Hogyan szoktathatnám lassan 4,5 hónapos babámat arra, hogy másnál is megmaradjon egy picit, ne csak nálam?
Figyelt kérdés
Második gyerek, van egy 2,5 éves bátyja. Már az elején látszott a picin, hogy sokkal anyásabb mint a tesója volt valaha is. Nem bánom én, ráadásul még nagyon picike és azért vagyok, hogy nálam megnyugodjon, DE van egy tesó is, akivel azért foglalkoznom kell. A pici senkinél, de igazán senkinél ( apánál sem ) marad meg 2 percet sem. Tehát: ha nem lát, ha nem hallja a hangomat akkor teljes kiborulás. Amint átadom másnak, hogy fogják kicsit, már a levegőben elsírja magát, amint visszaveszem, mintha elvágták volna. Ha elmegyünk valahova ( nagyik, látogatóba...stb. ) végig a kezemben van, ugyanis az idegen környezettől még inkább a közelségemre van szüksége. Nagyitól, nagypapától egyenesen zokog....:)) ha itthon vagyunk hármasban ( gyerekek és én ), akkor azért néha elvan a pihenőszékében, de nem sokáig. Nos, nem akarom én lepasszolni és otthagyni sem sehol, csak jó lenne, ha kicsit megszokná, hogy mondjuk a nagyi ölében is szuper lenni néha....:)) hogy csináljam?2011. szept. 21. 14:23
1/2 anonim válasza:
Lányomnál ez 7 hónapos koráig tartott, aztán kifordult önmagából és ma már az utcán is felkéredzkedne a vadidegen emberekhez is olyan barátságos lett másokkal.
Amúgy mi sokszor vittük őt emberek közé, sokszor jöttek hozzánk is, így lehet, hogy ez is segített neki, hogy megbarátkozzon a nagyvilággal.
Bocs, hogy más megoldást nem tudok írni, de ez most egy ilyen időszak, csak kinövi idővel.
Lányom fél évig leordította a nagymama haját is...nagyon nem szerette a társaságot, de azóta bepótolja a kimaradt időt!
2/2 anonim válasza:
Sehogy nem tudod szoktatni. Nálunk is így volt, és sokat segített a mei tai. A kicsi is nyugodt volt és a naggyal tudtam foglalkozni. :) Kb. 6 hónapos korában már egész jól elvolt mással, most már 1,5 éves, és akárkivel/akárhol elvan. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!