Írnátok tejmentes nasikat, édességeket, uzsinak való finomságokat 1-2 év körüli babának?
16 hónapos a kisfiam, rosszul lett a tejtől és tejtermékektől így most 1 hónapig diéta. A bajom az, hogy mostanában ráálltunk a joghurtra, tejberizsre, tejbegrízre, pudingra, ebéd után és uzsira kapta ezeket és most megvagyok lőve hogy mit is adjak neki. Ma is annyira számított a joghurtra szegény, nyitogatta a hűtőt hogy mire várok már, adjak neki. Találtam egy üveges gyümölcsös bébiételt, gyors azt adtam neki, de nem volt tőle eldőlve.
Mit adhatnék neki?
Fogok neki venni laktózmentes termékeket csak jobban szeretem ha magam csinálhatok neki valamit. Most nagyon elvagyok veszve....
A grízt meglehet vízben is főzni? Úgy is ehető egy kis ízesítéssel?
Nem is értem miért ilyen bolti szarokat adsz neki uzsira.
Miért nem kap almát,banánt,barackot,szőlőt??!
Vagy esetleg kalácsot,piskótát,ha már valami édeset akarsz neki adni...
Szia!
Nyugodtan készíts neki tejes dolgokat, de ne tehéntejjel, hanem növényi tejjel, ilyen a szójatej, rizstej, kókusztej, de sok féle van. De ne egy fajtát adj neki, hanem keverd vagy legalábbis 1-2 naponta váltogasd, mert pl a kókusz, szója okozhat allergiát.
Vagy a bioboltokban lehet kapni tejpótló cuccot. Ezt fel kell oldani vízben, és kész a tej. Persze ez is növényi.
Sajnos a joghurtot, meg társait nem nagyon tudod kiváltani.
Nekem 2 nagylányom van, akik tejérzékenyek, és ők pl joghurt helyett kapnak ilyen növényi tejfölt kaptak gyümölccsel, vaníliával.
A tejberizst elkészítheted csak vízzel, mintha köretnek készítenéd, de tegyél bele gyümit, vaníliát, és ha teszel bele vaníliás pudingport ( olvasd el, mert lehet benne tejpor), akkor olyan, mintha rizskrémet enne. Nagyon finom, és változatosan elkészíthető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!