Miert nincs el egyedül meg par percre se?
Nem értem a mai anyukákat. Miért várják el, hogy a kisgyerekük, pláne a fél év alatti csecsemő EGYEDÜL legyen??? Nekik az a természetes, hogy az anyjukkal töltik a napot, hiszen ők még egynek gondolják magukat az anyjukkal. Azt igénylik, hogy mozogjon körülöttük a tér, hogy emeljék, vigyék, letegyék őket, a testi kontaktusra vágynak, tapasztalni, tanulni akarnak. Annak akarnak a részesei lenni, amivel a családjuk tölti a napot. Évezredekig az volt a természetes, hogy az anya vitte magával a kisbabáját MINDENHOVÁ, vele csinált mindent. Hogyan? Hordozva!!! Nahát! Micsoda új találmány, mi?
Tessék beszerezni egy kendőt, később egy csatos hordozót, aztán lehet dolgozni. Gyerek a hátadon, neked szabad mindkét kezed. Megoldódott a probléma.
Két gyerekem van, a harmadikkal vagyok mindenórás. Mindenféle probléma nélkül lehet gyerekkel a háton főzni, mosogatni, fejni, fát vágni, gyomlálni, bevásárolni, gyümölcsöt szedni. Tanyán élünk, "kicsit" több feladatom van mint egy lakásban lakó anyukának, a nap nagy részét kint töltjük az udvaron, jövünk-megyünk, így pl nálunk semmi más megoldás szóba sem jöhetne. És mindenki (azaz a gyerek és én is) elégedett.
4-es vagyok
Nagyon nehez volt a haztartast megoldani, altalaban este csinaltam meg. Kb 1 eves koraig tartott ez az allando osszenoves, viszont akkor mar jart es azert kellett figyelnem. Meg falat is bontottunk a hazban, hogy egyben legyen a szoba-konyha, igy egyutt is voltunk es a konyhaban is tudtam tevekenykedni. Egyebkent is ez a felosztas tetszik, de igy legalabb volt egy nyomosabb indokom is ;)
A porszivot nagyon utalta, mindig olbe kellett venni es ugy csinalni. Ma mar azert nehez a porszivozas, mert o akarja csinalni, mindig elveszi tolem.
Tudom, hogy most borzasztoan nehez, faradt vagy es szalad a haz, de idovel jobb lesz es majd mosolyogva fogsz visszagondolni ezekre az idokre. Ne band, hogy nem hagyod sirni, en sem hagytam sose, szuletesetol fogva ossze voltunk nove, most pedig annyira kis onallo! En orulok neki, hogy nem fogadtam meg azokat a tanacsokat, amik arrol szoltak, hogy hagyjam, mert csak elkenyeztetem.
Probalj meg arra gondolni, hogy hamarosan levalik rolad es majd az is lehet, hogy visszasirod ezeket az idoket, amikor meg annyira nagyon szuksege van rad.
Meg egy tipp a haztartashoz. Oszd be, hogy melyik nap mit csinalsz. Pl. hetfon takaritod a furdot, kedden a nappalit, szerdan a halot stb. Nyilvan a mosogatas mindennapos, de abba a parodat is bevonhatod.
Bocs, hogy hosszu voltam.
Ma 22:10
"Évezredekig az volt a természetes, hogy az anya vitte magával a kisbabáját MINDENHOVÁ, vele csinált mindent. Hogyan? Hordozva!!! Nahát! Micsoda új találmány, mi? "
Hjjahhh... Az én fiam utál hordozóban is lenni.
Egyéb ötlet? :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!