Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Pár hónapos/hetes babák...

Pár hónapos/hetes babák mellett ti főztök vagy rendelitek az ebédet?

Figyelt kérdés
Nekem 3 hónapos a pici lányom és nem sok időm van mellette. Amikor bealszik akkor próbálok mindent megcsinálni, de azért ez nem sok idő. Valamint sokszor felébred, felsír és olyankor félbe marad minden. Így egész nap ugrálok mint egy mérgezett egér, hogy tudjak mindennek a végére jutni. Nagyon fárasztó. Magamra vagy pihenésre szinte semmi idő nem jut. Én csinálom rosszul? Ti hogy csináljátok? Gondolkoztam rajta, hogy legalább a kaját hozatnám és annyival is kevesebb lenne, de ugyanakkor meg itthon vagyok és kicsit túlzásnak tartom. Nem tudom...

2014. szept. 30. 15:09
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%

Ha anyagilag belefér, szerintem nyugodtan rendelj pár hétig, ne legyen lelkiismeret furdalásod. Ne foglalkozz mással, tedd úgy, ahogy neked jó. Ha kicsit kipihened magad, az neked, a férjednek, és a babádnak is csak javára válik. Hidd el, a legtöbb anyának igenis meg kell szoknia, tanulnia az új helyzetben beosztani az erejét, és az idejét, ez nem jön magától. Nekem kb 8-9 hónapba került, mire sikerült jól megszerveznem a napjainkat, persze ehhez kellett a baba napirendjének alakulása is.

Nem leszel attól se rossz anya, se rossz feleség, ha átmenetileg könnyítesz az életeteken. Miért ne használnád ki a lehetőségeket? Persze, kidobhatnánk a mosógépet is, és moshatnánk kézzel, de miért ne könnyítenénk meg az életünket?

2014. szept. 30. 18:28
 22/26 anonim ***** válasza:
100%
Amikor még egy babónk volt, főztem szinte naponta-kétnaponta. Volt olyan időszak, amikor ritkábban, pl. amikor egész éjszaka fent voltunk szinte és nappal is nyűgös volt. Most nekünk is van egy 3 hós babánk és a 2 éves kisfiam is itthon van velünk, na mostmár érdekes a helyzet. A 3 hónapos kislányomnak vannak olyan napjai, amikor 1 órát alszik, azt is 10 perces leosztásokban! Most is főzök, de heti 1-2X, amikor apa is itthon van. A nagyszülők néha küldenek nekünk egy-egy adag ételt, így oldjuk meg. Próbálok mellettük mindent megcsinálni, de nem könnyű egyelőre.
2014. szept. 30. 19:24
 23/26 anonim ***** válasza:
Ha úgy érzed ez segít, akkor rendelj. Nekem furcsa, mert a 4 hónaposom mellett van időm, főzni,mosni takarítani, a férjemre, magamra, kikapcsolódásra, pihenésre és nem utolsósorban a babára. Ha ébren van, akkor sincs mindig kézben, hanem elnézeget ill. játszogat (most kezdett nyúlni a játékokért) a játszószőnyegen és a pihenőszékben.Mondjuk nagyon kiegyensúlyozott és nyugis. Az első néhány hétben rendeltem kaját, de nem volt szükségszerű.Amúgy meg kinek mi köze hozzá? :D Csináld úgy, ahogy neked jó
2014. okt. 1. 00:42
 24/26 A kérdező kommentje:

Kedves 7-es válaszoló! Te hol olvastál olyat, hogy mióta szültem nem főzök, nem jut időm a férjemre és egyéb kedvességek, amiket csak úgy leírtál??? Biztosan a sorok között bújt meg valahol, ugye? Szóval 3 hónapos a lányom és igen, főzök mióta szültem és megcsinálok mindent. Szó sincs elkényelmesedésről, mivel pont azt írom, hogy megcsinálok mindent, csak estére olyan vagyok, mint egy kifacsart rongy és eljutottam odáig, hogy lehet, hogy a kaját rendelni kellene. Én nagyon örülök, hogy te egy olyan anyuka vagy, akinek a gyereke eljátszik egy rongy darabbal akár egy óráig is, a másik meg mesét néz, a harmadik a nyakadban lóg míg te füvet nyírsz, hogy a drága férjednek azt se kelljen mire hazajön, majd elé rakod a 3 fogásos vacsit, amikor betoppan a munkából és éjszaka berobbansz mellé az ágyba, mint egy szexistennő. Majd megmondom az enyémnek, hogy rosszul választott, mert van ilyen is. Egyébként köszöni, jól van, kap enni rendesen(meleget) minden nap és szexuális téren sem hanyagolom el és a házunk is mindig szépen rendben van, vasalt ruhákban jár és nevelem a gyönyörű pici lányunkat, mert olyan baromira kényelmes életet élek. És egyébként nem minden gyerek egyforma, nem darab-darab, nem lehet őket egy kalap alá venni, de ezt tudhatnád, ha neked van több is. Örülök, ha a te 3 hónaposod egész nap aludt, majd amikor felkelt akkor fogta a játékait és eljátszott vele órákig, de az én 3 hónaposom nem jó alvó, ha elalszik is sokat felsír és igényli, hogy odamenjek, felvegyem és megszeretgessem. Ha fent van, akkor örülök, ha 10-15 percig el van a pihenőszékben még megreggelizek, mert többet nem, a forgó alatt szintén. Kezdetektől ilyen, ordított, ha fent volt, csak ölben volt el. Fokozatosan értem ezt is el, hogy legalább ennyit el van nélkülem és sajnos ezt a születés körülményeinek tudom be. Úgyhogy tudom, hogy van olyan gyerek, aki teljesen nyugodt, kiegyensúlyozott és sokat el van magában is és önállóan elalszik és stb, de az enyém nem ilyen és örüljön neki, akinek ilyen a babája. Én meg örülök az enyémnek és próbálok helyt állni ennek megfelelően. Úgyhogy nagyon nem a kérdésre válaszoltál, légből kapott dolgokról írtál, amit fogalmam sincs, hogy honnan szedtél.

A többiek válaszát jó volt olvasni, hogy ki hogyan oldotta meg. Sajnos nekünk a nagyszülők messze laknak, így esélytelen, hogy ők is besegítsenek. A férjem pedig rengeteget dolgozik, így sokszor csak akkor ér haza, ha már a kislányunk alszik, így ő sem tud sokat segíteni. Ami pluszban nehezíti a dolgomat, hogy elég válogatós a lelkem, így sok mindent nem eszik meg, amiket írtatok, hogy gyorsan el lehet készíteni. Nem eszik semmilyen főzeléket, sem tésztát, szóval nagyon kevés kaját eszik meg, ami nem éppen az a hipp-hopp elkészíthető. Pedig annyi mindent lehetne csinálni, ami könnyen megvan...

2014. okt. 1. 08:17
 25/26 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem megválaszoltad a kérdésed magad.
2014. okt. 1. 11:46
 26/26 anonim ***** válasza:
77%
hát nekünk az első két hétre anyósék feltankoltak kajával, csak ki kellett venni a fagyóból és felmelegíteni, utána egy hétig rendeltük. de közben is, pl hétvégén főztem, akkor nem volt ebéd ahonnan rendeltünk. azt már 8hetes a fiam, főzök de van hogy nincs itthon hozzávalók, még nem találtam ki hogy tudnék vásárolni a picivel, ilyenkor rendelek, de ez ritkán van. :)
2014. okt. 2. 22:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!