Kicsi fejkörfogat lehet a babának attól, ha a családtagok nagyon alacsony növésűek és nagyon vékony testalkatúak?
A kisfiamnál is megjártuk pár éve a fejlődésneurológiát,mert kicsinek találták a buksiját,most pedig a kislányomat utalta a háziorvos a fejlődésneurológiára,mert neki is pont ugyanakkora mint a kisfiamanak volt ennyi idős korában 11 hónaposan 42 cm.
Aggódjak,vagy lehet,hogy csak családi vonásról van szó?
A most 5 éves bátyus az ovis csoportjában a legkissebbek között van,alacsony és nagyon sovány,de mi ilyenek vagyunk,hiába hasonlítgatnak az átlaghoz.
Jól ismerem a kalkulátort már 5 éve a kisfiamnál is fent volt a neten,tökéletesen alkalmas stresszeltetni engem,
:-),a testsúly például 3-as percentill a kislányomnál a doktornőnk szerint,de így ment ez a kisfiamnál is,mit várunk,ha genetikalilag ilyenek vagyunk?
Nem arról van szó,hogy 2 méteres ,jól megtermett szülei,testvérei vannak a gyermeknek és ennek ellenére ő meg olyan kicsi,hanem mindenki ilyen nálunk.
Bocsi, nem stresszeltetni akartalak!
Mivel már a bátyus is ilyen volt - és a kivizsgálás során nem találtak semmit -, én nem aggódnék a helyedben!
Családi vonás.
Persze vidd el fejl. neur.-ra, hogy a doki megnyugodjon, de ne idegeskedj előre, mert szerintem semmi baj a kislányoddal!
Különben az én kislányomnak is kisebb a feje - így ránézésre - , mint a vele egykorúaknak. Kis csinos. :-)
Köszönöm a válaszokat!
A fejlődésneurológián mindent rendben találtak,elvittem a bátyust is direkt és mondtam a doktornőnek,hogy hozzá mérten ítélje meg a kislányom buksiját :-).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!