Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Írnátok tejmentes nasikat,...

Írnátok tejmentes nasikat, édességeket, uzsinak való finomságokat 1-2 év körüli babának?

Figyelt kérdés

16 hónapos a kisfiam, rosszul lett a tejtől és tejtermékektől így most 1 hónapig diéta. A bajom az, hogy mostanában ráálltunk a joghurtra, tejberizsre, tejbegrízre, pudingra, ebéd után és uzsira kapta ezeket és most megvagyok lőve hogy mit is adjak neki. Ma is annyira számított a joghurtra szegény, nyitogatta a hűtőt hogy mire várok már, adjak neki. Találtam egy üveges gyümölcsös bébiételt, gyors azt adtam neki, de nem volt tőle eldőlve.

Mit adhatnék neki?

2014. júl. 30. 14:39
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Félre értettetek, nem bolti pudingot, tejberízst és társait kapta eddig, nagyrészt én csináltam neki mindent kivéve a joghurtot. Gyümölcsöt is kap de mellé kell neki valami töményebb is mert csak gyümölccsel nem lakik jól sajnos.
2014. júl. 30. 14:59
 12/15 A kérdező kommentje:
Ja és amiket én főztem neki azokban nagyon minimális cukor van, közel nem ízesítem úgy mint magunknak.
2014. júl. 30. 15:00
 13/15 anonim ***** válasza:
Nem biztos, hogy jó neki a laktózmentes. Az én lányom 6 hetes korától érzékeny a tejre, a tejmentes diéta pedig totál tejmeneteset jelent: nem laktózmentes, nem tápszer - tejmentes. Ő egy éves kora óta pl. egy deci tápszert nem ivott, mert egyiket sem ihatja (ill. nem jártuk ki a Neocate Advance-hez az eü. minisztériumi engedélyt, azt ihatná). Készíts rizstejjel, kókusztejjel sütiket, muffinokat, próbáljatok ki sokféle gyümölcsöt, mi ezeket esszük uzsira, nagyon régóta. Amúgy kókusztejjel baromi finom tejbegrízt lehet csinálni. :)
2014. júl. 30. 15:02
 14/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Tudjátok esetleg, hogy mire allergiás? Nekem tejcukor allergiám volt gyerekkoromban és édességnek gyümölcsöt ehettem csak, meg laktóz mentes dolgokat. Időnként kaptam gesztenyemasszát:)

Írták a kalácsot, meg ilyesmiket, nem szabad laktóz intolerancia esetén, mert mindenben van. Sajna olyan alap dolgokban is, amire egy átlag ember nem is gondol, mint egy virsli, vagy parizer, vagy kifli. Szinte mindenhez adnak tejport, vagy tejet. Nézzetek utána, hogy pontosan mi csapja ki, mert a laktóz nálam úgy működött, hogy egy ideig bírtam, aztán túltelítődött a szervezetem és nagyon beteg lettem. 14 éves koromra nagyrészt kinőttem, de mai napig nagyon óvatosan kell bánnom a tejjel, hogy ne telítődjön a szervezetem.

2014. júl. 30. 15:58
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Laktóz érzékenység merült fel de mivel az orvos nem küldött minket további vizsgálatokra így egyenlőre biztosat még nem fogunk tudni. Saját kútfőmből gondoltam a laktóz mentes termékekre de úgy döntöttem hogy ezt az egy hónapot végig csináljuk teljesen tejmentesen, nem keverek be... Tápszert ihat, fermentáltat kapott eddig is, az laktóz érzékenyeknek tökéletes.
2014. júl. 31. 09:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!