Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen játékok az "alapjátékok...

Milyen játékok az "alapjátékok"amik hasznosak a baba fejlődésben és gyerekeknél? Listát szeretnék kapni

Figyelt kérdés

látom pl a zenélő körforgó mintha kötelező lenne, mindenkinek van, aki babázik

alábbiakról tudok csak:

-a puha kisköny is "fontos" lehet

-meg a "sütifaló", amibe különböző alakú műanyagokat kell dobálni a különböző alakú lyukakba

-fakockák kirakók

-ahogy nő a lábbal hajtós motor

-3 kerekű tricigli

2014. júl. 25. 19:55
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:

körforgónk nem volt

kiskönyv volt

zenélő kütyüket egyet se vettünk az ikreknek, volt, amiket kaptunk (tehát sütifaló, tanuló ez-azok) nincsenek), de nem kötötte le őket nagyon, csak néha vettem elő

fakockák, építők vannak

puzzle is, de enyémek lassan 2 évesek

kismotor is van, később futóbicikli lesz

könyv ami sok van és szeretik nagyon

2014. júl. 25. 21:04
 12/33 anonim ***** válasza:
Ne legyel csalodott! Mi orokultunk egy forgot, ami manualisan felhuzos. A figurak elenk szinuek (piros-sarga-zold-kek). Anyosomtol pedig kaptunk egy FP forgot, kb 20rongy volt. Elemes, tavoranyitos, vilagitos, feny-mintat falra vetitos. Igen am, de szar zeneje van, a figurak pasztell szinuek, ami alapbol nem kelti fel egy pici figyelmet, a forgasa akadozik, es tok homalyos a falra vetitett mibta, vagyis egy kalao szar az egesz, a fiam soha ra se nezett. Viszont az orokolt felhuzos a kedvence volt, a figuraiert nyult es azokhoz gagyogott eloszor.
2014. júl. 25. 21:30
 13/33 anonim ***** válasza:

10-es vagyok.

A körforgóra nem reagáltam. Mi örököltünk egy elemes, zenélős, kivetítős, hiper-szuper körforgót. Nem túlzok egy azaz egyetlen egyszer nézte kb 5-10 percig, ahogy világított a plafonra, de amúgy csak a helyet foglalta, szóval emiatt ne legyél csalódott.

Ellenben van egy kivetítős, zenélős pingvinje (ilyen: [link] kivetítésre sose használtuk, de ettől teljesen függetlenül valamiért imádja... gőzöm sincs miért, mert amúgy nem rajong a zenélős játékokért, de ezért fél éves kora óta teljesen oda van...

Szóval azt akarom ezzel mondani, hogy úgy se tudod eltalálni mi az amit szeretni fog... a spéci zenélős körforgó nem kellett neki ellenben egy pingvin teljesen leköti még akkor is be sincs kapcsolva... :)

2014. júl. 25. 21:48
 14/33 anonim ***** válasza:
100%

Én most az egyévesemnél azt látom, hogy nincs olyan játék, amire szüksége van. :D Őt sosem kötötték le a játékok. A kedvence egyébként most egy kis felmosó szett, ez az első, ami tényleg leköti, egész nap felmos. :) Egyébként a flakonokra ráteszi a kupakokat (csavarni még nem tudja), a dobozokra is, de az összerakós poharas játék nem érdekli. Minden érdekli, ami a miénk, és semmi, ami kimondottan játék. Körforgónk volt, szerette nézegetni, de nem érzem létszükségletnek. Játszószőnyegünk is volt, fölösleges volt. Puha kiskönyvünk nem volt, rendes könyveket lapozgat (kezdetben kemény lapúakat, most már mindenfélét). Fakockáink vannak, néha két percig leül mellé. Most itt tartunk, kismotort majd szeretnék, de még nincs itt az ideje szerintem.

Azt olvastam, hogy a gyerekeknek a játékra mint tevékenységre van szükségük, nem játékszerekre. Úgy tűnik, egyelőre ezzel a fiam is egyetért. :) Fejlődnek, tanulnak maguktól is, nem kell fejlesztgetni őket.

2014. júl. 25. 21:56
 15/33 A kérdező kommentje:

a kivetítős dologkon is gondolkozom, hogy melyiket, milyen, hogyan vetít, stb

meg hallottam olyat is, hogy ahogy utolsóis írja azok kötik le, amiket nálunk lát (mobil, tv távirányító) elvileg a szülőket utánozva tanulnak

a körforgós azért fájt, mert nekünk felhúzós van és szabályosan 2-3 percenként rohangálok felhúzni, mert ha lejár keservesen elkezd sírni, szóval olyan kellene ami nem jár le és mindig meséltem a babának, amit kinéztem, hogy olyan kis cuki bogarak meg lepkék repkednek zörgő szárnyacskákkal és ó de sokáig zenél, mindig ígérgettem neki, tudom nem érti, de erre nincs :(

mi lett volna, ha érti...

2014. júl. 25. 22:06
 16/33 anonim ***** válasza:
24%

[link]

Tessék vegyél neki ilyet ott a leírás is..

2014. júl. 25. 22:27
 17/33 anonim ***** válasza:
24%
Nem értem itt sírsz de utána nem néznél neten mik vannak még... okés olyan nincs amit szerettél volna de van már kismillió féle.... tessék körbenézni.....
2014. júl. 25. 22:28
 18/33 anonim ***** válasza:
24%
Amúgy mert is lettem lepontozva??
2014. júl. 25. 22:32
 19/33 A kérdező kommentje:

én nem pontoztalak le

amúgy azért sajnáltam, mert németül zenélőt kétlem, hogy csak úgy hippsz hoppsz találnék

2014. júl. 26. 01:43
 20/33 A kérdező kommentje:

meg amit linkeltél: "zenélés ideje 5 perc"

akkor meg 5 percenként rohangálhatnék a 2-3 helyett...

2014. júl. 26. 01:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!