Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek létezik ilyen baba?

Szerintetek létezik ilyen baba?

Figyelt kérdés

Par hetes kora óta végigalusssza az éjsszakát.

Este 9-től ébredés nélkül reggel 8-8:30ig alszik

Délelőtt 11-13:30ig alszik

Delután 17:00-18:30ig alszik

A kiságyban napi 3x1órát önallóan játszik a kiságyban.

Keveset sír/hisztizik

Konkrétan 1 éves baba (barátnőmé). Az enyém, totális ellentettje.

2014. aug. 25. 11:48
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
61%

15-össel értek egyet! Én amúgy is nagyon unom,h már szinte ciki ha egy baba sír, nem alussza végig az éjszakát, nem óramű pontossággal működik.

Azok megnyugtatására írom, akiknek nem ilyen "tedd ki hadd hűljön" gyereke van. (A többiek lepontozhatnak :))

Ranschburg Jenő írta/mondta,h ha anyuka azt meséli neki,h a gyereke milyen édes, mert olyan mint a barátnőd gyereke, rögtön tudja,h az a baba rengeteget unatkozik, és nem tudja az akaratát érvényesíteni. Logikus amúgy. Hiszen minden babának nagyjából hasonló problémái, nyűgjei vannak. Csak vmelyik baba eléri a célját, azt,h foglalkozzanak vele, próbálgassa végig az anyuka,h mi baja van, és oldja meg. Ezt nyilván sírással éri el. A nagyon "nyugodt" babák viszont erre nem képesek. El nem tudom képzelni,h a barátnőd gyereke nem szokott éhes lenni, nem fázik, nincs melege, nem unatkozik, nem zavarja a pelus, nem hiányzik az anyukája, nem fáj a pocija... stb. R. Jenő szerint, azokból a babákból, akik "ki tudják sírni" a szülők figyelmét, sokkal kreatívabb, bátrabb gyerekek lesznek.

Persze néha nekem is fárasztó,h sokat kell foglalkozni a kisfiammal, néha jó lenne "kipihenni". De ezért nem fogok más anyukákra irigykedni. Te se tedd! Mert annál feszültebb leszel, lásd sokkal pozitívabban a saját gyerekedet. Vsz ő sokkal "életképesebb", mint a barátnődé!

Remélem senkit nem bántottam meg, nem volt célom! De tényleg nem értem, miért az a jó baba, amelyik meg sem nyikkan.

2014. aug. 25. 13:07
 22/44 anonim ***** válasza:
28%
21-es vagyok. Elkeserítő ez a rosszindulat és bizony irigység, ami az utolsó válaszából süt. Képzeld ezek a gyerekek is megnyikkannak, de például az enyémnek általában nincs oka rá, hogy ordítson. Az igényeit anélkül is kielégítem, hogy azért toporzékolnia kellene. Ha nem veszem észre, hogy tele a pelus például, akkor szól, de nem bömbölve, hanem normálisan. Nála bátrabb és életrevalóbb gyerek nem sok van (nem én mondom, hanem mindenki, akivel kapcsolatba kerül, a csanás nevelők is például). Hülyeség, hogy az állandóan követelőző, erőszakos babákból/kisgyerekekből majd mekkora menő felnőtt lesz, ezzel csak ezen gyerekek anyukái vigasztalják magukat. Ez nem verseny egyébként, felesleges itt mások gyerekét "tedd ki hadd hűljön" gyereknek gúnyolni.
2014. aug. 25. 13:20
 23/44 anonim ***** válasza:
Bocsánat, nem 21-es, hanem 19-es voltam.
2014. aug. 25. 13:20
 24/44 anonim ***** válasza:
68%

21.-es !

Én nagyon jó ellenpéldát tudok erre.

Barátnőm kislánya másfél éves lesz,rossz alvó,hisztis,neveletlen ( elszaladgál,ordit ha nem az van amit szeretne).És ennek ellenére nem nagyon tud még beszélni sem,meg nem mondanám hogy olyan nagyon okos.Természetesen okos,aranyos és szép,de én lányom annak ellenére,hogy mindig jó alvó volt és régen magában is eljátszott,sokkal értelmesebb volt annyi idősen és jobban nevelt is.És nem száműztem a babakocsiba ( nincs is a lakásban fenn),sem a kiságyba.

Nem tudom mennyit számít a napirend,de nekünk van régóta.Inkább baba függő ez,de szerintem nem unalmas egy olyan baba se,aki jó alvó.Hiába alszik enyém is jól,ha napközben mindig nyávog.És hiába nem éri el a célját,jó 8-10 hónapja csinálja.Úton vagyunk de,du,tehát nem nevezném ülősnek.

2014. aug. 25. 13:22
 25/44 Julie S ***** válasza:
Jaj, bocsanatot kerek, ha valaki rosszindulatot velt kiolvasni az idezojelbe tett unalmasbol! Semmi rosszindulat nem volt benne, csak igy probaltam erzekeltetni, hogy en szeretem az eleven gyerekeket. A nyugisokkal sincs semmi bajom, az csak akkor rossz, ha ez beletorodesbol, csalodottsagbol alakul ki.
2014. aug. 25. 13:30
 26/44 anonim ***** válasza:
19-es vagyok. A rosszindulatot nem a Te hozzászólásodra értettem, kedves Julie S, hanem azokéra akik feltételezték, hogy egy gyerek csak akkor lehet jó alvó, magát is lefoglaló, önálló ha órákig hagyják üvölteni baba korában. Na, az rosszindulat, a tiéd maximum vélemény, amihez mindenkinek joga van.
2014. aug. 25. 13:34
 27/44 anonim ***** válasza:

21es vagyok. Lehet,h benéztem, de amikor végigolvastam a topikot, nekem úgy tűnt,h többnyire babákról (toporzékolni, beszélni nem tudó) van szó. Pl. a kérdező által leírt barátnő gyereke igenis kicsit "tedd ki hadd hűljön" kategória (és bocsánat a kifejezésért), hiszen a kérdező írta,h a gyerek anyja éppen azt sem tudta,h alszik-e a baba vagy sem.

Amúgy gondoltam,h lesznek, akik félreértik a hozzászólásomat.

A toporzékoló, hisztiző kisgyerekek esete szerintem teljesen más, mint írtam, én úgy vettem észre ez a kérdés nem róluk szólt, hanem kisebb babákról.

Amúgy milyen az erőszakos baba? :)

2014. aug. 25. 13:41
 28/44 anonim ***** válasza:
A hisztis baba, az olyan baba, akit egész nap cipelni kell , különben végigordítja a napot(nyilván nem 1-2 hónaposra gondolok)a bármiért, ami nem az ő akaratával egyezik ordító baba, az bizony erőszakos. Ugyanis 1 éves korig ugye babákról beszélünk és például egy 11 hónaposról azért ne feltételezze senki, hogy nincs akarata és nem tud hisztizni és manipulálni. 1 évesről beszél a Kérdező, bizony hogy tud egy 1 éves hisztizni, toporzékolni, úgyhogy valóban, ezt benézted. Nem a Kérdező írta, az alvós példát, hanem Fintor Zsófia egy ismerőse gyerekéről, úgyhogy ezt sem találtad el.
2014. aug. 25. 13:55
 29/44 anonim ***** válasza:
83%
Két dolog fura nekem, de lehet, hogy én vagyok a hülye: az én lányom már születésétől aludt éjjel, de egy évesen azért már nem aludt 2x napközben ennyit, hanem egyszer aludt 3.5-4 órát. A másik, hogy miért van ennyit a kiságyban? Miért kell egy egyévesnek naponta 3 órát egyedül játszani...? Nem vagyok irigy, hiszen a gyerekem születése óta szuperül tölti az időt önállóan, de ez azért picit soknak hangzik. felkel 8kor, játszik egy órát egyedül, aztán két órát van vele az anyukája, utána délután még összesen 3 órát, azaz napi 5 óra az, amit anyuval és nem alvással vagy kiságyban tölt? Nálunk ez volt a nagy felfedezős-pocsolyázós-hintázós-motorozós-állandóan mozgós időszak... Remekül lekötötték a játékai, de egy ennyit alvó gyerek mellett ugyan mi szükség van 3 órára betenni a kiságyba...?
2014. aug. 25. 14:05
 30/44 anonim ***** válasza:
Ha bármit is változtat a dolgokon, tényleg nem a kérdező írta (nem tudom, így miért lenne más, de legyen). Valóban az 1 év körüli gyerek/baba már tud hisztizni, így sok 11 hónapos is. Sikerült kiemelned a "baba-kor" határát. De ha ennyire magadra vetted a hozzászólásom, és így frusztrál, akkor tekintsd semmisnek, vedd úgy,h meggondoltam magam. Már csak azért is, mert "vitánkat" parttalanak érzem, mivel nem ugyanarról beszélünk.
2014. aug. 25. 14:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!