Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Túl vékony 13 hónapos babám,...

Túl vékony 13 hónapos babám, a doki elküldött a gasztroenterológiára vele. Mire számíthatok?

Figyelt kérdés
Szinte összevesztem a doktornővel, mert nem hiszi el, hogy eszik a lányom, nem sokat ugyan, de amennyi neki elég, és azt is leugrálja, azért nem hízik. Sőt, azt mondta ne igyon még tejet sem, pedig már 1-2 hónapja kapja, és kutya baja tőle.Így a békesség és saját megnyugtatásunk végett is elviszem a rendelésre, de mire készüljek, mit csinálnak ottt vele?Bélgyulladást és allergiát, felszívódási zavart fogják kivizsgálni.
2010. jan. 15. 22:47
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
Megkérdezhetem, hogy hány cm és hány kg a babád? Az enyém is vékonyka:(((
2010. jan. 15. 22:49
 2/22 anonim ***** válasza:
46%
De jók ezek a mai gyerekorvosok! Az enyém meg azért "szúrt le" nemrég, mert husis a lányom. :(( 13 hónapos, 12 kg és 81 cm. Mégis mit csináljak vele? Ne adjak enni neki? (nassit egyáltalán nem kap). Vagy küldjem le a focipályára? Még jó hogy jó a modorom és nem küldtem el a sunyiba.
2010. jan. 15. 22:57
 3/22 anonim ***** válasza:
44%
ja, bocsi, hogy válaszoljak is.. írd már le a kicsi paramétereit légy szíves. Ha hasonlóak más baáéhoz, és jól eszik, ahogy írod, én biz'a nem vinném el.. egy gasztro-s vizsgálat nem leányálom. Nem hinném, hogy a babáknál másképp történik mint egy felnőttnél. (mármint a bélvizsgálatot).
2010. jan. 15. 22:59
 4/22 anonim ***** válasza:
100%

szia!

az allergiát és a gyulladást vérből fogják vizsgálni, a felszívódási zavart verejtékteszttel. gyomortükrözést nem csinálnak babának, esetleg röntgent, az meg nem fáj.

vidd el a vizsgálatokra, nem árt az, és úgysincs semmi baja a babádnak, de megnyugzsol:))))

én is megjártam vele a gasztroenterológiát, sokáig feküdtünk is bent.

2010. jan. 15. 23:12
 5/22 anonim ***** válasza:
100%

A magad megnyugtatása miatt szerintem is vidd el. Én is végigjártam az enyémmel egy sor mindent, bár nem gasztroenterológia volt, hanem fejlődésneurológia. Minden negatív lett.

Az én babám is vékonyka. De kiváncsi lennék, hogy a te dokid mit számít vékonynak. Írd le kérlek a méreteit!

2010. jan. 15. 23:36
 6/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem biztos hogy súlyra mondja. Mert az én kisfiam talán kilenc hónapos volt, amikor azt mondták, hogy nagyon sovány és elküldött vérvételre. És most kérdeztem már 18 hónapos és szerintem max 10 kg lehet, de lehet annyi sem és megnézte azt mondta most jó. És súlyra meg kevésnek tűnik.
2010. jan. 16. 00:16
 7/22 anonim ***** válasza:
100%
Mi voltunk, de nem azért, mert túl sovány, bár nem husi az tuti, hanem mert nagyon ment a hasa, és kipirosodott a popsija, és nagyon fel volt puffadva a pocija. Minket végigkérdezett a doktornő, megnézte a kislányomat és azt mondta, hogy valószínű vagy tejcukor, vagy fruktóz. Ez kilégzéses vizsgálat volt. Éhgyomorra innia kellett egy kis édes löttyöt és fél óránként egy kis maszkot raktak rá és vizsgálták a kilélegzett levegőt. Nem biztos, hogy egyáltalán küldeni fog valami egyéb vizsgálatra, ha nem mondasz neki semmit, ami valami rosszra utalhat. Bár minden gasztroenterológus más. Szerintem nyugodtan elviheted.
2010. jan. 16. 07:17
 8/22 A kérdező kommentje:
76cm és a súlya a leg érdekesebb!1 hónapja a védőnő kereken 8 kilónak mérte, csütörtökön meg már csak 7910 volt!Közben ugye voltak az ünnepek, evett is szépen, és még a rokonok is azt mondták, hogy szerintük hízott.Akkor nem értem hogy lehet ez!Majd leesett az állam, amikor láttam, hogy még 8 kiló sincs!Mondtam a drnőnek, hogy 1 hónapja több volt, erre azt mondja, akkor fogyott!Én meg mondtam, hogy szerintem meg nem jó a mérleg!Itthon rátettem a szobai nagy mérlegre igaz, hogy ruhában, de 8,25kg volt, szóval nem értem!Féltem a manóm, mert tudom nem eszik annyira sokat, de eszik!
2010. jan. 16. 09:00
 9/22 A kérdező kommentje:

Leírom mit, agy napi kaját:

-6órakkor 220ml Sinlac cumisüvegben(mert ugye ezt kell)

-9-10órakkor gyümi vagy babajoghurt

-13órakkor edéd:húsos főzelelék ált 180 körül

-16-17órakkor megint gyümi, joghurt vagy egyéb általában tejtermékes dolog

-20-21órakkor 240ml sinlac megint cumisüvegből

Eközben csipeget is a mienkből, néha nasizik és vagy fél liter teát megiszik napközben.

Ez annyira kevés lenne?

Nem hiszem!

2010. jan. 16. 09:05
 10/22 anonim ***** válasza:
El kell vinni vizsgálatra! Addig jó, míg a gyerekorvos gondos. A fordítottja sokkal roszabb lenne. A) variáció: egészséges, mindenki megnyugszik. B) variáció: Találnak valamit, akár allergiát és megfelelően kezelik. Ennyi. (Egyébként annak a pár deka különbségnek különböző mérlegeknél nem kell jelentőséget tuljdonítani.)
2010. jan. 16. 09:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!