Túl vékony 13 hónapos babám, a doki elküldött a gasztroenterológiára vele. Mire számíthatok?
Teljesen megértem az aggodalmad, nálunk mint már írtam mind a két gyerek irtozatosan sovány, pedig a nagyobb már óviba jár és a többi szülő panaszkodott, hogy az ő gyerekeik híztak, míg az enyém egy dekát sem. Én is méricskélem őket de annak ellenére hogy esznek rendesen nem híznak. Ha meg betegek ami gyakran előfordul még ebből a kicsi súlyból is veszítenek.
Voltunk mi ugyan csak vérvizsgálaton (azt mondták vérszegény ez a kicsi gyerek, aztán kiderült több a vas a szervezetében, mint kellene), meg a többi is rendben van. Próbálunk belenyugodni ők ilyen alkatok.
Találtam egy BMI testtömeg indexet, az is azt mutatta nagyon soványak, de valszeg genetikailag, nem táplálkozásból fakadóan. Azzal vigasztalom magam, még mindig jobb, mintha kövérek lennének.
Vidd el kivizsgálásra, azzal bajt nem okozol. Legfeljebb nem mutat rendellenességet.
Örülj, hogy valóban gondos az orvosod! Biztos nagyon aggódsz, de szerintem nem lehet egy csont sovány! Az én babóm is 8 kg körüli, 1 évesen max 8,5kg lesz.
Isten ments', hogy okoskodjak, de egy picit "nagyosabb" kajákat nem adsz neki? Kenyér vajjal, felvágottal, hasonlók?
Vidd el, már csak a megnyugtatás kedvéért is, és reméljük ott meg megkérdezik, hogy most te miért is jöttél??? :-)
Nem értem, jó lenne, ha megvilágosítanál.
Miért Sinlacot kap tápszer helyett?
Kizárható a tejallergia veszélye?
Én a helyedben örülnék és elvinném vizsgálatra, mert valóban fogyott a babád, a mérleg jó volt, hiszen ruhában 8,25, tehát tényleg 8 kg alatt van ruha nélkül. Bármit szabad a babáknak, akár szabad nem hízni is, de fogyni nem szabad. Akkor azt ki kell vizsgálni.
Lehet, hogy akár lisztérzékenység, akár bármi állhat a háttérben (reméljük, hogy nem), jobb mielőbb biztosat tudni.
És ne veszekedj az orvossal, ő se mókából mond ilyet, hanem mert felelősséggel tartozik a babádért. Örülj neki, hogy nem siklik el semmi felett!!!!
Reméljük, minden rendben lesz!
Szerintem nem eszik keveset. Az én fiam épp a felét eszi mindennek, amiket leírtál.
Reggeli: gyümölcsös tejpép, max 140ml
Délelőtt: fél babakaja gyümölcsös
Ebéd: fél, max. egy babaüvegnyi főzelék hússal
Uzsonna: kenyér, felvágott, zöldség vagy kis szelet alma vagy negyed banán.
Vacsora: fél, max. egy babaüvegnyi főzelék húzzal
Ő is vékony, de ő örökmozgó, és kb. 9kg.
Az enyém is vékony de mindig hízik 18-20dkg-ot. Most 11 hónapos és 7650g. Nem lesz még 8 kiló sem 1 évesen. A doki szerint nem gáz de nálunk más a helyzet mint nálatok. Az egyik ami nagyon fontos, hogy még soha nem fogyott de még csak nem is stagnált a másik pedig, hogy nagyon rossz evő néha még azon is csodálkozom, hogy ennyit is hízik. A tied hozzá képest iszonyat sokat eszik. Nálunk az amit leírtál 2 napi kajája de komolyan mondom neked!
Szerintem az a helyzet, hogy nagyon jól eszik a babád és éppen ezért "gyanús", hogy mégis fogy. Meg kell nézni nincs-e valami felszívódási zavar a háttérben. Gondolom nem szeretnéd te sem ha megbetegedne a babád. Csak egy vizsgálat, nem nagy ügy! Vidd el, ez nem felesleges és tényleg ne ellenkezz az orvossal!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!