Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nagyon kevés a tejem, okozok...

Nagyon kevés a tejem, okozok e problémát, ha egy-két napig ezt csinálom 9 hetes babámmal?

Figyelt kérdés

Már a kezdetektől iszonyatosan kevés a tejem és pótolnom kell tápszerrel. (Eddig a legtöbb tej 80 ml volt, de a fiam akkor már 130-at igényelt)

A napokban még kevesebb, és már szinte csak tápszert evett a fiam (hiába ittam teákat meg karamalzt), viszont a tápok meg nagyon nem jöttek be (egyiktől székrekedés, másiktól hasmenés meg bukás).

Na a lényeg, hogy már megszakad a szívem, mikor látom, hogy megint bántja a táp,így arra gondoltam, hogy egy-két napig nem kelünk ki az ágyból és nem adok neki tápot csak cicit, hátha így jobban megindulna a tej.

Amiért tartok ettől az az, hogy mivel tényleg 10-20 ml tejem van egy evéskor, a fiam meg már 6 kg (4-gyel született), nem okozok bajt, ha kicsit éhezik szegény??(Mert szerintem fog sajnos, 140 ml-t eszik egy alkalommal)

Na meg már kialakult a napirendünk, minden nap ugyanakkor kel, eszik, játszik, levegőzik és így, ha ágyban maradunk nem fogja megsínyleni, hogy borul minden?

Így be lehet indítani még a tejet, őt meg vissza lehet még szokatni a cicire? (Eddig is cicizett minden etetés előtt, de mivel vagy 20 ml volt a tej és 120 a táp, így nagyon hozzászokott a cumihoz és érzem, hogy már nem olyan ügyesem szívja).

Vagy mit és hogyan csináljak?

Lehet hogy ez nagy marhaság, de első babám, segítségem nincs, így kérlek csak normális válaszojat írjatok!

Köszönöm

2014. okt. 8. 13:48
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
67%

figyelj, egy próbát megér, az biztos!

az a baj, hogy ezt az elején kellett volna, már sokkal nehezebb rendesen beindítani a termelést, hisz kezdettől pótoltál, kezdettől nem kellett a szervezetednek előállítani azt a mennyiséget ami valóban kell a babának.

tedd óránként mellre, szopizzon sokat, de ha éhes, sír, akkor pótolj neki kisebb adagokat. viszont mikor tápizik, fejjél, hogy ugyanúgy inger érje a melledet!

majd írd meg, hogyan sikerült :)

2014. okt. 8. 13:54
 2/32 anonim ***** válasza:
100%
fejni nem probaltad?
2014. okt. 8. 14:00
 3/32 anonim ***** válasza:
61%
Nagyon jó lenne amit írtál és amit az előző is írt.De hogy ne legyen teljesen cumizavara ne cumisüvegből add a pótlást fecskendő, csőröspohár rendes pohár bármi de ne cumisüveg így sztem 2- 3 nap alatt beindulna a tejcsi és a baba is "visszaszokna"
2014. okt. 8. 14:02
 4/32 anonim ***** válasza:
74%

igyál sok gyümölcslét és próbálj meg fejni!

Amit írtál kipróbálhatod max sűrűbben szoptatsz, ha éhes marad úgy is nyafogni fog és akkor megint szoptatsz,

szerintem is egy próbát meg ér!

2014. okt. 8. 14:06
 5/32 A kérdező kommentje:

Dehogynem, csináltam azt is, a szaporító fejést is, és mégis alig van... :(

A táp meg azóta bántja, mióta jóval több, mint az a.tej...

Eddig a humana ha 1et, a milumil optimat meg a beba sensitivet próbáltuk...

2014. okt. 8. 14:17
 6/32 A kérdező kommentje:

Köszönöm 3,4 Nektek is!

Kedves 1! Remélem lesz eredmény, megírom mindenképpen!

2014. okt. 8. 14:19
 7/32 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a kórházban elég volt a tejem, hazajöttünk egy hétig szinte egész nap (még éjjel is) szopizott,mert ha nem akkor sírt, kiderült,hogy annyira kevés a tejem,hogy éhezett a babám,és fogyott is (amugyis kis súllyal született). Sajnos nekem nem indult be a tejem, én is sokat ittam, szoptatós teát,fejtem is,de semmi nem segített!
2014. okt. 8. 14:19
 8/32 anonim ***** válasza:
45%

Nagyon jó ötlet sztem!Ki se keljetek az ágybl csak szoptass szoptass és szoptass!Nem baj ha ettől most borul a megszokott napirend,hisz most a tejcsi a fontos!

Szerintem simán visszalehet hozni a tej mennyiségét,inkább ami a gázos,hogy a tápszert/lefejt tejet ne cumisüvegből add hanem ahogy írják kiskanállal,pohárbó stb hogy ne legyen cumizavaros!

Ja most még eszembe jutott hogy van egy szerkentyű amibe beleteheted a lefejt tejet és magadra csatlakoztathatod ami közvetlen a ciciden van onnan szopja ki a baba a tejet és így inger is éri közben a cicit és attól lesz több tejcsi...neten keress rá!

1-2 teszaporító cucc a szokásos folyadékon kívül:

rántott levesek

MoreMilk plus tabletta

homeos cuccok

karamalz ital

görögszénamag tea

7-7-5-5-3-3-1-1 percig fejni a mellet két szopi között akkor is ha nem jön 1 csepp se!!

és ami a legfontossabb:BÍZZ ÖNMAGADBAN,HOGY LESZ SOK TEJCSID!!!Ez a legjobb tejszaporító!

2014. okt. 8. 14:21
 9/32 anonim ***** válasza:
100%
Ugye nem valtogattatok a tapokat egy hetnel gyakrabban?
2014. okt. 8. 14:22
 10/32 anonim ***** válasza:
Szoptanít a készülék neve ezt elfelejtettem leírni!!
2014. okt. 8. 14:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!