Nagyon kevés a tejem, okozok e problémát, ha egy-két napig ezt csinálom 9 hetes babámmal?
Már a kezdetektől iszonyatosan kevés a tejem és pótolnom kell tápszerrel. (Eddig a legtöbb tej 80 ml volt, de a fiam akkor már 130-at igényelt)
A napokban még kevesebb, és már szinte csak tápszert evett a fiam (hiába ittam teákat meg karamalzt), viszont a tápok meg nagyon nem jöttek be (egyiktől székrekedés, másiktól hasmenés meg bukás).
Na a lényeg, hogy már megszakad a szívem, mikor látom, hogy megint bántja a táp,így arra gondoltam, hogy egy-két napig nem kelünk ki az ágyból és nem adok neki tápot csak cicit, hátha így jobban megindulna a tej.
Amiért tartok ettől az az, hogy mivel tényleg 10-20 ml tejem van egy evéskor, a fiam meg már 6 kg (4-gyel született), nem okozok bajt, ha kicsit éhezik szegény??(Mert szerintem fog sajnos, 140 ml-t eszik egy alkalommal)
Na meg már kialakult a napirendünk, minden nap ugyanakkor kel, eszik, játszik, levegőzik és így, ha ágyban maradunk nem fogja megsínyleni, hogy borul minden?
Így be lehet indítani még a tejet, őt meg vissza lehet még szokatni a cicire? (Eddig is cicizett minden etetés előtt, de mivel vagy 20 ml volt a tej és 120 a táp, így nagyon hozzászokott a cumihoz és érzem, hogy már nem olyan ügyesem szívja).
Vagy mit és hogyan csináljak?
Lehet hogy ez nagy marhaság, de első babám, segítségem nincs, így kérlek csak normális válaszojat írjatok!
Köszönöm
A többiekhez csatlakozva még annyit tudnék ajánlani, hogy ha sebtiben be tudsz szerezni valahonnan egy Medella szoptanít készüléket, az is segíthet. Nekem bevált, így sem lett elég tejem, se a folyamatos ingerléssel sokáig szinten tudtam tartani.
Ez úgy működik, hogy van egy kis tartálya, ebbe teszed a pótlást, és két kis vékony műanyag csöve. Ezeket egy egy mellbimbóhoz igazítod, szopizásnál a baba ezt is bekapja a bimbóval együtt. Előbb csak cici, mikor már úgy érzed, nem jön belőlük, kombinálod a készülékkel.
Így valamennyi anyatej is fog jönni még, plusz több inger éri a melle. keresek neked erről egy linket:
http://www.youtube.com/watch?v=LrGcCL52k34
Macerás a tisztítása, de egy próbát esetleg megér.
Köszönöm kedves 8as Neked is! Kacsacsőrű pohár van itthon, akkor abból fogom adni Neki!
Kedves 9es! Kb egy hónapig ment a humana (totál szorulás, hasfájás a 3. héttől -akkor ugrott egy nagyot az étvágya-), kb 3 hétig beba, de zöld, ragacsos kakit okozott, ami csak segítséggel jött ki és bevallom őszintén, a milumilt csak pár napig adtuk, mert orrán száján jött vissza, így a doki azt mondta, hogy térjünkvissza a bebára, így most az megy...
Tudom, hogy itt én leszek az ördög ügyvédje, és rohadtul le leszek pontozva...
Tényleg néznéd/hagynád, hogy a szent anyatej érdekében napokig éhezzen a gyereked?! Gondolod, mert egész nap fekszel, és semmi mást nem fog csinálni a baba, csak a melledet csócsálja szünet nélkül, attól hipp-hopp annyi tejed lesz, hogy minden egyes étkezés csak anyatejes legyen?!
Kap hasfájás elleni szereket?
Mégis meddig gondoltad, hogy egész nap csak fekszel és nem viszed se levegőre, nem játszhat, alhat kedvére, csak a lényeg, hogy cicit tuszkoljál a szájába?
Lehet, egy újabb tápszer kellene. Én ajánlom a Nestle Lactogen Harmony-t, ami pontosan ilyen pocakbántalmakra jó, mint amiket írtál.
Én nem tenném, inkább keresnék más megoldást, de egy pillanatig se éheztetném a babámat. Ha azt sem bírod nézni, hogy fáj a hasa a tápszertől, majd bírni fogod, hogy gyakorlatilag te éhezteted a kisbabádat és éjjel-nappal üvölt az éhségtől? Az anyatejes babák is hasfájósak lehetnek, nem garancia, hogy csak attól oldódnának meg a problémáitok.
Kedves 14es!mindenképp megírom, remélem nektek is hamar rendeződni fog a helyzet! Ne értsd félre, de kicsit megnyugtat, hogy nem vagyok egyedül ezzel a problémával...
Kedves 16os! Szerinted nem próbáltam már mindent? Infacol, espumisan, stb...
Nyilván tisztában vagyok azzal, hogy ő soha nem lesz csak anyatejes, éheztetni sem akarom, a legjobbat akarom neki, ezért tettem fel a kérdést is, hogy mit csináljak és a célom az, hogy legyen annyi tej, hogy kb fele fele legyen, mert addig nem volt problémánk...
Megnyugtatásként most jöttünk be, a tápot meg kisebb mennyiségben (hogy szopjon is), pohárból adtam neki...
Kívánom, hogy te se és senki ne legyen ilyen tehetetlen helyzetben...
Pedig hidd el, voltam ilyen helyzetben. Nagyon kevés tej, nem jó a tápszer, hiába a hasfájás elleni szerek... Akkor ajánlották nekünk a Lactogen Harmony-t, ekkor már túl voltunk az uh-s vizsgálaton is, hogy nem-e refluxos a kicsi.
Ez egy sűrű, gyógyászati tápszer, ami megoldotta a problémát. 3 nap után megszűnt minden gyomorpanasz. Felíratva orvossal 900 Ft, úgyhogy én javaslom a kipróbálását. Nálunk is volt Beba, Milumil, minden.
20 ml anyatej, 120 ml tápszer... A babád már gyakorlatilag így is tápszeres. Az anyatej feltornázása nem fogja megoldani a hasfájós gondokat, mert a gondot okozó tápszert kapja továbbra is.
Ha két hónap alatt minden szaporítási praktika ellenére sem lett több tejed, ez az éheztetős módszer sem fogja feltornázni annyira, hogy minden étkezésre legyen min. 70 ml tejed. Ráadásul, közben a babád nő, az igénye nő, viszont a tejed nem tudja lekövetni ezt az ütemet.
Tudom, hogy nagyon rossz ezen átmenni, én már kétszer végigcsináltam. Néha bizony fel kell állni és belátni, hogy van egy pont, aminél meg kell állni és a próbálkozást abbahagyni. Amikor a sok szaporítási módszernek már a kisbaba látja kárát, az már nem jó, hiába anyatej.
Nem lebeszélni akarlak a szaporításról, de gondold át, hogy biztos megéri-e a napokig tartó szenvedés.
Köszönöm a tápszertippet! Azt hagy kérdezzem már meg, hogy ez a tápszer írtad, hogy sűrű és ettől függetlenül tud a babád magától, rendesen kakilni?
Bár nem akarom siettetni az időt, de alig várom már, hogy megkezdjünk a hozzátáplálást...
A Bebától szorulásos lett, kamillatea, lázmérőzés... Utána kaptuk a Milumil kezdő tápszerét. Ettől viszont szegénynek hasmenése lett, és olyan büdiket pukizott, állandóan büfizett, óriásiakat bukott. Nekem nem a tejcsorgás miatt ázott el a pólóm, hanem attól, hogy minden evés után telibehányt a fiam. Akkor persze éhes maradt, kezdődött elölről.
Ez hiába sűrűbb, mégis megoldott a kakigondokat is, nem lett tőle szorulásos egyáltalán. Sőt, nálam már bőven hozzátáplált a baba, de semmilyen étel nem okozott semmilyen gondot (még a K betűsök, vagy a borsó sem). Ellenben csak ezt az egy fajta tápszert bírja a gyomra. Időközben kapott tejpépet is, ami ugye tápszert tartalmaz, egyiket se bírta a pocija. Ez azért is jó, mert nem csak 6 hónapos korig lehet felíratni, hanem sokkal tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!