Hány hónapos korra illene egyedül ennie a gyerkőcnek?
Először is-Ne aggódj!! :)
Másodszor pedig ne erőltesd! A kisfiam már két éves! Igaz szépen eszik már kanállal is villával is de amikor úgy tartja kedve kézzel eszik! Vagy a kezével teszi rá az ételt az evőeszközre! Én úgy szoktam csinálni hogy mindig eszek vele! És mivel látja hogy én hogyan csinálom utánoz!! :) Én nem görcsölök rá! Minnél jobban erőltetném annál jobban ellenkezne! :) szerintem még van ideje megtanulni azt hogy hogyan egyen szépen! :)
A villának ilyen idösen még semmi értelme, azt egyetlen ilyen korú gyerek sem tudja használni.
Viszont adj neki egy saját kanalat a kezébe (te másikkal etesd), akkor inkßabb fog próbálkozni. Eröltetni nem érdemes, de azt esetleg mepróbálhatod, hogy amikor a legéhesebb - az étkezés elején általában -, "eszedbe jut" valami, amiért pár pillanatra arrébb kell lépned és nem tudod adni neki az ételt. Így lehet, hogy próbálkozik egyedül is.
De az sem baj, ha kézzel eszik, legfeljebb megjegyezheted, hogy ha "nagy" lesz, akkor ö is úgy fog enni, mint a szülök.
Az én fiam 21 hónapos és hétvégén evett egyedül először kanállal. (nokedlit,tejfölös csirkepörkölttel )
Villát kb 14 hónapos kora óta gyönyörűen használja,saját maga szúrja fel pl a virslit,ami rajta is marad, és veszi a szájába. A kanalat egyáltalán nem is akarta használni. Én is paráztam emiatt,hogy a játszóbölcsibe más ilyen korú vagy még kisebb gyerek már egyedül kanalazik,az én fiam meg nem. Láss csodát,most hétvégén egyedül evett.Kb 5 szem nokedli ment félre.Nem gyakoroltuk sokat,csak ösztönből cselekedett.És örülök neki, mint majom a farkának.
Türelemmel legyél. Van aki 2 évesen sem eszik szépen kanállal,engem is ezzel nyugtattak.
nemsokára nekem is 16 hós a lányom,imád egyedül enni. nagyon szereti használni a kanalat,de még nagyon malacmódra eszik. van,h. az is előfordul,h. emeli a szájához és hamarabb lefelé fordítja a kanalat,minthogy a szájához érne és persze így minden az ölében landol. ha épp nem leves van,akkor hagyom,hadd próbálkozzon,majd ha végzett,behívom a kutyát,h. összeszedje a nagyját :D
és bár eszik egyedül,kanállal is, nem csak kézzel,dehát a végeredmény olyan siralmas,h. nem nevezhető sikernek :)
Nekem is kb 8-10hós koruktól ettek kézzel egyedül a gyerkeim, de étkészlettel jóval később.
Egyébként meg fog tanulni a picid, ne aggódj, ez sem verseny!! :)) Ez is úgy van, hogy vannak kicsik, akik nagyon korán megfogják a kanalat-villát és nem is engedik, hogy etessék őket- az egyik gyerekem nekem is ilyen- a másik viszont sokáig lusta volt felemelni a kanalat az evéshez. Ma már 4éves és gyönyörűen fogja az étkészletet-kést is használ (gyerekkést) az evéshez. Szóval nyugi- fog önállóan enni a te kicsid is.
:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!