Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nagyon le van maradva a...

Nagyon le van maradva a gyerek a fejlődésben, ha 12 hónaposan még nem mond semmit és csak kúszni tud? A súlya miatt lehet?

Figyelt kérdés

12 hónapos, járunk tornára.

Nem tud semmit sem mondani, pedig gyakorlunk (nem tud állathangokat mondani, nem ismeri fel őket, nem érti meg azt, hogy "adni, venni, tenni", a bátyja ennyi idősen ezeket már tudta).

Aztán nem tud csak kúszni, sem felülni, sem mászni, sem felállni nem próbál magától, de tornáztatnom kell.

10kg, 70 cm volt a 9. hónapi mérésen. (most még a doki nyaral, nem voltunk új mérésen vele)

2014. júl. 31. 15:30
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
54%

És persze, le lehet pontozni! Én írtam,hogy a fiam 11 hónapos kora után kezdett mászni. Én tisztában voltam vele,hogy azért van lemaradása. Ahogy a járásban is volt, 16 és fél hónaposan indult el.

Te feltettél egy kérdést, én meg válaszoltam!

2014. júl. 31. 16:40
 12/27 A kérdező kommentje:
azt mondja az orvos, a védőnő és a konduktor is, hogy azért van ez a mozgási nehézség, mert a gyerek kövér. Ezért kérdeztem, hogy szerintetek is a súlya miatt van-e.:)
2014. júl. 31. 17:24
 13/27 anonim ***** válasza:
93%
ne a konduktorhoz vidd, hanem Dévényre.
2014. júl. 31. 20:31
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is Dévényeshez vidd. Kislányom korababa volt, 9 hónaposan csak kúszott, de azt is nagy nehezen. Elvittem Dévényeshez, az első kezelés másnapján kutyázott, 2 nap múlva elkezdett mászni. A 2. kezelés után felállt, és azóta mindenhol, ahol meg tud kapaszkodni. Eddig 4 kezelésen voltunk, és hihetetlen amit azóta művel a kiscsaj.
2014. júl. 31. 21:49
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen nincs,hogy azért van lemaradva,mert kövér!

Igazi kis Michelin babák akár 6-7 hónaposan már másznak!

De ha bevált ez a konduktor nektek, akkor maradjatok nála!

2014. aug. 1. 05:41
 16/27 A kérdező kommentje:
Köszi a tanácsokat! Az én orvosom nem hisz a Dévényben (mert szerinte vudu), úgyhogy még egy kis időt adok magunknak.:)
2014. aug. 1. 08:35
 17/27 anonim ***** válasza:
96%
1. vagyok. Ne haragudj meg Kérdező, de ha az én gyerekem még tornáztatás mellett sem tudott volna, csak kúszni 1 évesen, én egy pillanatot sem adtam volna már neki, hanem azonnal más megoldás után néztem volna. Ne várj, mert mozgásfejlődésben nagyon le van maradva a kicsi.
2014. aug. 1. 10:16
 18/27 anonim ***** válasza:
93%

én meg a ti orvosotokban nem hiszek!

ne haragudj, de annak biztos nincs diplomája csak kuruzsló! te meg miatta nem foglalkozol a babád nehézségeivel!

nincs olyan, hogy kövér baba ennyire lemarad mozgásban, a kövér babák is csináljak csak nehezebben, tied meg nem is csinálja.

nem hisz a dévényben? ez vicc? a legelismertebb módszer! külföldről jönnek emiatt...

egyébként szülésnél minden rendben volt? forgást időben csinálta?

vidd el másik orvoshoz, főleg neurológushoz kéne mennetek most már, tudod a kezeléseket minél előbb kell elkezdeni, mivel a mozgások indítják be az agyat...

2014. aug. 1. 11:02
 19/27 anonim ***** válasza:
93%
Vudu? A férjem fejlődésneurológus, mindig áradozik a Dévényről... Orvost váltanék a helyedben, és talán konduktort is.
2014. aug. 1. 11:28
 20/27 anonim ***** válasza:
Mindegy neki, ő elégedett, nem is értem minek tette fel a kérdést.
2014. aug. 1. 13:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!