálkozok, és valóban valószínűleg odáig valóban sosem fogunk eljutni már sajnos, hogy annyi tejünk legyen, hogy ne kelljen tápszerezni, de nekem azért sikerült látványos fejlődést elérnem, és kb. a 6. hétre, amikor már mindenki azt mondta, hogy ha képes lennék több tejet "termelni", akkor már beindult volna, szóval örülök, hogy nem adtam fel (bevallom többször is majdnem). Még mindig reménykedem, hogy növelhető kicsit a mennyiség. Onnan indultam, hogy 10-20 grammot szopizott a babám, és reggel amikor "meg volt telve" a mellem, akkor ötvenet. Aztán minden szopizás után mindig fejtem, ittam a Karamalz-t (este lefekvés előtt egyet, és éjjel egyet), szoptatós teát, rengeteg folyadékot, most ott tartunk, hogy reggel nem pótolok, 130, néha 140 grammot szopik, napközben is 60-70-80 néha 100 grammot, Szóval jóval kevesebbet kell pótolni. 9 hetes babával valóban nem lehet már megcsinálni hogy ki sem kelsz az ágyból, de szerintem nem is erről lenne szó, csak lehet hogy a szokásos kb. 3 óra helyett hamarabb megéhezne, mondjuk egy vagy másfél óra múlva. Szóval amikor én meg akartam próbálni, hogy csak anyatejjel etetem, akkor erre gondoltam, hogy maximum gyakrabban teszem cicire a szokásosnál, nem pedig azt, hogy ha akarja ha nem tuszkolom a szájába a mellemet, akkor is ha amúgy éppen ellenne és játszana :). Erre gondoltam, gondolom Te is ilyesmire gondoltál :)... végül sosem mertem, mert féltem, hogy éhezni fog :(, pedig lehet hogy bele kellett volna vágni még pár héttel korábban.Egyébként mostmár azért is kétlem, hogy meg tudnám csinálni, mert nem tudom te hogy vagy vele, de az én kisfiam nagyon fel tudja húzni magát ha szopizik és nem jön neki a tej és ennek elég rendesen hangot is ad, plusz kb. kitépi a mellbimbómat :D, szóval nem hiszem, hogy belenyugodna, hogy egész nap cicizik, de nem lakik jól. Korábban még jobban elnyammogott, tehát lehet hogy akkor kellett volna belevágni, és igaza van a 16-osnak, hogy mostmár késő :(. Nem tudom.
A Beba tápszerre nekünk azt mondta a doktornő, hogy az a legjobb anyatej helyettesítés szempontjából, ennek a legmegfelelőbb az összetétele, ezért nem írt fel másikat.
Az urtica urens sajnos nekem nem jött be, de drukkolok, hogy neked hozzon eredményt, sokan dicsérik azt is.
Hajrá hajrá 14es! Büszke lehetsz magadra, hogy nem adtad fel és már 130nál jártok és köszönöm, hogy megosztottad velem a Ti sztoritokat, erőt adott!
Na végül a kérdés kiírása óta nálunk a helyzet a következő:
A napirendünkön nem változtattam, csak annyiban, hogy a kisfiam számára észrevétlenül (legalábbis nem reklamál :) becsempésztem sok sok szopit, amikor meg elalszik, vagy a játszószőnyegen van fejek gyorsan, hiába csak pár csepp jön, a folyadékbevitelemet jelentősen növeltem, szedem az utricat és eldöntöttem, hogy márpedig lesz annyi tejem, hogy ne szenvedjen a kis drágám...
Ahogy így gondolkodom, lehet hogy ott rontottam el,hogy az utóbbi napokban kicsit beletörődtem abba,hogy csökkent és alig van már tejem, de most úgy érzem feltöltődtem és nem adom fel, érte nem tehetem meg...
Szóval nagyon bizakodom és köszönöm mindenkinek a segítséget,rengeteget dobtatok rajtam és pár napon belül jelentkezem, hogy hogy állunk!
Sziasztok!
Ha van valaki, aki erre jár, annak megosztanám, hogy hogy állunk!
Szóval, mint ahogy írtam, annó próbáltam majdnem mindent (tejszaporító tea, karamalz, szaporító fejés) és mégis apadni kezdett a tejem, így lelkileg és agyilag is feladtam (főleg, hogy a családomban lévő nőknek sem volt szinte senkinek se teje... na és mostmár tudom, hogy én voltam a hülye, hogy lenondtam róla ideje korán, na meg hogy nem tudtam az urticaról,mert most úgy állunk, hogy minden etetés előtt szopik a fiam kb 40 milit (a többi táp) plusz amíg nappal alszik, én rendületlenül fejek és bár részletekben, de összejön majdcsak egy vacsaira való, és így,hogy már nincs annyi táp, megvan napi két kakis pellus úgy, hogy észre se veszem, hogy erölködne a kis drágám...
Az urtica is bejött nekem, de úgy látszik nálam sokat számított az, hogy fejben hogy voltam.
Úgy vagyok vele, hogy ha maradna ennyi a mennsiség, (de tudom, hogy lesz még több is) akkor is boldog vagyok, és köszönöm nektek a rengeteg kedves szót és bátorítást, ha nem írtam volna ki a kérdést,most szetintem nem tartanánk itt, szóval köszönöm még egyszer :)
Kedves 14es. Ti hogy álltok?
Örülök hogy valamennyire sikerült.
minden jót és jó egészséget a picinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!