Nagyon le van maradva a gyerek a fejlődésben, ha 12 hónaposan még nem mond semmit és csak kúszni tud? A súlya miatt lehet?
12 hónapos, járunk tornára.
Nem tud semmit sem mondani, pedig gyakorlunk (nem tud állathangokat mondani, nem ismeri fel őket, nem érti meg azt, hogy "adni, venni, tenni", a bátyja ennyi idősen ezeket már tudta).
Aztán nem tud csak kúszni, sem felülni, sem mászni, sem felállni nem próbál magától, de tornáztatnom kell.
10kg, 70 cm volt a 9. hónapi mérésen. (most még a doki nyaral, nem voltunk új mérésen vele)
Szerintem a súlyának ehhez semmi köze. Az én fiam is 1 évesen több, mint 10 kg volt, viszont 1 évesen ő már önállóan és stabilan járt.
Viszont a mozgásfejlődésében tényleg le van maradva némileg. Hogy még nem jár, az még nem gond, de azért a mászni, ülni, próbálgatni az állást már tudnia kéne. Voltatok kivizsgáláson, hogy milyen eredetű a lemaradás, hogy idegrendszeri vagy szimplán izomzati, testfelépítési? Ha eddig nem voltatok, akkor lehet el kéne menni.
A beszédével szerintem nincs gond, nem kell 1 évesen szavakat mondani még.:)
3 hónapja volt 10 kiló, akkor most lehet max 11-12 kiló. ez azért nem akkora, hogy emiatt ne mozogna korának megfelelően.
és nyilván tisztában vagy vele, hogy le van maradva, ezért hordod tornára. vagy ez önkínzás, hogy még itt is leírják ismeretlenek?
majd behozza, csak csináljátok rendesen a tornát!
Egy picit el van maradva, főleg mozgásban!
Dévényről hallottatok? Mi is jártunk, mert nagyon laza izomtónusú volt a fiam, ő is késve, 11 hónapos elmúlt egy héttel, mikor mászni kezdett!
Egyáltalán nem megkérdőjelezni akarom a konduktort, de olyat azért ne mondjon,hogy teljesen normális,hogy egy évesen nem mászik, ül!
De biztos behozza a lemaradást!
Jó, akkor megkérdőjelezem, de nem rossz szándékból!
A fiammal megjártunk pár orvost, elég jó konduktorok véleményét kikértem a mozgásfejlődéssel kapcsolatban, sőt gyerekorvos is van a családban, és senki, kivétel nélkül senki nem mondta volna azt,hogy 12 hónaposan teljesen normális,hogy még nem mászik és nem ül fel.
A beszéd részére én is azt mondom,hogy az még rendben van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!