Milyen játékok az "alapjátékok"amik hasznosak a baba fejlődésben és gyerekeknél? Listát szeretnék kapni
látom pl a zenélő körforgó mintha kötelező lenne, mindenkinek van, aki babázik
alábbiakról tudok csak:
-a puha kisköny is "fontos" lehet
-meg a "sütifaló", amibe különböző alakú műanyagokat kell dobálni a különböző alakú lyukakba
-fakockák kirakók
-ahogy nő a lábbal hajtós motor
-3 kerekű tricigli
körforgónk nem volt
kiskönyv volt
zenélő kütyüket egyet se vettünk az ikreknek, volt, amiket kaptunk (tehát sütifaló, tanuló ez-azok) nincsenek), de nem kötötte le őket nagyon, csak néha vettem elő
fakockák, építők vannak
puzzle is, de enyémek lassan 2 évesek
kismotor is van, később futóbicikli lesz
könyv ami sok van és szeretik nagyon
10-es vagyok.
A körforgóra nem reagáltam. Mi örököltünk egy elemes, zenélős, kivetítős, hiper-szuper körforgót. Nem túlzok egy azaz egyetlen egyszer nézte kb 5-10 percig, ahogy világított a plafonra, de amúgy csak a helyet foglalta, szóval emiatt ne legyél csalódott.
Ellenben van egy kivetítős, zenélős pingvinje (ilyen: [link] kivetítésre sose használtuk, de ettől teljesen függetlenül valamiért imádja... gőzöm sincs miért, mert amúgy nem rajong a zenélős játékokért, de ezért fél éves kora óta teljesen oda van...
Szóval azt akarom ezzel mondani, hogy úgy se tudod eltalálni mi az amit szeretni fog... a spéci zenélős körforgó nem kellett neki ellenben egy pingvin teljesen leköti még akkor is be sincs kapcsolva... :)
Én most az egyévesemnél azt látom, hogy nincs olyan játék, amire szüksége van. :D Őt sosem kötötték le a játékok. A kedvence egyébként most egy kis felmosó szett, ez az első, ami tényleg leköti, egész nap felmos. :) Egyébként a flakonokra ráteszi a kupakokat (csavarni még nem tudja), a dobozokra is, de az összerakós poharas játék nem érdekli. Minden érdekli, ami a miénk, és semmi, ami kimondottan játék. Körforgónk volt, szerette nézegetni, de nem érzem létszükségletnek. Játszószőnyegünk is volt, fölösleges volt. Puha kiskönyvünk nem volt, rendes könyveket lapozgat (kezdetben kemény lapúakat, most már mindenfélét). Fakockáink vannak, néha két percig leül mellé. Most itt tartunk, kismotort majd szeretnék, de még nincs itt az ideje szerintem.
Azt olvastam, hogy a gyerekeknek a játékra mint tevékenységre van szükségük, nem játékszerekre. Úgy tűnik, egyelőre ezzel a fiam is egyetért. :) Fejlődnek, tanulnak maguktól is, nem kell fejlesztgetni őket.
a kivetítős dologkon is gondolkozom, hogy melyiket, milyen, hogyan vetít, stb
meg hallottam olyat is, hogy ahogy utolsóis írja azok kötik le, amiket nálunk lát (mobil, tv távirányító) elvileg a szülőket utánozva tanulnak
a körforgós azért fájt, mert nekünk felhúzós van és szabályosan 2-3 percenként rohangálok felhúzni, mert ha lejár keservesen elkezd sírni, szóval olyan kellene ami nem jár le és mindig meséltem a babának, amit kinéztem, hogy olyan kis cuki bogarak meg lepkék repkednek zörgő szárnyacskákkal és ó de sokáig zenél, mindig ígérgettem neki, tudom nem érti, de erre nincs :(
mi lett volna, ha érti...
én nem pontoztalak le
amúgy azért sajnáltam, mert németül zenélőt kétlem, hogy csak úgy hippsz hoppsz találnék
meg amit linkeltél: "zenélés ideje 5 perc"
akkor meg 5 percenként rohangálhatnék a 2-3 helyett...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!