Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tejmentes diétába semmilyen...

Tejmentes diétába semmilyen tejtermék nem fér bele?

Figyelt kérdés
pl egy krumplipüré,amiben pici tej van,vagy rántott sajt.pici darabkák voltak a 4hónapos babám székletébe-előzőleg vér is.másodszor viszem vissza az orvoshoz,mindig azzal küld el,hogy túletetem-most már csak 4és fél óránként kapjon-meg éjjel egyáltalán.biztos,hogy ez a gond?
2013. nov. 18. 10:17
 1/10 anonim ***** válasza:
TEJMENTES diéta,tehát semmi nem fér bele,még egy tejes kifli sem
2013. nov. 18. 10:19
 2/10 A kérdező kommentje:
és tejtermék sem?
2013. nov. 18. 10:24
 3/10 anonim ***** válasza:
Szia. A teljes tejmentes diétát neked is kell tartanod, ha szopizik a kicsi. Tehát még a felvágottakat is igen-igen körültekintően kell fogyasztani. Én 2 évig csináltam, de nagyon nehéz volt. Ha tápszeres a babád, akkor azért könnyebb a dolgod, mert van kimondottan tejallergiás babáknak való tápszer, amit főzéshez is tudsz használni. Tehát pl. krumplipürét is tudsz vele készíteni. A csomagolásokon a kazein az amit ha tartalmaz az élelmiszer, akkor az nem adható. A neten találsz listát tejmentes termékekről.
2013. nov. 18. 10:31
 4/10 anonim ***** válasza:
Tejmentes: MINDENT át kell nézned, amit a boltban vásárolsz, vagyis a felvágottakat, májkrémeket, virslit, levesporokat, szószokat, vagyis mindent. Amiben az a szó, hogy TEJ szerepel bármilyen formában is az összetevők közt (tejpor, tejsav, stb..) azt TILOS!!! illetve a péksüteményekben is van tejszármazék és a KENYÉRBEN is!! Egyedül a vizes zsemlében nincs általában. De ezt meg kell kérdezni a boltban. Ami tejtermák, azt mind felejtsd el: tej, joghurt, kefír, vaj, sajt, maragarin (kivéve a Liga, az tejmentes), tejföl, stb... ezek közül SEMMIT NEM EHETSZ!!! Amíg nem tartod be a szigorú diétát, addig vér lesz a kakiban. az orvos nem mondta el, milyen a tejmenetes diéta??
2013. nov. 18. 10:56
 5/10 anonim ***** válasza:
4-esnek teljesen igaza van. Ha a tej bármely összetevőjével szemben allergia alakult ki, akkor SEMMIT nem lehet enni amiben tej előfordulhat.
2013. nov. 18. 12:30
 6/10 A kérdező kommentje:
nem-nem mondott semmit-a védőnő ajánlotta ezt a tejmentes próbát.a dokinéni mindig azt szajkózza,hogy ne egyen annyit-mintha óránként etetném...alig pár percet eszik 4óránként-de neki ez is sok.
2013. nov. 18. 12:36
 7/10 anonim ***** válasza:

[link]

Én annak idején ilyen oldalakon kerestem recepteket.

Ez is nagy segítségemre volt:

[link]

2013. nov. 18. 12:39
 8/10 anonim ***** válasza:
Ha tejfehérjére érzékeny a babád és szoptatod, akkor tejterméket fogyaszthatsz. Még a felvágottak is tartalmaznak tejsavóport vagy tejport.....mindent át nézned: az összetevőket. Ha érzékeny, mindegy, hogy 1 kanállal eszel vagy 1 literrel, akkor is allergiát vált ki. Ha fogyasztod vagy ő, akkor azt kockáztatod, hogy egész életére az marad, sőt, még gy csomó mindenre az lehet. A fiam tejfehérjére és tojásfehérjére is az, 16 hónapos, mindketten diétázunk, mert nem vagyok hajlandó tej vagy szója alapú tápszert adni neki.
2013. nov. 18. 15:30
 9/10 anonim ***** válasza:
utolsó, ugye úgy értetted, hogy NEM fogyaszthat??? első mondat...
2013. nov. 18. 19:52
 10/10 anonim ***** válasza:
Tényleg,bocs, kimaradt a NEM!!!!!!A többi részből mondjuk kiderül, de köszi!
2013. nov. 18. 21:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!