Miért kel kétóránként a 4 hónapos babám? Hogyan szoktathatnám le erről?
Szerintem semmit nem tudsz csinálni. Az én lányom is ugyanezt csinálja, de ő 3 hónapos. Napközben egész jól elvan, de éjjel folyton eszik. Nálam amiatt van sztem, mert estére kevés a tejem, nem lakik jól. Mást nem tudok csinálni, mint hogy etetem éjjel :) Mellém raktam az ágyba, egy hete már igy alszunk, félálomban rácuppantom "tölteni", aztán már alszok is vissza.
Ja, és nekem is van egy kétévesem is! Ő is rosszul alszik, mert most jön a 2 utolsó foga.
Nagymamák a világ végén laknak, semmi segitségem. Meg kell oldani, ez van sajnos :( Hátha van valakinek ötlete...
Nem akarok okoskodni, nekem az első babám. 3és fél hónapos, de kb 6 hetes kora óta átalussza az éjszakákat. Most 9-10 órát alszik.
Szerintem nálam az vált be, hogy éjjel soha nem szoptattam. Lefejt tejet, később vizet kapott. Ezért nem érdemes felkelnie :). A saját kiságyában alszik/aludt mindig. Ott próbáltam először megnyugtatni, ha nyűgösködött.
Este persze jó sokat adok neki enni. Már sajnos tápszerrel pótolok, de eleinte estére gyűjtögettem a lefejt tejet és kb 30%-kal többet kapott/evett, mint a többi etetésnél. Az esti fürdés etetés előtt 1 órával felkeltem, akkor is ha alszik. Előbb játszunk egy kicsit, aztán kb fél órát beszélgetek neki. Figyel és utána a fürdés is nyugis. Én nagyon kocka vagyok és nagyon ragaszkodom a napirendhez. Tudott mihez alkalmazkodni.
Gondolom, hogy egy 2 éves "nagy"tesóval ez nem ilyen egyszerű szóval kitartás és remélem valami ötletet meríthettek.
KITARTÁS!
Én sajnos nem tudok fejni, és nem fogadja el a cumisüveget sem... Szóval az enyém biztos éhes, mert kevés a tejem és igy nem tudom pótolni, kénytelen vagyok éjjel is etetni. De engem annyira nem zavar :) Ja, a 2 évesem anno 6 hetes korától mintagyerek módjára aludt 8 hónaposig. Azt hittem, én vagyok a szuperanya, megy minden, mint a karikacsapás. Aztán egyik napról a másikra nem aludt... Kinőtt újabb 4 foga, igy lett 8, megtanult felállni és jött a szep. szorongás.
Na azóta tudom, hogy semmi sem állandó :) Át fogják majd aludni az éjszakát, egyszer :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!