Ekcémás babák anyukái, ti betartjátok a tejmentes táplálást?
Bocsi, hogy nem a kérdésre válaszolok, de én még csak szoptatok.
Nektek milyen krém vált be ekcémára?
Lányom az élő flórás dolgoktól pattogott ki 1 éves koráig!!!
Ki kell tapasztalni mi az, amitől jobb a bőre!
Főzzél otthon te pudingot, natúr joghurtba, turmixolj otthon barackot, cseresznyét, kekszet, túrót
A tartósítőszert is igen, lehet ronda a bőre!
Sziasztok!
Tegnap előtt tettem fel kérdést mert nagyon csunya lett a 14 hónapos kisfaim arca és nyaka. Kapott rá kutyult elokomos krémet és mára csoda szép lett. Sehol egy pötty és folt. De szeroid , de nem bánom mert szegény csak vakarózott és nagyon gyulladt volt a böre.
és azért is furcsálottam, hogy ilyen lett a böre mert nagyon kevés tejterméket kapott mostanában. Ritkán 1-1 krémturót. De most ettöl a sok E betütöl ledöbbentem. Eddig sem evett sokat mert irattam sonlc-ot és ebböl készitettem neki sokféleképpen a kaját.
Így msotmár a krémturót is én fogom késziteni.
De allergia vizsgálat volt?
Lehet, hogy valóban allergiás a tejre, és akkor minden tejeset ki kell hagyni. És nem egy hét alatt lesz látványos eredmény, akár 2-3 hét is kell!
Szerintem ne a védőnőt kérdezd, hanem a dokit!
A fiam még 3 hónapos volt, mikor durván ekcémás lett, a teste 75-80 %-a. Először mi is elocomos krémet használtunk, szép lett a bőre, de egy hétre rá megint bedurvult a helyzet. (Hozzáteszem csak anyatejes volt) Mivel már az első krémnél is lehidalt a gyógyszerész, hogy ilyen pici babának ezt írta fel az orvos, így ajánlott egy másikat, egy gyógynövényes -nem szteroidos - krémet, ami igaz, hogy drágább, és lassabban hatott, de sokkal hatásosabb volt. Exxema Repair a neve. Egy tubus elég volt, hogy elmúljon a betegség. Nekünk azt mondták ezt genetikai, mert a férjem is én is hajlamosak vagyunk rá, így a pici is.
Azóta most 3.5 éves a fiam, és minden nap töménytelen mennyiségű tejterméket eszik, igyekszünk figyelni, hogy minél kevesebb mű-kaja legyen benne, de azért előfordul, hogy ő nem azt kéri. Nekünk nincs összefüggés a tejtermék és az ekcéma között. Viszont a fürdető krém, testápoló, olajok, stb ott nagyon kell figyelni, hogy mit használhat. Pl. a sima gyógyszertári fürdetőtől és testápolótol mindkettőnknél elkezdődött a betegség, ahogy abbahagytam szépen visszahúzódott a seb.
A kérdés többi részére pedig igaz,hogy ha magad készíted a nasikat, akkor kevesebb mű dolog lesz benne, de teljesen kihagyni sajna nem tudod, erről az élelmiszer-gyártók gondoskodnak :( szerintem semmi nem finomabb, mint az otthon készített túrókrém, akár sós, akár édes.
a tejmentes dolog nem azt jelenti hogy beszünteted a tejet és szép lesz a bőre..
hanem ha MINDEN olyan ételt nem adsz neki ami tejszármazékot tartalmaz azaz :
tejtermékek : tej, tejpor, tejföl, túró, joghurt, kefir, tejszín, vaj, tejes margarinok, sajtok, tejdesszertek, pudingok, tejes italok
egyéb állati eredetű tej : kecskesajt, szamártej és bármely más állat teje
tejet tartalmazó egyéb édesipari termékek: édesipari termékek, tejes fagylalt, parfé, puding, tejcsokoládé, nápolyi, tejes sütemények
húsfélék: marhahús
felvágottak : párizsi, szafaládé, krinolin, virsli, húskonzervek, májkrém, kenőmájas
mártások : majonéz, kész üveges mártások
tejtartalmú pékáruk : tejes kifli, francia kenyerek, bagette-ek
tejből kivont alkotórészeket tartalmazó élelmiszerek : pl. savó, savópor, kazein, nátrium-kazeinát, E270, E472b összetevőt tartalmazó késztermékek
gyakori keresztallergiát kiváltó élelmiszerek:
szója és szójatartalmú készítmények
egyéb élelmiszerek : kész zsír, töpörtyű stb. (A töpörtyű ízesítéséhez a sütés utolsó fázisában gyakran használnak tejet, ettől lesz szép, barnás színe és különös zamata. A zsírt éppen ezért mindig érdemes házilag készíteni, zsírszalonnából.
Szóval ha mindezt betartod kb 1 hónapig akkor kezdődik el a javulás, és semmi bűnözés krémtúróval meg h csak néha néha kap..csodát vársz?
sajnos a fiam is ekcémás tejallergiás és ha csak egy evőkanál tejföllel bűnözünk máris 2-3 hétig ekcémás lesz úgy hogy utána nem is kap semmi tejszármazékot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!