Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért kel fel újra kétóránként...

Miért kel fel újra kétóránként 5 hós babám?

Figyelt kérdés
2 hónapja végigaludta az éjszakát,8 napja 2 óránként szoptatok,tehát ötször.A fogzási tünetek még nem erősek,annyi,hogy nyálzik és mindent a szájába vesz,de nem nyűgös,fogíny sem duzzadt.Alig alszom és félek,hogy a kimerültségtől kevesebb tejem lesz,estére így is kevesebb már.Valamint a gyomra sem pihen.Tanácsokat szeretnék.
2010. jan. 17. 07:06
 1/9 anonim ***** válasza:
akkor próbáld meg hogy estére adsz neki tápszert pótlásnak mert lehet hogy éhes, azért kel.de lehet hogy tényleg a fogacska ahogy rendeződnek és az zavarja. nekem is volt ilyen kb. 4 hósan aztán elmúlt. akkor kezdtem estére tápszert adni, mostanra már azért lényegesen jobb a helyzet. de az is lehet hogy azért lett jobb mert vettem neki dentinoxot és estére bekenem neki alvás előtt és már nem is kel fel csak enni
2010. jan. 17. 08:06
 2/9 anonim ***** válasza:
előző vagyok. bocsi ha kissé zavaros de pontosan még nem jöttem rá hogy melyik miatt lett jobb de ezt a két dolgot tettem azóta.
2010. jan. 17. 08:07
 3/9 A kérdező kommentje:
Hát ő is csak enni kel fel,de kétóránként és rendes adagokat eszik,ami 10 perc szopi.nem szeretnék tápszert adni,nincs más megoldás?
2010. jan. 17. 08:46
 4/9 anonim ***** válasza:
ESetleg próbálj neki vizet adni éjszakára. Pihennie is kell a mellednek, éjjel ne szoptass annyit. Szerintem fogzik egyébként, nem kell ahhoz duzzadtnak lenni az ínyének. Próbálj meg valami homeós szert, pl chamomillát, hátha attól nyugodtabbak lesznek az éjszakáitok.
2010. jan. 17. 11:34
 5/9 anonim ***** válasza:
Sajnos az én babám (anyatejes) is ugyanezt csinálja, már végigaludta az éjszakát, és egy hete 1.5-2 óránként kel. 5 és fél hónapos, és ő is nyáladzik, de az ínyén még nem látszik semmi. Vagy a foga miatt ilyen nyűgös, vagy a mozgásfejlődés miatt, de az is lehet hogy az a baja, hogy tényleg éhes. Én homeopátiás szert próbálok éppen, a chamomilla ch 15-öt, eddig még semmi hatása, már 4 napja szedi, de lehet, hogy nálatok beválik. Tápszert én sem szeretnék adni, remélem, ha mást is eszik, akkor jobb lesz a helyzet.
2010. jan. 17. 11:39
 6/9 anonim ***** válasza:
első vagyok. most ezért lehet hogy kapok majd a fejemre, de miért ne lehetne tápszert adni. ez is igen szép "teljesítmény" hogy eddig csak anyatejes babáink vannak. azért a 6. hónap közeledtével nem biztos hogy a baba szervezeténék elég a tej. kell valami táplálóbb. annak meg semmi értelme hogy te is kikészítsd magad a nem-alvással ! ennyi idős korban semmi baj ha adsz pótlásnak estére egy kis tápszert !
2010. jan. 17. 12:56
 7/9 anonim ***** válasza:
off 11:39 -es vagyok, én azért nem szeretnék tápszert adni, mert félek, hogy utána majd nem akar szopizni a babám. Több ismerősömnél a tápszerpótlás azt eredményezte, hogy a baba 1-2 hónapon belül már nem akart szopizni. Persze tudom, hogy ez nem minden esetben van így, én akkor is félek, és amíg nem kell, amíg eleget hízik, addig nem szeretnék pótlást adni. Persze lehet, hogy az lesz a vége, de előtte szeretném kizárni az összes többi lehetséges okot.
2010. jan. 17. 13:28
 8/9 anonim ***** válasza:
első vagyok. a babámnak nem kellett kevésbé a cici a mert estére pótoltam. persze ez függhet attól hogy pl. cumisüvegből ivott-e előtte, én itattam a babámat folyadékkal és így nem volt neki szokatlan. ugyanúgy cicizik tovább. ha 1 lyukú avent cumit veszel az üvegre akkor abból ugyanúgy meg kell "dolgoznia" mint a cicin és ott csak 1 sugárból jön. egyébként a hozzátáplálást is hamarosan el kell kezdeni és meg kell érteni hogy már nincs értelme görcsösen ragaszkodni a szopizáshoz mert a babának már az kevés lesz. ez a természet rendje. most ettől nem dől össze a világ ha esetleg rá kell pótolni. én legalábbis így gondolom
2010. jan. 17. 13:59
 9/9 anonim válasza:

Nalunk detto a helyzet: most 6,5 honapos, es kb. 1 honapja megint ejjel ketorankent ebred/eszik.

6 hos koraig csak anyatejes volt, es nem aludta at az ejszakakat: 3hosan csak egyszer ebredt ejjel, 4hosan tobbszor (1. fog), 5hosan tobbszor (2. fog), es most szerintem az ehseg es a mozgasfejlodes miatt.

Probaltuk estenkent a tapszert, de konkretan nem volt hajlando lenyelni a masodik kanal/korty utan..

Meg mi elkezdtuk a hozzataplalast 6hos koratol, de meg csak kisebb, probaadagokat kap, ezert nem lakik teljesen jol, szerintem. Emiatt kelhet ejszaka tobbszor, mert az ejjeli anyatej-adagokat gyorsabban elhasznalja a szervezete, es felebreszti magat (az ejjeli szopizasokkor konkretan leuriti a mellemet). (Illetve neha csak arra ebred/ebreszt, h elmocorgott az agyban, es odaszoritotta magat az agy szelehez...)

Megoldast nem tudok, illetve remelem, hogy ahogy emeljuk a nappali szilard adagok szamat es mennyiseget, valahogy helyrebillen az egesz...

2011. febr. 14. 08:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!