Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Írnátok tejmentes nasikat,...

Írnátok tejmentes nasikat, édességeket, uzsinak való finomságokat 1-2 év körüli babának?

Figyelt kérdés

16 hónapos a kisfiam, rosszul lett a tejtől és tejtermékektől így most 1 hónapig diéta. A bajom az, hogy mostanában ráálltunk a joghurtra, tejberizsre, tejbegrízre, pudingra, ebéd után és uzsira kapta ezeket és most megvagyok lőve hogy mit is adjak neki. Ma is annyira számított a joghurtra szegény, nyitogatta a hűtőt hogy mire várok már, adjak neki. Találtam egy üveges gyümölcsös bébiételt, gyors azt adtam neki, de nem volt tőle eldőlve.

Mit adhatnék neki?

2014. júl. 30. 14:39
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
És amit kifejezetten babáknak van joghurt azt sem eheti?? És ha sima vizzel kevered ki a pépet??
2014. júl. 30. 14:43
 2/15 anonim ***** válasza:

[link]

Erre gondoltam

2014. júl. 30. 14:45
 3/15 anonim ***** válasza:
használj rizstejet
2014. júl. 30. 14:46
 4/15 anonim ***** válasza:
Most nézem tejben gazdag bár nem tudom hogy az allergén anyagokat nem e vonják ki
2014. júl. 30. 14:46
 5/15 A kérdező kommentje:

Fogok neki venni laktózmentes termékeket csak jobban szeretem ha magam csinálhatok neki valamit. Most nagyon elvagyok veszve....

A grízt meglehet vízben is főzni? Úgy is ehető egy kis ízesítéssel?

2014. júl. 30. 14:48
 6/15 anonim ***** válasza:

Nem is értem miért ilyen bolti szarokat adsz neki uzsira.

Miért nem kap almát,banánt,barackot,szőlőt??!

Vagy esetleg kalácsot,piskótát,ha már valami édeset akarsz neki adni...

2014. júl. 30. 14:51
 7/15 A kérdező kommentje:
Esetleg tej helyett használhatok kikevert tápszert? Azt ehet, csak nem tudom hogy abból milyen desszertek sülnek ki...
2014. júl. 30. 14:51
 8/15 anonim ***** válasza:
azt tudod, hogy tejcukorra vagy tejfehérjére allergiás? Mert laktózmentes termékeket sem ehet mindenki. Én gyakran csinálok zabpelyhet fele víz, fele rizstejben vagy csak simán vízben megfőzve, utána lehet ízesíteni mindenfélével, a lányom nagyon szereti.
2014. júl. 30. 14:52
 9/15 anonim válasza:
szerintem kis apróra vágott gyümölcsök amit ehet egy kis mézzel,lekváros kenyér stb
2014. júl. 30. 14:52
 10/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Nyugodtan készíts neki tejes dolgokat, de ne tehéntejjel, hanem növényi tejjel, ilyen a szójatej, rizstej, kókusztej, de sok féle van. De ne egy fajtát adj neki, hanem keverd vagy legalábbis 1-2 naponta váltogasd, mert pl a kókusz, szója okozhat allergiát.

Vagy a bioboltokban lehet kapni tejpótló cuccot. Ezt fel kell oldani vízben, és kész a tej. Persze ez is növényi.

Sajnos a joghurtot, meg társait nem nagyon tudod kiváltani.

Nekem 2 nagylányom van, akik tejérzékenyek, és ők pl joghurt helyett kapnak ilyen növényi tejfölt kaptak gyümölccsel, vaníliával.

A tejberizst elkészítheted csak vízzel, mintha köretnek készítenéd, de tegyél bele gyümit, vaníliát, és ha teszel bele vaníliás pudingport ( olvasd el, mert lehet benne tejpor), akkor olyan, mintha rizskrémet enne. Nagyon finom, és változatosan elkészíthető.

2014. júl. 30. 14:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!