A cukor fogja vagy lazítja a székletet a babánál (meg mindenkinél)?
Nekem is a cukros kamillateát ajánlották székrekedésre, hát reggelre volt is kaki a pelusban. Amúgy -szerintem- ha fogna akkor a kórházban nem adnák az újszülötteknek, mert a magzatszurok nem távozna.
Az igazság -szerintem- annyi hogy a cukor a kamillateát édesíti, így a baba megissza, a diétánál és a kórházban azért kell(het) mert azért energiaforrás és ennyi azért kell a babáknak.
19:46-nak uzennem, hogy a babaja azert kapott egy kockacukrot a rizsebe, hogy ne essen le a vercukorszintje a dietaztatastol, maga a rizs a hasfogo.
A cukros tea pedig szinte arra szolgal, hogy tartsa a vercukorszintet. Egyebkent a cukros teat hashajtonak adjak. A cukor valoban szekletlazito.
A heveny periódusban a cukrot, a nagy mennyiségű cukorral készített ételeket kerülni kell, mesterséges édesítőszerekkel – szacharinnal – lehet helyettesíteni (ha nem áll fenn cukorérzékenység!).
Ezt itt találtam.
Na remek...pont mire megnyugodtam volna...:-(
Babás anyuka
innen másoltam:
A bélmozgásokat elősegítő élelmiszerek:
*
fekete kenyér, rostos kenyerek, teljes kiőrlésű, finomítatlan gabonákból készült kenyerek
*
nyers zöldségek és gyümölcsök, aszalt gyümölcsök (főleg a szilva és a fehérszőlő)
*
valódi müzlik (nem az ízesített csokispelyhek és társaik!),
*
hajdina, nyers vagy előcsíráztatott magvak, árpa, zab
*
fermentálással savanyított ételek
*
ásványvíz, valódi gyümölcslevek (szilva, sárgabarack, grépfruit), must, sör
*
savanyított tejtermékek: aludttej, natúrjoghurt, kaukázusi kefir
*
csírák, algák és egyéb magas enzimtartalmú élő ételek
A bélmozgásokat gátló termékek:
*
erős fekete tea, kakaó, vörösbor
*
fehér kenyér, zsemle, kifli és minden finomított lisztből készült pékáru
*
"tapadós" ételek: finomra őrölt, ill. hántolt gabonafélék, különösen a búzadara és a felfújtak stb.
*
félkész és instant élelmiszerek
*
cukor, sütemények, piskóták
/mindenki döntse el maga! A véleményem miatt pedig nem kell lekezelő választ adni...én sem tettem ezt senkivel!!/
Na ez ám a nagy kérdés!
Azért szerintem aranyos vagy kedves kérdező,és én bízom benne,hogy neked van igazad! :-D
Babás anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!